sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Nyt on pihasuunnittelua verkkokurssina

Vihdoinkin pihasuunnittelun verkkokurssi avautui. Näin talviaikana on kiva suunnitella pihaa ja katsella kesäisiä kuvia. Ja kun kevät koittaa, on pihasuunnitelmat valmiina ja pääsee pihahommiin. Moni teistä tietääkin, että olen suunnitteluhortonomi ja opettanut pitkään pihasuunnittelua harrastajille. Tätä verkkokurssia on toivottu usein, ja viime viikkoina etenkin, joten tein sen nyt valmiiksi.

Oli kyllä jännää rakentaa sitä sellaiseksi, että täysin verkkokurssin tiedoilla oppii piirtää omaa pihasuunnitelmaa käytännönläheisesti. Ja että suunnitelmasta tulee vielä toteutuskelpoinen ja piha toimii vuosienkin päästä ja on kaunis. Kouluttajalle kivaa haastetta 😀

Välttää kurjilta virheiltä...

Pihasuunnittelussa perusasiat ovat tärkeitä, jotta terassit, lastenleikkipaikat ja muut toiminnot tulevat järkevään paikkaan. Ja vielä oikein mitoitettuja siihen paikkaan ja asukkaille. Sillä myöhemmin niiden muuttaminen on tosi hankalaa. Mitoitukseen vaikuttaa perheen koko ja elämäntapa, mitä moni ei tule ajatelleeksi.

Pihasuunnittelulla säästyy vääriltä kasvivalinnoilta...

Kasvit saa heti ensimmäisellä kerralla valittua niin, että ne viihtyvät paikallaan ja ovat siinä vuosienkin kuluttua kauniita. Eli ei tule tilannetta, että kasveja täytyy vaihtaa tai niitä pitää leikata pienemmäksi joka vuosi.

Hyötykasvien suunnitteluun omat ohjeet...

Jopa kaikki pihan kasvit voivat olla hyötykasveja. Nykyään hyötykasvien valikoima on todella iso ja joka vuosi tulee uusia kasveja myymälöihin. Tämä aihe kiinnostaa minua itseä nyt eniten, koska olen osallistumassa siihen omavaisuuteen liittyviin yhteispostauksiin.

Pihasuunnittelun perusvinkit samat eri pihatyyleihin...

Rakensin tämän kurssin niin, että se toimii erilaisiin pihatyyleihin ihan muotopuutarhasta ekologiseen pihaan. Sillä pihasuunnittelun perusasiat ja yksinkertaiset vinkit toimitat kaiken tyylisissä pihoissa. Ne eivät muutu. Erikseen  tulee sitten pihatyylin mukainen sommittelu ja kasvivalinta.

Pihan helppohoitoisuus...

Jos haluaa helppohoitoisen pihan..., se kannattaa suunnitella. Kaikki pihasuunnittelukurssit, joilla minä opetan, tähtää aina helppohoitoiseen pihaan, kuten verkkokurssikin.
Tällöin piha on helppo pitää kauniina ja piha ilahduttaa vuosien päästäkin 😊

Pääset tutustumaan verkkokurssin sisältöön Sarin pihasuunnittelukurssi.

Suunnitteluterveisin Sari
11 kommenttia:

 1. Hienoa, että joku keksii tarjota hyvää työkalua pihan suunnitteluun! Tarvista sille varmasti on, sillä tietoa ja osaamista ei tietenkään voi olla kaikilla pihan rakentelijoilla. Monta kallista erehdystä voitaisiin välttää, kun kerralla saisi pihan järkevään kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoitpa osuvasti! Tosiaankin monelta isolta harmilta välttyy, kun suunnittelee pihaa järkevällä tiedolla. Tietty käytännöllisyys kulkee pihasuunnittelussa koko ajan yhdessä esteettisyyden kanssa. Eli kaunis ja helppohoitoinen piha on hyvä tavoite.
   Pihasuunnittelussa on lisäksi monta pientä niksiä, joista on iso apu harrastelijoillekin :)

   Poista
 2. Ihana juttu <3 Paljon menestystä verkkokurssillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilu :) Olen itse ihan innoissani tästä kurssista, sillä pihasuunnittelun opettaminen on intohimoni. Ja aamulla sain lisää ideoita, joista osan laitan tälle kurssille. Ja osa jää odottamaan tulevaa :)

   Poista
 3. Monenlaista tulee kurssi sisältämään, kävin kurkkaamassa valikoimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihasuunnittelussa otetaan useita asioita huomioon, jotta saadaan pihasta toimiva ja helppo... ja vielä kaunis :)

   Poista
 4. Hieno asia tällainen pihasuunnittelun verkkokurssi,kun olet oikein alan ammattilainen. Itse olen joskus joillekin tuttaville pihoja suunnitellut ja se oli mielenkiintoista. Oma piha on niin elävä että se muuttaa muotoaan kun kasvit valtaavat uusia kasvupaikkoja. Luovaa toimintaa on puutarhanhoito minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhanhoito ja myös pihasuunnittelu on lisäksi ihanan terapeuttista ja monelle hyvää vastapainoa työlle. Niin kuin kaikki kasvien kanssa puuhailu. Ja keväiset siementen kylvöt kuuluvat myös tähän... tällä viikolla jatkan taas yhden kasvin kylvöllä, jos löydän siemeniä :)
   Tämä pihasuunnittelu onkin mielenkiintoista ja palkitsevaa. Se nopeuttaa uusien kasviryhmien tekoa, kun tietää mitä ostetaan, mihin kohtaan ne istutetaan... eikä myöhemmin tarvitse siirrellä kasveja tai tilalle ostaa uudet kasvit. Pihanteossa pätee vanha sanonta - hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty :)

   Poista
 5. Kiinnostava kurssi, joka olisi hyödyllinen itsellenikin. Pitää pistää korvan taakse ja tarttua aiheeseen, kunhan pahimmat työkiireet tästä hellittävät. Kiitokset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Kurssi on monen vuoden kehittelyn tulos, miten kuka tahansa pystyy suunnittelemaan omaa pihaa ympärivuoden kauniiksi, helppohoitoiseksi ja toimivaksi. Ja välttämään ne yleisimmät "virheet", joilla pihasta tulee hankala.

   Poista
 6. Hei! Löysin juuri tiedon, että ylipäätään on olemassa pihasuunnittelukursseja taviksille ja tämän sinun verkkokurssisi.

  Aloimme viime kesänä perustamaan metsäpuutarhaa Tunturi-Lapissa eli kasivyöhykkeellä. Jotain on jo tehty, mutta homma on ihan alkuvaiheessa ja puutarhahistoriani on olematon.

  Miten kurssisi voisi sopia minulle, kun koen meidän tarpeen tuovan seuraavia erityishaasteita suunnitteluumme?
  -teemana metsäpuutarha
  - pohjoisen kasivyöhykkeen vähäinen varmuudella menestyvä kasvilajisto ->
  - tarve laajentaa lajistoa eli saada ymmärrystä miten valita alempien vyöhykkeiden lajeja, jotka voisivat pärjätä täällä pakkasesta huolimatta vahvan lumipeitteen turvin. Että ei tulisi loputtomia hutikokeiluja.
  - taito luoda kasveilla ja rakenteilla suotuisia mikroilmastoja

  VastaaPoista