perjantai 4. tammikuuta 2019

Keväinen fengshui siivous alkoi jo nyt

Tässä on sopivasti kuukausi aikaa tehdä keväistä fengshui siivousta ennen kuin vuosi vaihtuu 5.2.2019. Tämä vuoden vaihtuminen sopii paremmin puutarhurille, koska siihen aikaan alkaa kasveissa myös uusi kasvu. Joten nyt kun aloittaa fengshui siivouksen, saa tehdä sitä kuukauden rauhalliseen tahtiin, eikä tule kiire.

Lakastuneet kukat - huonoa fengshuita...

Näin hortonomina aloitan aina siivouksen kukkien siivouksella eli poistan lakastuneet lehdet ja pyyhin kasvien lehdiltä pölyt. Itse asiassa kuolleet ja kituvat kasvit ovat erittäin huonoa fengshuita kotona. Ne ovat niin masentavan näköisiä, että niitä katsellessa mieli menee alaspäin.

Siksi heitän leikkukatkin kompostiin aina heti, kun näyttävät vanhoilta. Tätä amaryllistä nyt säästin pidempään, jotta saan tähän postaukseen kuvan 😊

Roinat ja rojut pois - fengshui paranee...

Samoin kaikki roskat ja roinat kannattaa viedä sitä mukaa roskikseen tai jätepisteisiin, kun niitä tulee. Ei siis kannata säilöä niitä yhtään liian kauan kotona. Nekin ovat todella huonoa fengshuita.
Tässä on siis kuukausi aikaa käydä läpi kaikki ruukkuvarastot, joulukoristeet, puutarhalehdet yms. ja itse asiassa kaikki kodin kaapit ja laatikostot. Tarpeettomat, rikkinäiset sekä ne, mistä tulee huono fiilis, kannattaa poistaa.
Ja fengshuissa pidetään tärkeänä ekologisuutta eli kierrätetään ja lajitellaan jäte.

Hortonomin jääkaappi...

Tänään aloitin jääkaapin siivoamisella.... ja mitä sieltä löytyikään. Sammalta 😂
Tämä on ihan tuttua... hortonomien kaapeissa on välillä kummallisia ylläreitä, joidenkin mielestä. Minusta tässä ei nyt ole mitään ihmeellistä 😁

Kuukalenteri ja fengshui siivous...

Tänään ja huomenna lauantaina on parhaimpia päiviä hävittää ja poistaa kuun mukaan. Vastaavat ns. viimeiset päivät ovat myös ennen vuoden vaihtumista eli 1.-3.2.2019. Löytyy myös päiviä, jolloin lika irtoaa paremmin ja pyykki tulee puhtaammaksi. Niistä on tarkemmin Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssilla.

Fengshuissa yksi tapa katsoa vuoden vaihtuminen on kiinalaisen kuukalenterin mukaan. Ja tänä vuonna alkaa siis 5.2.2019 sian vuosi.

Kuten huomaatte fengshuissa ajoitetaan asioita kuun mukaan.

Leppoisaa viikonloppua!

Siivousterkuin Sari

11 kommenttia:

 1. Hih, ihana tuo jääkaappisammal! Täälläkin olen pitänyt lumikelloruukkua jääkaapin vihanneslokerossa porkkanapussien ym. vieressä aina ne ajat, kun on kovaa pakkasta - nyt se on taas ulkona, mutta ilmeisesti vain tämän päivän.
  Tuo on niin tosi, että raivaus ja paikkojen siistiminen kohottaa mieltä. Täällä kun remppaan ja siivoilen putkirempan jälkeisiä pölyjä vieläkin, niin kaappi kerrallaan ja nurkka kerrallaan mieli nousee. Niin, kevään lähestyminenkin taitaa tehdä osansa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, ymmärsit heti jääkaappisammaleen kohtalon :) Kaiken huippu siinä on se, että se on sitä super kaunista sammalta, mitä minulla oli vain vähän. Ikään kuin nyt se olisi säilytyksessä jääkaapissa... kyllä huvitti ;)
   Lumikelloruukku kuulostaa sykähdyttävän kauniilta. Jännästi lämpötilat vaihtelee vähän väliä.
   Kevääseen kuuluu siivous! Jo senkin takia, että valoisemmat päivät paljastavat pölyt... ja se kevään lähestyminen innostaa siivoamaan :)

   Poista
 2. no olipa mukava ylläri ! mitähän uusimpia kirjoja on Fengshuista ? kursille matka liian pitkä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia ylläreitä sitä onkin ;) Melkeinpä suosittelen, että menet kirjastoon tai ns. verkkokirjastoon. Meillä ainakin on tosi hyvä kirjasto, jossa on uusimmat kirjat. Ja ne näkee verkkokirjastostakin, mistä tietysti voi ne myös lainata. Ja ystävälliset kirjastovirkailijat hyvin avuliaasti etsivät koneeltaan tietoja, jos ei meinaa itse löytää.
   Kirjoja on ihan kivasti, ja vähän eri aiheista. Ja fengshui-tietohan ei juurikaan vanhene. Toki kirjoittaja tuo tiedon oman näkemyksensä kautta :)

   Poista
  2. Kiitos Sari W täytyypä kysellä kirjastosta jos tilaisivat muualta täältä kirjastosta löytyy kirja tai paari olen niitä aikoinaan lainannut nyt alkaa taas tuo fengshui kiinnostaan

   Poista
 3. täällä myös oltu samoilla linjoilla, toinen jätesäkki menossa. Osa meni varastoon koeajalle, osa kirpparille ja osalle löytyi ottaja. Nyt tuntuu että voi taas hengittää. Kaikki sai alkunsa siitä, kunnsain työnantajalta kasarin, paistinpannun ja kattilan. Eiväthän ne kaappiin mahtuneet joten oli aika tehdä jotain..
  Miten ihmeessä sammalta jääkaapissa, hmm.. sille on varmasti jokin luonnollinen syy.
  Kiitos taas tästä postauksesta, näihin tulee palattua aina uudemmankin kerran!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kun saa uudet ihanat tavarat, eivätkä ne mahdukaan kaappiin, on niin hyvä kannustin pieneen (tai isoon) fengshui siivoukseen. Silloin ihan ilolla ja innolla lähtee käymään tavaroita läpi ja tekemään tilaa. Homma käy paljon nopeamminkin :)
   Heh... Saila sen jo keksi eli olen pitänyt niitä sipulillisia tulppaaneja jääkaapissa, jotta eivät auenneet heti. Ne kun kukkii lämpimässä nopeasti ohi. Niiden koreissa oli tuota sammalta. Siis hyvin luonnollinen syy ;)
   Kiitos palautteesta, se aina kannustaa ja innostaa jatkamaan tätä kirjoittelua. Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Meillä paljon ylimääräistä tavaraa lähti ennen joulua kirpputorille ja vaatteita UFF keräykseen. Kierrätys on hyvä asia. Toisen romu saattaa olla toisen aarre. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, toisen romu on toisen aarre! Ja ylimääräisen tavaran poiston jälkeen kotikin tuntuu usein raikkaammalta ja ilmavammalta, vaikka mitään muuta siivouista tai tuuletusta ei tekisikään. Se on juuri sitä fengshui siivousta ;)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Eikös olekin, ja se on juuri sitä tosi kaunista sammalta, jota oli vain pieni mätäs. Voi kun sitä saisi omalle pihallekin kasvamaan.

   Poista