sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Helpot asetelmat tulppaaneista

Blogiyhteistyö - Huiskula 

Tulppaaniaika on alkanut, joten tein pari helppoa asetelmaa tulppaaneista ja leikkovihreistä. Tämä vaaleanpunainen tulppaani on ihan super ihana. Siinä on vieno hyvä tuoksu, kun nuuhkaisee kukkaa läheltä. Se on vielä niin suloisen kauniskin.

Pieni tulppaanikimppu...

Tässä tulppaani asetelmassa on kuusi tulppaania ja kaksi oksaa leikkovihreää. Sidoin kimpun kahdesta kohtaa niinellä. Tästä tuli niin kaunis, että teen tällaisen vielä myöhemminkin 😊Yksi tulppaani pienessä pullossa...

Vahingossa katkaisin yhden tulppaanin varren, joten se pääsi omaan pienen pulloon. Tämän söpöliinin otin työpöydälleni, niin sitä voi nuuhkaista aina välillä. Pullossa on vettä vain vähän, ettei se edes kaatuessaan aiheuta vahinkoa.

Asetelma tulppaaneista reikälevymaljakossa...

Tämä asetelma on super helppo! Ensin maljakkoon lisätään vettä ja reikälevykansi asetellaan maljakon päälle. Sitten reikiin laitetaan tulppaanit. Tällä kertaa jätin tulppaanit eripituisiksi. Tulppaanin varret ovat sen verran paksuja, että vain muutamaan reikään mahtui myös leikkovihreä.


Maljakossa on kolmea erilaista vaaleanpunaista tulppaania ja vihreänä silkkipuun (Grevillea) versoja.

Tulppaanit juovat yllättävän paljon vettä! Eli koska nämä maljakot ovat aika pieniä, vettä saa lisätä kerran päivässä. Ja tulppaanithan kestävät pidempään, kun vie ne yöksi viileään huoneeseen tai vaikka jääkaappiin 😉

Sain tulppaanit Huiskulasta blogijutun tekoon. Tulppaanit ovatkin Huiskulan omaa tuotantoa eli viljelyt Turussa Huiskulan Puutarhalla.

Lisää tulppaanikimppuja...

Elegantit ranskalaiset tulppaanit (ohje tulppaanien käsittelystä, kun tuo ne kotiin kaupasta)

Leppoisaa sunnuntaita!

Terkuin Sari

6 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman ihanan sävyinen tulppaani ja tuo reikälevymaljakko pitäisi jostain löytää! Tulppaanit ovat nyt niin ihanaa lääkettä kevään kaipuuseen. Kauniita kimppuja!

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaani on kyllä ihan huikea, ja isokukallinenkin. Nyt tästä eteenpäin pitää tutkia kaupan tulppaanivalikoimaa tarkasti, jos vaikka löytäisi tätä.
   Reikälevymaljakko on kätevä. Se pitää kukat kivasti erillään toisistaan, vaikkakin reiät on hieman ahtaat joillekin kukille :)

   Poista
 2. Kauniita tulppaaneja, niin keväisen näköisiä <3 Enpäs ole ennen nähnytkään tuollaista reikälevymaljakkoa. Pitääpä laittaa muistiin ja katsella sillä silmällä, jos vaikka tulisi jossain vastaan. Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin reikälevymaljakko oli ihan vieras ja en aiemmin ollut sellaista nähnytkään. Sain tuon yhdeltä sukulaiselta, jolla ei ollut sille käyttöä. Ei ollut siis kukkaihminen ;)

   Poista
 3. Kauniita asetelmia! Minäkin ostin viikonloppuna vuoden ensimmäisen tulppaanikimpun. Heti alkoi koti näyttää keväisemmältä :) Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit kyllä tuovat keväistä fiilistä kotiin. Ennen koulun hiihtolomaviikolla tuli aina ostettua ekat tulppaanit. Varmaan siitä minulle jäi tulppaaneista kevättalven tuntu :)

   Poista