sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Elegantti rimpsu minisyklaami, ja ne 7

En voinut vastustaa tätä kaunotarta, vaan kävin ostamassa sen meidän Nurmijärven torikukkamyyjältä ; ) Niitä olisi ollut pinkkejäkin, mutta tämä valkea sopii paremmin parvekkeen muiden kukkien kanssa...

Kukat ovat hauskasti rimpsureunaisia ja terälehdissä on jännää aaltomaisuutta. Nämä eivät tuoksu, kuten yleensä minisyklaamit tekevät.

Kesäkukat ovat vielä kauneimmillaan parvekkeellani, sillä se on lasitettu. Tuon rimpsuisen minisyklaamin jätän sinne syyskukaksi. Se kestää pari astetta pakkasta hyvin. Muita syyskukkia en aio vielä hankkia. Odottelen yöpakkasten tuloa, jotta nämä kesäkukat menevät huonoksi ja pelakuut saa siirtää sisälle talviteloille ; )

Minisyklaamin hoito ulkona

Puolivarjoinen paikka, tai nyt viileillä keleillä aurinkokin käy. Kastelussa on syytä olla tarkka, ettei vettä mene lehtien ja nuppujen tyville, sillä se mädännyttää koko minisyklaamin. Eli kastellaan vähän ja multaan. Käytännössä nämä kaipaavat kastelua viileillä ilmoilla todella vähän.
.
Tunnustus
Sain aikoja sitten tämän tunnustuksen Nipsun talo maalla, Elisan kuvien ja Palasia nirpun elämästä -blogeista. Suuret kiitokset teille Niina, Elisa ja Nirppu !!!
Tunnustukseen kuuluu kertoa itsestään 7 asiaa ....
  1. Rakastan kuvaamista superihanalla kamerallani. Kamerani on siis jo vanha Canonin digijärkkäri EOS 350D. Tosin en ymmärrä kuvaamisesta tai kamerasta oikeastaan yhtään mitään. Ja välillä yllätyn kun tuloksena on jänniä kuvia, kuten edellisen postauksen eka kuva ; )
  2. Haluaisin oppia kuvaamaan paremmin, ja käyttämään kamerani mahdollisuuksia enemmän. Toivon siis pääseväni joskus kuvauskurssille..., mutta kun itse opetan kansalais- ja työväenopistoissa iltaisin, ei sopivaa aikaa ole vielä löytynyt.
  3. Olen luomuilija eli ihonhoitotuotteeni ja osa ruuasta on aina luomua. En voisi enää kuvitellakaan ostavani tavallista ihorasvaa. Tai no ainoastaan hätätapauksessa, kun luomuvaihtoehtoa ei olisi saatavana ; )
  4. Olen hyvin kiinnostunut raw food:sta eli lämmittämättömästä ruuasta. Itse asiassa syön sitä joka päivä parina ateriana. Asia ei ole minulle uusi. Olen syönyt elävää ravintoa, muinoin nuoruudessani...
  5. Olen kahvin juoja, vaikka kahvi ei kuulukkaan raw food:iin. Mutta pitäähän elämässä olla jotain kontrastia ! Ei kaikki ole hyvä olla liian täydellistä ja harmonista. Kahvi on muuten luomukahvia ; )
  6. Suunnittelen jo joulua, hih! En niinkään ruokia, vaan koristeluja, ja kukkia tietysti ; ) Joululahjat mietin vasta lähempänä joulua, fiilistellen jotain pientä kivaa...
  7. Työaikani vaihtelevat suuresti, ja ovat usein erilailla, kun keskiverto työssäkäyvällä. Teen töitä ikään kuin projekteina, jolloin työpäivälle tulee pituutta ja vapaapäivät voivat jäädä väliin. Siksi saan tämän Tunnustuksen laitettua vasta nyt... Täytyy vielä sanoa, että pidän paljon työstäni ja sen vaihtelevista työajoista : )
Lopuksi kuuluu jakaa tämä tunnustus eteenpäin 7 ihanalle blogillle...
Haluaisin antaa tämän monelle blogille, usemmalle kuin tuo 7.
Tosin tämä tunnustus on pyörinyt jo pitkään blogeissa, hmmm...... niinpä, jos et ole sitä saanut vielä, tämä olkoon juuri sinulle !

15 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo minisyklaami, enpä muuten ole vielä tuollaista nähnyt täällä Klaukkalassa kellään myynnissä..pitääkin lähteä metsästämään. niin oli ihana. Itselläni on vaan mini"yksinkertainen" valkoinen terassilla.
    Mukava oli lukea nuo sinun tunnustuksesi...joulu hm..kohtahan se tällä vauhdilla kolkuttelee ovelle.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  2. Kaunis kukka tosiaan. Hitsi, onkohan käytävä ostamassa syklaami terassin pöydälle..
    Kivoja tunnustuksia:)

    VastaaPoista
  3. Voi että, ihan kuin pieni ballerina tyllihameineen! Harmi vain että tuoksu puuttuu. Se on niin suloinen, rakastan syklaamien vienoa tuoksua. Viimeksi kaupungista tullessani toin syklaamit portaan pieleen ja se oli ihanan tuoksukas ajomatka :-)

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköinen syklaami.Nämä ovat minulle ihan uusia tai olen olettanut että ne ovat sisäkukkia.
    Minä ostin jo ekan joululahjan,Loviisasta paikalliselta keraamikolta lähti äidille pari kippoa,mikäli eivät joudu omaan käyttööni ennen joulua.

    VastaaPoista
  5. Onpa kaunis tuollainen minisyklaami. Sillä on kuin rimssumekko päällä kun on niin korea. Syklaami on uusi tuttavuus minulle mutta näköjään kannattaa kokeilla sitä omallekin pihalle.

    Mukavaa sunnuntaina.

    T. Erjuska : )

    VastaaPoista
  6. Onpa tosiaan suloinen tuollainen rimpsuhelma ;) Oiskohan noita meidän kaupassa.. Sinä löydät aina ihania valkoisia kukkia!

    VastaaPoista
  7. Kaunis minisyklaami pitsihelmoineen.

    VastaaPoista
  8. Tuija - tuolla meidän torikukkamyyjällä on aina näitä ihania erikoisuuksia : ) Eli jos toriaikaan täällä kirkonkylällä piipahdat, niin käy ihmeessä torillamme...
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin !

    keijukainen - nämä mini- eli ulkosyklaamit ovat todella upeita.
    Vaikka perinteinen syklaami sisällä nuukahtaa helposti, niin nämä minisyklaamit kestävät ulkona todella hyvin !

    Saila - juu, tämän kaveriksi pitääkin hankkia tavallinen minisyklaami, niin saa tuoksuteltavaa ; )
    Minulla tuoksuu nyt parvekkeella suklaakosmos.... ihana tuoksu sekin : )

    Henrietta - minisyklaamit ovat tarkoitettu juuri ulos, mutta ne perinteiset tavalliset syklaamit eivät kestä ulkona...
    Jouluun onkin ihana valmistautua näin pikku hiljaa : )

    Erjuska - minulla oli viime syksynäkin noita minisyklaameja ja kestivät pitkään. Siis siihen asti, kun talvi tuli yllättäen ja pysyvästi ; )
    Ihanaa viikon alkua sinullekin !

    Elisa - sillä meidän torikukkamyyjällä on aina kivaa valkoista. Tai sitten minulla on vain harjaantunut silmä valkoisiin kukkiin, hih ; )

    arleena - niin.. en yksikertaisesti voinut vain kävellä sen ohi. Se oli pakko saada parvekkeelle ihasteltavaksi : )

    RANTAPUIKKO - eikös olekin. Se pinkki oli myös kaunis. Jos parvekkeella olisi nyt tilaa, olisin ostanut molemmat, hih ; )

    VastaaPoista
  9. Kaunis tuo minisyklaami rimpsuhelmoineen, taidanpa hankkia, jos vastaan tulee :) Tavis minisyklaameja löytyykin jo (vaikka naakat niitä koittaakin tuhota pihalta...)

    VastaaPoista
  10. Oi, kuinka kaunis... prinsessan pöksynpunteilta näyttävät. :)

    VastaaPoista
  11. Kesäkukka - on ne naakat ihmeellisiä. Miksiköhän ne naakat on niistä niin kiinnostuneita ????
    Onneksi eivät tule parvekkeelleni, meilläpäin kun niitä on isoina laumoina ; )

    TuijaR. - niin, ihan prinsessamainen minisyklaami tuo onkin : )
    Pihalla olevien tavallisten minisyklaamien muutamaa kukkaa sade oli vähän turmellut, mutta tämä hienohelma parvekkeella säästyy siltäkin...

    VastaaPoista
  12. ihana kukka

    Minä ajattelen joulua koko vuoden :)

    VastaaPoista
  13. Sari, aivan kuin perhosminisyklaameja! Hurmaavia.

    Tuo kastelu ohjeesi mkaan on hieman ongelmallista, sillä istutin ne minisyklaamit kuutamohortensian alle ja jo sinne meneminen juurelle kastelemaan kysyy akrobatiaa, sillä pensas on nuori ja vielä matala. Ja sitten sade! Nyt on sitten vaihteeksi satanut kuin saavista, joten voivat sitten mädäntyä....toislaalta, et ikinä usko, luin jostain, että jos ne suojaa, voivat jatkaa elämää seuraavana vuonna. Luen niin paljon, etten muista mistä luin.

    VastaaPoista
  14. Hannele - joulu onkin niin upea valonjuhla...

    Leena Lumi - meillä viime vuonna ulkona olevat voivat tosi hyvin. Niiden lehdistö on sen mallinen, että estää vähän sadeveden pääsyä tyvelle.
    Aina kannattaa kokeilla ! Viime vuonna meidän minisyklaamit pihalla kuolivat. No, talvi oli aika kylmä. Tänä vuonna täytyy taas kokeilla, josko nyt säilyisivät hengissä ; )

    VastaaPoista