torstai 5. tammikuuta 2023

Trendikäs kukkanurmikko

Kukkanurmikko on nyt trendikäs sen ekologisuuden ansiosta. Se nimittäin lisää pihan monimuotoisuutta ja auttaa pölyttäjiä ja muita hyönteisiä. Kukkanurmikko on myös oma suosikkini nurmikkotyypeistä, ihan sen kauneutensa ja helppohoitoisuutensa takia. Se on siis nurmikko, jota voi leikata ruohonleikkurilla vaikka kerran viikossa tai harvemmin. 


Kukkanurmikko hyvä pölyttäjille ja hyönteisille...

Hyvässä kukkanurmikossa on pölyttäjille ruokaa aikaisesta keväästä alkaen läpi kesän. Lisääntyneistä pölyttäjistä hyötyy omenapuut ja marjakasvit, joiden kukat pölyttyvät paremmin, koska pölyttäjiä on pihalla enemmän. Sehän tietää suurempaa marja- ja hedelmäsatoa.

Trendikäs kukkanurmikko lisää pihan monimuotoisuutta...

Helppo ekoteko lisätä oman pihan monimuotoisuutta, on lisätä pihalle erilaisia kasveja, jotka taasen lisäävät pihalle erilaisia hyönteisiä, pikkulintuja ja muita luonnon eläimiä. Kukkanurmikko toimii erinomaisesti pihan monimuotoisuuden lisääjänä ja osa sen kasveista voi olla luonnonkasveja. Kuitenkin samalla se toimii pelinurmikkona eli pihan toiminnot pysyvät ennallaan.
Siksi kukkanurmikko onkin loistava ekoteko niin pienillä kuin suurillakin nurmikoilla. 

Helppohoitoinen kukkanurmikko...

Kukkanurmikko on helppohoitoinen nurmikko, koska sitä ei esimerkiksi lannoiteta eikä kuivanakaan kesänä kastella. Sen voi leikata joka toinen viikko tai kerran viikossa. Joskus leikkauskertoja voi harventaa enemmänkin.
Vanhoilla pihoilla näkee usein upeita kukkanurmikkoja. Kun pihanhoitaja vaihtuu, harmillisesti usein käy niin, että kukkanurmikko tuhoutuu väärällä hoidolla. Se aina vähän surettaa minua, sillä vanhat kukkanurmikot ovat todella kauniita, kaukaakin katsottuna. 

Siirtonurmikostakin kukkiva nurmikko...

Tiedän, että monet ovat laittaneet pihalleen siirtonurmikon, jotta nurmikolla voi heti lapset leikkiä ja koirat juoksennella. Mutta harmittelevat sen epäekologista kasvilajien yksipuolisuutta ja tylsää ulkoasua. Silloin kannattaa siirtonurmikkoa lähteä muuttamaan kukkanurmikoksi. Sen voi tehdä vaiheittain, jolloin se ei haittaa lasten pelejä.

Kasvien valintaa ja kukkanurmikon oikea hoito...

Kasvien valinta tehdään kukkanurmikkoon kuten muidenkin pihan kasvien valinta. Kun itse ihastuin kukkanurmikkoon sekä tein sitä omalle pihalle, niin sain paljon kyselyjä sen teosta ja hoidosta. Joten tein siitä silloin edullisen verkkokurssin yritykseni Puutarha Studion kurssialustalle.  Ja se on edelleen yksi ostetuimmista kursseista. Kukkanurmikko on siis selvästi yksi pihan uusi trendi.

Näet lisätietoja kurssista www.sarinpuutarhakurssit.fi 
Verkkokurssi on uudella alustalla ja videot avautuvat nyt koko näytölle. Tuttuun tapaan kurssialustalla on mahdollisuus kysyä opettajalta eli minulta.Puutarhaterveisin Sari


2 kommenttia:

  1. Minun pihalta löytyy tätä kukkanurmikkoa ja olen onnistuneesti saanut kukkia sinne yhä enemmän. En päästä ketään muuta edes leikkaamaan sitä, etteivät vaan pilaa sitä. Koska se on upea näky täydessä kukassaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet selvästi osannut hoitaa sitä kukkanurmikkoasi oikein, jos kukat ovat siinä lisääntyneet. Se on selvä merkki siitä, että olet toiminut kukkanurmikkosi kanssa oikein. Ja tosiaankin sitä kannattaa vaalia jatkossakin, sillä väärä hoito voi tuhota upeasti kukkivan nurmikon hyvinkin nopeasti.

      Poista