sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Kirjavalehtiset tulppaanit reikälevyssä

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy
Tulppaanit kuuluvat suosikkeihini tähän aikaan vuodesta. Olen ihastunut etenkin erikoisempiin tulppaaneihin, joten nämä kirjavalehtiset tulppaanit ovat tosi ihania. Niiden kukatkin ovat kauniin kirjavat. Tällä kertaa laitoin ne lasiseen reikälevyyn, jotta lehdet pääsevät paremmin oikeuksiinsa.


Kirjavalehtiset tulppaanit...

Näillä tulppaaneilla on siis vihreiden lehtien reunassa kapea valkoinen raita. Minusta se lisää tietynlaista keveyttä niiden olemukseen. Siis aika veikeitä 😊

Kauniin kirjavat kukat...

Näiden kirjavalehtisten tulppaanien kukatkin ovat moniväriset eli punavalkoiset ja niissä on aavistus keltaista. Näiden heteet, kukan sisällä, on mustat. Joillakin tulppaaneilla ne on keltaiset.
Kukkien kauneuden huomaa parhaiten ihan läheltä katsottuna, kuten muillakin kasveilla.Kirjavalehtiset tulppaanit reikälevyssä...

Näillä on niin koristeelliset lehdet, että laitoin ne lasiseen reikälevyyn. Poistin vain alimmat lehdet. Lautaselle mahtuu vähän vettä, joten sitä pitää lisätä siihen pari kertaa päivässä. Tämä reikälevy on kyllä muuten tosi näppärä. 
Huomenna leikkaan näiden varsiin uudet imupinnat ja samalla huuhdon lasilautasen, jotta vesi pysyy varmasti raikkaana. Yöksi siirrän aina tulppaanit viileään huoneeseen, niin ne kestävät vähän pidempään.

Tulppaanien vieressä kukkii vielä amaryllis toisella ja kolmannella kukkavanalla.

Lisää postauksia erilaisista tulppaaneista...Tämän postauksen tulppaanit on kotimaisia ja kasvatettu Huiskulan Puutarhalla, Turussa. 
Heillä on viljelyssä yli 80 eri tulppaanilajiketta ja noin 18 miljoonaa kappaletta vuosittain. Huiskulan tulppaaneja on myynnissä lähdes ympäri Suomen.
Sain postauksen tulppaanit Huiskulasta, kiitos siitä heille!


Puutarhaterveisin Sari
6 kommenttia:

 1. Upeita tulppaaneita! Ja sopivat vielä niin hyvin noiden amaryllisten viereen:)
  Ja mielenkiintoinen tuo reikälevy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä tulppaaneilla on kyllä kauniit hieman pyöreähköt kukat, jännien lehtien lisäksi.
   Aika osuvasti amaryllis avasi kukkansa juuri nyt :) Reikälevy on vanha ja olen muistaakseni ostanut sen vanhojen tavaroiden myymälästä kauan aikaa sitten. Se on tosi kätevä.

   Poista
 2. Onpas erikoinen tulppaani. En ole ikinä nähnyt kirjavalehtistä tulppaania. Hienosti se sopii tuon upean amarylliksen kanssa. Aiotko säilyttää tuonkin amarylliksen, vaikka se on kerrottu? Onnistuuko niidenkin uudelleen kukinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkään en ole nähnyt näitä kirjavalehtisiä tulppaaneja aiemmin. Niitä välillä näkee myytävän sipuleina pihalle.
   Kerrotutkin amaryllikset saa hyvin kukkimaan uudelleen, kunhan muistaa lannoittaa niitä ja antaa niille pitkän lepojakson. Siitä on tarkemmat ohjeet Amarylliksen säilyttäminen ja hoito -postauksessa. Eli aion säilyttää tämänkin amarylliksen :)

   Poista
 3. Minulla on samanlainen reikälevy ja käytän sitä aina maljakon pohjalla. Ei tarvitse vahtia, että vesi kuivahtaisi! Reikälevy on äitini peruja, ainakin jostain 40-luvulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullapa on vanha reikälevy ja sillä on lisäksi ihanasti tunnearvoa.
   Maljakko onkin hyvä reikälevylle. Itse juuri eilen etsin pari senttiä korkeampaa lasialustaa reikälevylle, mutta en löytänyt sopivaa sillä myymäläkierroksella. Täytyy siis jatkaa etsintää :)

   Poista