lauantai 2. lokakuuta 2010

Sisäkukkien luonnonmukainen lannoite

Haluan tarjota kasveilleni vain parasta, eli annan niille luonnonlannoitetta, tietysti ; )
Myynnissä on kolmelta valmistajalta luonnonlannoitteita sisäkukille. Koska lannoitan kukkia kasteluveden mukana aineen pitää olla nestemäinen. Biolanin lannoite on tehty kanankakasta, eli se voi vähän haiskahtaa ; )
Sen sijaan kasveista tehdyt eli kasviperäiset lannoitteet eivät jätä huoneeseen pahaa hajua, kun lannoitevedellä kastelee kasveja. Mutta kastelukannuun jäänyt neste voi haista, tosin en ole sitä huomannut...
.
Otin kokeiltavaksi nyt Substralin Naturen-sarjan Kasviravinteen. Ensimmäiseksi ihastuin sen kätevään annostelukorkkiin !!! Niin ja tätä luonnonlannoitetta löytyy aika helposti, Prismoista ja K-citymarketeista.

Aiemmin olen käyttänänyt kasviperäistä BioBact luonnonlannoitetta. Kasvit ovat kasvaneet sillä hyvin. Ainoa huono puoli siinä oli sotkeva korkki eli tummaa lannoitetta valui pitkin lannoitepulloa ja kastelukannukin tuli helposti likaiseksi.
.
Luonnonlannoitteet on usein tehty teollisuuden kasvijätteestä tai broilerin lannasta... eli siinäkin mielessä ne ovat erittäin ekologisia. Niissä ei myöskään ole kemiallisia lisäaineita.
.
Alla oleva pelakuu on saanut kukkimishepulin ; ) Se innostui kukkimaan nyt, vaikka voi huonosti liian pienen ruukun takia. Lannoitan vielä kaikkia pelargoneja, koska ne kasvavat ja kukkivat edelleen ...


Samoin maljaköynnös ja sisäkukat saavat lannoitekasteluita, koska ne kasvavat täysillä vielä pitkään. Mustanpunainen suklaakosmos sen sijaan jää vaille lannoitetta, sillä kohta sen versot paleltuvat ja se siirretään kellariin odottamaan kevättä.

Samoin syyskukkia kastellaan vain pelkällä vedellä. Kuvan otin torikukkamyyjämme asetelmasta. Vaaleanpunainen koristekaali ja hopealehti on niin herkän suloinen yhdistelmä : )

Uusi juttu sisäkukkien luomulannoitteista, klik

Ps. Ylimmän kuvan hiussaniainen voi komeasti. Olen siitä tosi yllättynyt, sillä se kuivattaa lehtiä helposti, etenkin jos multa on päässyt kuivumaan ; )
Tästä pääset kurkistamaan, miltä se näytti ostettaessa.
.
Pps. Minulla on ollut niin vauhdikkaat viikot, etten ole ehtinyt jättää kommentteja blogeihinne, ihan harmittaa se. Onneksi ensi viikko on taas normaali ; )

5 kommenttia:

 1. Ihana tuo alimmaisen kuvan asetelma. Siinä on ihan mun värit. :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin pidän kovasti alimman kuvan asetelman väreistä. Ja kylläpä pelargoniat kukkivat vielä runsaina.

  VastaaPoista
 3. Ihana asetelma!

  Mulla loppuikin lannoitepurkki, taidan ostaa seuraavaksi tuon luonnonmukaisen, kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 4. Minä en ole lannoittanut enää varmaan kuukauteen, ja harmittaa. se taitaa näkyä ensi syksynä, ainakin ruusuissa...Minullakin on tuo maljaköynnös, mitäpä sille teen. Pitäisikö se yrittää talvettaa jotenkin?

  VastaaPoista
 5. santra - kuva on minustakin niiiin herkullisen näköinen, että oli pakko laittaa tänne teidänkin iloksenne : )

  Sussi - torikukkamyyjällämme on hyvä värisilmä. Hän laittaa kukat kauniisti esille ja vaihtelee välillä tyylejä : )
  Iso pelakuuni kukkii komeasti, mutta nuo lehdet ovat surullisen pienet. Taitaa olla muuttumassa bonsaiksi ; )

  pioni - punaiset kanervat ympärillä vielä korostavat koristekaalien suloisuutta.
  Olen käyttänyt luonnonlannoitteita pitkään ja luulen, että se on yksi syy, miksi kukkani voivat niin hyvin : )

  keijukainen - monivuotisia pensaita, puita... ei lannoiteta enää. Sen sijaan noita pelakuita ja sisäkukkia kannattaa lannoittaa niin kauan, kuin ne kasvattavat uutta kasvua.
  Maljaköynnös kannattaa siirtää sisälle ikkunalle, ennen pakkasia. Paras paikka sille olisi valoisa ja viileä, mutta minä aion pitää sitä ihan olohuoneen ikkunalla. Saa nähdä miten siinä viihtyy : )

  VastaaPoista