torstai 30. syyskuuta 2010

Uutuus erica eli kellokanerva

Käväisin taas meidän Nurmijärven torikukkamyyjällämme. Hänelle oli tullut myyntiin uudenlainen kellokanerva eli Erica verticillata. Ja pakkohan se oli ostaa kun sopii niin hyvin tämän syksyn syyskukkieni väritykseen : )

Tämän uuden erican ja tavallisen callunan kukkien koolla on hauskasti aika suuri ero...

Kukka on läheltä tosi kaunis.


Torikukkamyyjällämme oli tällainenkin uutuus erica. Siinä on tosi paljon kukkia ja kukkaterttu on soihtumainen ja tiivis. Kaunis tämänkin, mutta kun en tykkää ericoista. Olen niihin niiiiiiiin kyllästynyt, paitsi tuohon minkä ostin ; )

Erican eli kellokanervan hoito-ohje:

Ericoita kastellaan säännöllisesti tarvittaessa. Jos se pääsee kuivumaan, kukat varisevat pois. Hyvin hoidettuna eli huolellisesti kasteltuna kestää kauniina kevääseen asti.
Kastelu on helpointa, jos erica otetaan ruukustaan pois ja istutetaan vähän isompaan ruukkuun.
.
Callunan eli kanervan hoito-ohjeen löydät tästä.

Minulla on parvekkeella vielä kaikki pelakuut ja muut kesäkukat... eli syyskukka-asetelman teko on vielä edessäpäin. Tai voi olla niinkin, että pääsen tekemään suoraan talviasetelmaa ; )

10 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tuo uutuus erica. Hienot isot kukat. Laitoin kuistin ikkunalle pajulaatikoihin aivan tavalliset ericat. Maksavat turhan paljon kun täytyy olla 15 kappaletta kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista
 2. Mukavan näköinen tuo uusi versio, eipä ole tullut vielä vastaan.

  VastaaPoista
 3. Onhan kauniit kukat uudessa ericassa.
  Meilläkin pelargoniat vielä kukkivat, toin sisälle terassilta. Saan naapurin pelargoniat kun ei aio niitä talvettaa ja säälihän sellaisia hyviä kukkia on poiskin heittää. Mihinkähän minä saan ne mahtumaan, olen näemmä hamsterille sukua ;-) ei ole eka kerta kun meille muuttaa hyljätyt, on tullut kissoja ja kalojakin.

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen vähän nihkeä kanervien suhteen; ne tuntuvat niin luovuttamiselta, että ei tässä enää mikään muu kuki. Kyllä kukkii!!! Syklaamit, asterit, krysanteemit!!! Kyllä vaan!!! Vaikka, hypistelin minäkin noita kellokanervia kukkatukuissa tässä viikolla. Niissä on sitä jotakin, erilaisuutta.
  ps. En muuten mistään ole löytänyt rimpsureunaista valkoista (tai muunkaan väristä) minisyklaamia. Niin että voit kyllä olla todella tyytyväinen lähitorimyyjäsi valikoimaan! Olen kolunnut (muissa asioissa, mutta rimpsusilmät auki) kukkatukut, plantagenit, bauhausit, taimimyymälät...

  VastaaPoista
 5. Olen ollut vähän samoilla linjoilla Sailan kanssa, vasta pari Callunaa hommattuna, itsellänki on kaikki pelakuut vielä hyvässä hapessa ja se pasuunankukka eikun komistuu...mitähän sillekin pitäs tehdä. voiskohan sen sitten leikata nysäpetteriksi ja laittaa varastoon. Löysin muuten sitä rimpsureunaista syklaamia valkoisena Muhevaiselta, mutta olivat niiiiiin pienet...;=)
  Hauskaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Lezzie - onpas sinulla tosi monta ericaa kuistilla ! Varmasti kaunis näky : ) Se on jännä, miten ne näyttävät muilla niin kauniilta, mutta itselleni en halua ostaa niitä ; )

  Taru - en minäkään ole sitä aiemmin nähnyt. Se on kyllä kiva, että myyntiin tulee koko ajan uusia versioita... niin ericoihin kyllästyneillekin löytyy mieleinen ; )

  tia - ymmärrän sinua hyvin ! Tekisi ihan pahaa nähdä pelakuita heitettävän kompostiin, kun itsellä on tila niiden säilytykseen ; )
  Minun on ihan pakko leikata pelakuut vähän kapeammiksi jo nyt syksyllä, jotta mahtuvat talvisäilytykseen...

  Saila - olen todella onnellinen tuosta torikukkamyyjästämme. Häneltä saan ihan tästä läheltä kaikkea kivaa uutta, eikä tarvitse lähteä pidemmälle. Hän vielä vinkkaa, kun on jotain ihan uutta mielenkiintoista ! Ja niitä en voi tietystikään olla ostamatta, hih ; )

  Tuija - tiedän joidenkin säilyttävän talven pasuunakukat kellarissa. Ja pakkohan niitä on ensin vähän lyhentää ; )
  Meille on ensi yöksi luvattu kunnon hallayö. Saa nähdä miten daalioille ja muille käy. Luotan siihen, että lasitelulla parvekkeella pelakuut säilyvät vielä ihan hyvin : )

  VastaaPoista
 7. Minä toin viime viikolla omia pelargoneja sisälle talvetusta varten.
  Osa kukkii vielä mukavasti, siis ne, jotka olivat kasvihuoneessa:)

  VastaaPoista
 8. kaunis ja iso kukka tuossa uudessa ericassa.

  VastaaPoista
 9. Onpas todella hauskasti ja isosti erottuva erica! :) Enpäs olekaan täällä tuollaista nähnyt! Kiva kun laitoit blogiisi kuvia!! :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. pioni - minullakin nuo lasitetulla parvekkeella olevat kukkivat vielä komeasti. Pihalla olleita sade ja viileys on vähän runnellut... ne onkin siirretty jo talviteloille : )

  Sussi - se onkin aika erikoinen kukinto, kun vertaa tavalliseen ericaan. Ehkäpä juuri se viehätti siinä miniua : )

  sarppa - kiitos : ) Tänne on kiva laittaa noita ihanuuksia, joita löydän ja ostelen ... En vaan vielä ole saanut niitä laitettua istutukseksi, kun parvekkeella on nuo pelakuut ; )
  Mukavaa sunnuntaita sinullekin !

  VastaaPoista