perjantai 3. marraskuuta 2017

Kerrottu syklaami, ja jin aika

Löysin aivan huikean kerrottukukkaisen syklaamin!  En ole koskaan nähnyt näin kerrottua. Se on ihan mielettömän upea! Siitä tulikin mieleeni, että nyt jin aikaan kotona kannattaa pitää vain hyvinvoivan näköisiä kasveja. Ja itse hankin talviaikaan kukkia vähän väliä, piristämään ja tuomaan vaihtelua.Tämän kukat ovat pallomaisen pyöreät. Yllä kuva kukan takaa. On kyllä aika erikoinen!

Sen nuputkin on tosi jännät.

Talvi on jin aikaa fengshuissa...

Mitä se sitten tarkoittaa... luonto vetäytyy lepotilaan ja on hämärää. Samalla tavalla ihmistenkin olisi luonnollista rauhoittua, nukkua enemmän, käyttää mielikuvitusta vapaammin, uneksia, ja olla vain hitaita ja uneliaita.
Ja sitten kun on taas kesä eli jang aika, luonto herää kiihkeään kasvuun ja elämään. Samalla tavalla meille ihmisillekin olisi luontevaa tehdä paljon töitä, olla aktiivisia, kiihkeitä ja hyvin sosiaalisia.

Aina tämä talven jin ei sovi meille ihmisille. Joten silloin tuodaan jangmaisia asioita talveen, kuten sisäkukille kasvilamppuja 😉 Ja näyttäviä värikkäitä kukkia viikonlopuksi.

Täytyy kyllä sanoa, että koen olevani tosi onnellinen siitä, että työni vähenee talveksi. On niin ihanaa nukkua pidempään pimeinä aamuina ja herätä auringonnousun aikaan. Se todella tuntuu luonnolliselta.

Fengshuissa talviaika alkaa 7.-8.11. eli lähipäivinä. Ja kevät alkaa 4.-5.2.

Olisi kiva kuulla, oletteko kokeneet tämän fengshuimaisen talven jinmäisenä?

#fengshuiblogihaaste

Meitä on kolme bloggaavaa fengshui-konsulttia ja nyt haastoimme toisemme kirjoittamaan samasta aiheesta kerran kuukaudessa. Tämän marraskuun aiheena on siis jin.
Yin vs. Yang: kumpi sinä olet? House of Riikka -blogi / Riikka Pöntynen
Yin ja yang - toisiinsa taotut my feng shui life -blogi Virpi Karjalainen
Kerrottu syklaami ja jin aika Sarin puutarhat -blogi Sari Weckström

Lokakuun fengshui aiheena oli metalli-elementti Miksi syksyllä valkoiset kukat ei aina miellytä?
Syyskuun fengshui-roina postaus oli Roinaa, roinaa eli haravoidako vai ei?

Rentoa alkavaa talvea!

Terkuin Sari

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oli kyllä niin komea, ettei sitä voinut vastustaa :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kukan terälehdet ovat reunoista hieman vaaleammat. Varmaankin sen takia kukat ovat aika jännän väriset.

   Poista
 3. Onpa todella kaunis syklaami. Sen ohi varmasti ei päässyt millään.

  Saatuani puutarhan talvilepoon olen pyrkinyt sitä itsekin, kaikenlaisilla menestyksillä. Hiljennyn, luen, kudos, lenkkeilen ja nautin levollisista talveen vaipuvista luonnon väreistä ennen kuin kevät taas koittaa. Tämä lepoaka on hyvää tankkausaikaa, päässä suhisee kaikenlaiset ajatukset uudesta kasvukaudesta. Kirjallisuudesta, lehdistä ja netistä on aikaa etsiä ja lukea mitä kaikkea uutta olisi mukava heräävänä keväänä toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaihmisille talviajan rauhallisempi meno taitaa sopia mitä parhaiten :)
   Talvella kun harvemmin pihalla on mitään puutarhahommia tehtävänä. Siis jos ei lasketa mukaan lumitöitä.
   Itse oikein odotan joulukuuta, jolloin on enemmän aikaa lukea ja vain oleilla. Lukemista odottaa pari mielenkiintoista puutarhakirjaa, joista teen ehkä blogijutun.
   Syklaami oli kyllä niin pysäyttävä, ettei ohi päässyt :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Syklaami on vielä isokokoinenkin, verrattuna niihin parvekkeen minisyklaameihin. Ja sen kukat on niin sykähdyttävän ihanat :)

   Poista
 5. Ooh kuinka ihana! En ole ennen nähnyt moista ihanuutta! Myös edellisen postauksen oranssi amaryllis loi huokauksia, huikea väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syklaami oli niin erikoinen, että piti katsoa ihan pari kertaa, että tajusin sen syklaamiksi. Siis lehdethän sen paljastaa :)
   Laitan varmaan huomenna oranssista amarylliksestä juttua joulublogiin. Nyt ne kukat alkavat olla jo avoinna, ja väri on edelleen ihan huikean ihana!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Nyt se on parvekkeen pöydällä ja näkyy sieltä kivasti olkkariin. Tosin ei nyt illalla enää ;)

   Poista
 7. Tosi kaunis syklaami, en noin kerrottuu oo milloinkaan nähny! Miullakin ol ripsureunanen kerrottu vaaleanpunanen syksyllä.
  Kai se on sisäinen kello joka talavella nukuttaa enemmän. Elläimetkin laiskistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kerrottu oli kyllä ihan huikean kaunis! Rimpsureunaiset syklaamit ovat myös tosi upeita, ja niitäkin näkee aika harvoin myynnissä. Toivottavasti niitä tulee enemmän ensi vuonna :)
   Talvella tämä meidän pimeys ja hämäryys kyllä väsyttää, ja sitä kautta täällä pohjoisessa kuuluukin nukkua enemmän talvisin. Eläimet sen tekee automaattisesti :)

   Poista