keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Helppo verikurjenpolvi kestää kuivuutta

Verikurjenpolvi kestää kuivuutta todella hyvin, jopa viime kesien pitkiä sateettomia jaksoja. Se on myös monikäyttöinen perenna ja todella helppo sekä varma talvehtija. Näiden ominaisuuksien takia se on monen suosikki, kuten myös minun.

Pihasuunnittelijan näkökulmasta se onkin loistava kasvi moneen kohtaan. Siksi sitä on kiva aina suositella asiakkaille ja opiskelijoille kursseilla. Joten verikurjenpolvi ansaitsee nyt ihan oman postauksen.

Verikurjenpolvesta useita lajikkeita...

Verikurjenpolvet ovat niin suosittuja, että niistä löytyy useita eri lajikkeita myymälöissä. Kukat voivat olla valkoiset, vaaleanpunaiset tai punaiset. Myös korkeus vaihtelee lajikkeen mukaan 15-40 cm välillä. 

Aluksi taimet ovat tietysti pieniä ja matalia, mutta muutamassa vuodessa ne jo tuuhistuvat ja saavat korkeutta. Kuva on juuri istutetuista taimista.

Verikurjenpolvi hyvä maanpeitekasvina...

Verikurjenpolvien lehdistöt ovat niin peittäviä, että ne ovat hyviä maanpeitekasvina oikealla paikalla. Toki ensin on maasta aina poistettava rikkaruohot juurineen, kuten muistakin istutuksista.
Verikurjenpolvet ovat hyvä valinta myös sen takia, että monet pölyttäjät suosivat niiden kukkia. Se on siis hyvä kasvi pörriäisille. 

Punertava syysväritys...

Aurinkoisella paikalla verikurjenpolven lehdistö saa syksyllä punaista syysväritystä, mikä lisää sen koristeellisuutta. Samaa aikaa seassa on myös vihreitä lehtiä, korostamassa entisestään punaisten lehtiä hehkua. 

Verikurjenpolvi kestää kuivuutta...

Verikurjenpolvi viihtyy kuivassa ja tuoreessakin maassa, kunhan maassa on läpäisevyyttä. Se ei tarvitse lannoitusta, tosin kasvaa korkeammaksi ravinteikkaassa maassa. Kaikkein kaunein kasvutapa ja runsain kukinta sillä on täydessä auringossa.

Monikäyttöinen verikurjenpolvi pihasuunnittelussa...

Pihasuunnittelun näkökulmasta verikurjenpolvi on hyvin monikäyttöinen eli sitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Se toimii siis maanpeiteperennana sekä loistavasti reunakasvina. Myös yksittäiskasvina se on hyvä, koska sillä on kaunis kasvutapa. 

Jos oman pihan suunnittelu kiinnostaa sinua enemmänkin, niin siitä löydät lisää Sarin pihasuunnittelun verkkokurssilta. Se on yritykseni Puutarha Studion www.sarinpuutarhakurssit.fi -verkkokurssialustalla.

Puutarhaterveisin Sari


4 kommenttia:

 1. Verikurjenpolvi on todella huoleton perenna. Minulla on kapea, kaareva penkki pajun vierellä. Kurjenpolvea on kiva leikata "muotoon".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin "huoleton perenna" kuvaa sitä hyvin. Se vain istutetaan ja kastellaan pari kertaa, niin sen jälkeen se hoitaa itse itsensä :)
   En olekaan kokeillut leikata sitä. Täytyypäs kokeilla sitä kesällä.

   Poista
 2. Verikurjenpolvi on minunkin kestosuosikki. Niitä on tullut ostettua useampaakin eri lajiketta eri puolille pihaa. Kertaakaan en niitä kesällä kastele, vaikka on kuiva ja paahteinen piha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan varma ja kaunis perenna paahteisellakin pihalla. Meillä on aika pintakuiva maa ja siinäkin verikurjenpolvi pärjää ihan omillaan.
   Verikurjenpolvesta onkin kivasti erivärisiä lajikkeita :)

   Poista