torstai 23. marraskuuta 2017

Hurmaava punertava jouluruusu

Olen ihan hullaantunut punertaviin jouluruusuihin! Ne on niin mykistävän upeita. Muistattekin ehkä sen minun viininpunaisen jouluruusun, joka kukkii pihalla aina keväisin. Pari viikkoa sitten löysin tämän hurmaavan kaunottaren. Sen kukat ovat aika isot ja nuppuja on todella paljon. Siis tosi upea!


Aika jännästi siinä on myös vanhoja kukkia, jotka ovat jo muuttuneet vihertäviksi. Eli kukkii pitkään, jos vaan saan sen viihtymään.

Viime syksynä minulla oli myös punertava jouluruusu parvekkeella ja aina talven pakkasjaksoiksi siirsin sen kellariin. Kukat säilyivät siinä hyvin ja maaliskuussa se oli kaunis rehevä parvekekasvi. Saa nähdä käyttäytyykö tämä samoin.
Kuvia siitä maaliskuulta... Syksyn jouluruusu kukkii vieläkin.

Jouluruusun hoito-ohjeet:

Jouluruusu on helppo joulukukka. Multaa kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut.  Kukat kestävät pidempään viileässä, ja lakastuvat nopeasti patterin tai muun lämmönlähteen vieressä. Nyt kun ei ole pakkasta, niin jouluruusua voi pitää parvekkeella tai terassilla.
Jouluruusun kohdalla on hyvä muistaa, että se on syötynä todella myrkyllinen. Eli kukkia ei kannata laittaa kinkun koristeeksi, eikä jääpaloihin, eikä antaa kasvia lasten leikkeihin.
Lisää vinkkejä Jouluruusun säilytys ja hoito -postauksessa.

Jouluruusujen istutus pihalle:

Jouluruusut ovat periaatteessa monivuotisia perennoja, joiden lehdet säilyvät vihreinä talvellakin. Ne viihtyvät puolivarjossa ja tuoreessa, mutta läpäisevässä maassa. Käytännössä joululta säästyneet jouluruusut istutetaan pihalle keväällä, kun maa on sula.
Kannattaa pitää mielessä, että ne ovat syötynä vaarallisen myrkyllisiä. Onneksi maistuvat tosi karvaalle, kuulemma.

Loppukiri ja sitten alkaa muut puuhat...

Koetan saada tällä viikolla kaikki opetustyöt ja muut hommat valmiiksi, jotta pääsen fengshuin opiskeluun. Tulee kyllä aika loppukiri, sillä lauantaina on vielä opetuspäivä. 
Joten en ole ehtinyt vastata kommentteihin. Vastaan niihin kyllä heti ja innolla... kun tämä loppukiri hellittää ja alkaa vapaat 😊

Edit- pienenä vinkkinä... tätä samaa näytti olevan meidän Nurmijärven torin kukkamyyjällä. Ja hänellä oli myös toisenlaista vaaleanpunertavaa. Kuulemma kummatkin on Huiskulasta :)

Jouluisin terkuin Sari

12 kommenttia:

 1. Todella kaunis jouluruusu.Ennen viime joulua etsin vastaavaa löytämättä.Valkoisista jouluruusuista toinen pysyi hengissä kevääseen saakka ja istutin sen havuaidan juureen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä punertavia näkee tosiaan harvemmin, ja ne myydään heti. Olen nähnyt niitä usein miten näin marraskuun puolella.
   Toivottavasti valkoinen jouluruususi kukkii nyt keväällä. Pidetään peukkuja sille :)

   Poista
 2. Vuosia olen jo jouluruusua katsellut, mutta jostain syystä en ole koskaan saanut sitä hankituksi. Tänä vuonna taidan sen viimein ostaa, ja koitan metsästää tuota väriä joka sinulla on. Aivan ihastuttava 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunertavat ovat tosi kauniita. Kannattaa heti lähteä etsiskelemään, sillä niitä on yleensä näkynyt enemmänkin näin marraskuun puolella.
   On valkoisetkin kyllä kauniita, mutta nämä punertavat on ihan huikeita :)

   Poista
 3. Ihana. Minäkin hankin oitis samaisen, kun vain osuu kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin superihana! Onneksi on näin lämmintä ulkona, niin se viihtyy nyt hyvin parvekkeen viileydessä. Ja kukinta kestää pitkään :)

   Poista
 4. Sari, joskus nämä kukkivat lauhana talvena täälläkin joulukuussa. Kerran Viherlandian yhdellä puutarhurilla tammikuulla...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, teillä on siellä todella suotuisat olosuhteet. Meillä täällä vähän etelämpänä ne eivät ole koskaan ehtineet kukkaan talvella ;)
   Sen sijaan nuput kyllä tulevat näkyviin, mutta ne aukeavat vasta keväällä.

   Poista
 5. On kyllä aivan ihana!
  Onkohan nuo punertavat jouluruusut muita herkempiä, kun en tahdo saada niitä menestymään puutarhassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla niin, ainakin osa lajikkeista.
   Minulla on yksi tumman viininpunainen, joka viihtyy erittäin hyvin ja tuuheutuu vuosi vuodelta. Se on kasvutavaltaan korkeampi ja kukkii valkokukallisia myöhemmin keväällä. Kukinta-aikakin on paljon pidempi. En tainnut laittaa siitä keväällä kuvaa, kun metsäkauriit söivät siitä ison osan. Ensi keväänä se kyllä suojataan hyvin, ja otan siitä kuvan :)

   Poista
 6. Kaunis on! Miekin käyn mehästämässä, kuhan liikepaikoille mänen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin myös ns. omenakukkamaisen jouluruusun, tai sellaiseksi sitä sanotaan. Sen kukat ovat vähän vaaleammat. Eli näitä on nyt kukkamyymälöissä.
   Pidetään peukkuja, että löydät mieluisen :)

   Poista