sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Endless Summer hortensioiden talvisuojaus ja haaveiden toteutumista...

Näin suloisesti kesällä kukki Endless Summer hortensia ...

... ja valkokukkainen Endless Summer The Bride....

Nyt The Bride näyttää tältä ; )
Sille on laittettu talvisuojaukseksi multakeko tyvelle. Endless Summer hortensioille suositellaan Talvisuojaturvetta maan pinnalle talveksi. Mutta kun talvisuojaturve täytyy keväällä kerätä pois, niin päädyimme kokeilemaan ihan tavallista multaa. Multa on toiminut erittäin hyvin ryhmäruusujen talvisuojauksena.
Olisi tosi kiva kuulla, miten olet suojannut Endless Summer hortensiasi : )
Tämän postauksen kommenteista löytyy lukijoiden kokemuksia näiden hortensioiden talvehtimisesta... kiitos vielä kerran, rakkaat lukijat : )
.Hedelmäpuiden ja ryhmäruusujen talvisuojauksesta voit lukea viime vuoden postauksesta. Pääset siihen tästä.
.
Ja se haaveeni.... olen useamman vuoden jo suunnitellut hyvän ystäväni kanssa sisustus/viherkasvi kuvauksia yhdessä. Kuitenkaan aikataulumme eivät ole sopineet yhteeen.
No nyt sitten löysimme kalentereistamme vapaata aikaa useammaksi kuvauskerraksi, jippii !!!Olen niin innoissani !
Käytän kuvia etupäässä tulevilla Fengshui sisustuskursseillani sekä marraskuun Joulukukkakurssilla.
.
On aivan ihanaa ja inspiroivaa tehdä kuvaukset Tuulan kanssa, sillä hän on sisustussuunnittelija, minähän olen puutarhasuunnittelija. Eli kaksi suunnittelijaa laittavat luovuutensa nyt kukkimaan ; )
Koekuvauksemme oli niin innostava, etten millään malta odottaa seuraavaa kuvauspäiväämme. Laitoin muutaman kuvan joulublogiini, johon niitä tulee jatkossakin : )
Mukavaa viikon alkua teille kaikille !

17 kommenttia:

 1. Minä en ole koskaan suojannut Endlessi, mutta moneen vuoteen se ei ole kukkinutkaan. Nyt ajattelin kokeilla. Taidan ostaa tuota turvetta. Kiitos vinkistä taas kerran!

  VastaaPoista
 2. Voi kun on kauniita hortensioita, etenkin tuo Endless Summer The Bride... Täällä ei taida menestyä nuo :(
  Nyt menenkin kurkkimaan joulublogiisi :)

  VastaaPoista
 3. Mukava nähdä uusia kukka/sisustuskuviasi. Näyttää kauniilta

  VastaaPoista
 4. Meidän Endless ei ole kukkinut kuin sinä vuonna kun sen ostin. Viime syksynä sitten päätin sen suojata turvepaakulla, mutta ei se sen paremmin kasvanut, saatika kukkinut :(

  Kai se tarttis kaivaa ylös penkistä ja viedä kellariin talvehtimaan?

  Mukavaa uutta viikkoa Sinulle myös!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana tuo sininen hortensia!! Tosi kaunis myös tuo alimmainen kuva! Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
 6. Sama kokemus minullakin, Endless kukki ekana vuonna upeasti, seuraava kaksi kukkaa ja siitä seuraavina vuosina nolla kukkaa ja paljon lehtiä. Harmi, koska se olisi kaunis.

  Pensashanhikit ovat alkaneet kiehtoa minuakin, ehkäpä niitä tulee meille. Katkoin myös pelargoneja maljaan, kiva tietää, ettei se ollut ihan pöllöä. :)

  VastaaPoista
 7. Voi kun olen iloinen puolestasi unelman toteutumisesta! Kuvista tulee varmasti huikean kauniita ja kurssista varsinainen menestys. :)

  VastaaPoista
 8. Kiva kuulla, että haave toteutuu:)

  Tuota multasuojausta taidankin laittaa ruusuille.

  VastaaPoista
 9. Mulla on vasta ekaa vuotta tuota hortensiaa ja olen miettinyt kestääkö. Monet kaverit epäilleet etteivät kestä talvea mutta laitoin ruukuista maahan kuiteskin toivoa täynnä. Pitäis ehkä käydä sit laittaa multaa juurelle josko se auttais asiaa.
  Tuo teidän kuvaushommanne kuulostaa ihanalta, se olis niin kivaa:)

  VastaaPoista
 10. Ostin sinisen endless summer hortensian toissa keväänä(asun III-vyöhykkeellä). Viime vuoden syksynä laitoin juurakon päälle hiekkaa, jotta ei mätänisi syyssateiden aikana. Talvella kasasin sen päälle paljon lunta auttamaan talvehtimista. Tämän vuoden keväällä oksiin ilmestyi silmuja, joista puhkesi lehtiä. Leikkasin kuitenkin oksia 30 cm:n korkeudelta. Hortensiani ei tehnyt yhtään kukkaan, mutta kasvatti oksiansa. Jostakin luin, että ensin se oleutuu kasvupaikkaansa parin kesän ajan ja sitten alkaa kukkimaan.
  Tänä syksynä olen kasannut juurakon päälle vähän lehtiä ja odottelen maan jäähtymistä, jonka jälkeen aion kokeilla talvisuojaturvetta.
  Annaleena

  VastaaPoista
 11. Juuri tässä mietin miten suojaisin omat hortensiani. Saimme kaksi Endless Summer hortensiaa lahjaksi vanhemmiltani viime vuoden keväällä. Tänä kesänä toinen ei kukkinut ollenkaan ja toisessakin oli vain kolme kukkaa. Katsotaan miten ensi kesänä käy.

  VastaaPoista
 12. Pohdin nyt mitä teen. Edellisen talven endlessini oli ruukussa viileissä sisätiloissa. Se kukki upeasti koko kesän. Se jököttää edelleen ruukussa ulkona. Luulenpa, että nostan taas ruukun sisään, ettei se pidä ensi kesänä välivuotta kukinnassa.

  VastaaPoista
 13. Mun Endless summer vietti viime talven kellarissa ja oli keväällä surkea kuivettunut ränkkä.Ajattelin,että kuollut mikä kuollut,mutta nostin kuitenkin ruukun ulos saamaan sadetta ja aurinkoa ja eipä aikaakaan,kun kuiva runko alkoi puskea helakan vihreitä versoja:).Nyt aion jättää sen kasvupaikalleen uuteen puolivarjon penkkiin ja suojata talvisuojaturpeella jahka maa jäätyy,ennenhän sitä ei suositella levitettäväksi.Samaa kokeilen niille syriköille ja jaloruusuille.

  VastaaPoista
 14. Ihanaa kun jaksatte kommentoida !!!
  On tosi mielenkiintoista vaihtaa näin kokemuksia : )
  Jaetaan sitten taas kokemuksia ensi keväänä, kun näkee miten nämä Endless Summer hortensiat talvehtivat...

  Endless Summer hortensiat kukkivat aikaisemmin kesällä jos vanhoja versoja on säilynyt hengissä. Siksi se multa/talvisuojaturpeen laitto tyvelle on tärkeää, sillä mullan sisällä on aina lämpimämpää kuin ilmassa. Ja tosiaan, talvisuojaturve laitetaan vasta kun maan pinta on hieman jäätynyt ja multa laitetaan, kun kasvi on siirtynyt talvilepoon.

  Jotta nuo Edless Summer hortensiat kukkisivat, niin ne tarvitsevat auringonpaistetta vähintään 6 tuntia päivässä ja lannoitusta keväällä ja kesällä....

  Pohjoisempana niitä voi kasvattaa ruukussa ja viedä ruukku talveksi kellariin. Siellä sitä kastellaan vain hieman, jotta juuret eivät ihan kuivu. Todennäköisesti viihtyy auringossa paremmin siellä kuin meillä täällä etelässä.

  VastaaPoista
 15. Minulla on Tampereella kasvanut monta vuotta komeana Endless Summer. Eteläseinustalla kasvaa. En ole suojannut sitä mitenkään, mutta taidanpa varmuuden vuoksi suojata uuden tulokkaan sekä kolmannen, jonka siirsin toiseen parempaan paikkaan. Endlessit ovat niin upeita. Ovat kauniin muotoisia kasvutavaltaan ja kukkivat pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, oletko tosiaan saanut Endless Summer hortensian kukkimaan ja vielä eteläseinustalla. Kasteletko sitä säännöllisesti kesäisin? Siis paistaako siihen todellakin koko päivän aurinko?
   Ne ovat upeita kukkijoita, jos vaan saa ne viihtymään ja kukkimaan.

   Poista