torstai 21. lokakuuta 2010

Pensashanhikki kukkii komeasti vieläkin

Pensashanhikki on varma syksyn kukkija. Ja kaiken lisäksi se on todella helppohoitoinen pensas : )

Tämän kuvan otin viikonloppuna, kun aurinko paistoi. En enää muista tämän lajikkeen nimeä, se oli jokin harvinaisempi, jota ei enää ole näkynyt myynnissä.
Tämä ei ole lempparipensaitani, mutta näin lokakuussa vertaansa vailla oleva piristäjä ; )
Tavallisimman keltakukallisen pensashanhikin lisäksi on myös valkokukallisia kuten alla. Ja onhan niitä vähän talvenarempia vaaleanpunaisia ja oranssejakin...


Pensashanhikin hoito-ohjeet:

Pensashanhikit (Dasiphora suku tai vanhalta suvun nimeltään Potentilla) ovat kauneimmillaan auringossa. Ne viihtyvät kuivemmalla paikalla ja ihan tuoreessakin eli kosteudeltaan normaalissa maassa.
Lannoitetaan kohtuudella ja leikataan keväällä harventaen vanhimpia oksia. Versojen latvat voi myös lyhentää, etenkin jos ne ovat kuivan näköiset.

12 kommenttia:

 1. Pensashanhikki kukkii täälläkin vaikka ei noin komeasti. se on kiitollinen kasvatettava, kunhan sille löytyy sopiva paikka. Täytyykin harkita tuollaisen valkeakukkaisenkin hankkimista...

  VastaaPoista
 2. Naapurin pihassa on vaaleanpunaisia hanhikkeja jotka kukkii nätisti. Se on sellainen akvarellimaisen haalea nyt kun lehdet alkaa kellastua.

  VastaaPoista
 3. Juuri viime viikolla ihailin kirkkaan keltaista pensashanhikkia naapurini pihalla, ja eilen Espoossa. Ei kuulu minullakaan suosikkeihin, mutta tähän aikaan kukkivaa ei kyllä ole paljoa! Aika sissi, siis.

  VastaaPoista
 4. Vaaleanpunaista olen nähnyt täälläpäin ja keltainen on kyllä varma jokapaikan piristäjä:)

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuo keltainen piristää kummasti syksyä. Syksyllä ei ole niin paljon varmoja kukkijoita. Minulla on myös tuota valkoista. Se valkaisee tummia penkkejä.

  VastaaPoista
 6. Pensashanhikki oli meillä edellisessä paikassa missä asuimme, piristävä näin syksyllä ja tuollaista valkokukkaista katselin Marketanpuistossa.

  VastaaPoista
 7. Minunkin pensashanhikit kukkii vielä kauniisti.. Näin syksyllä on kiva piriste pihassa.

  VastaaPoista
 8. Voi miten upeasti pensashankkisi kukkii!
  Minulla on kokeilumielessä pienet puskat keltaista, valkoista ja vaaleanpunaista pensashanhikkia. Keltainen näyttäisi kasvavan täällä nopeimmin.

  VastaaPoista
 9. Pensashanhikki ei kyllä ole suosikkini, mutta olen samaa mieltä että tähän vuodenaikaan se on ihana piristys pihoilla. Itselläni oli joskus valkoista lajiketta, se ei vaan menestynyt hirmu hyvin...

  VastaaPoista
 10. Oi, miten hurjan paljon kommentteja... kiitos teille rakkaat blogiystävät : )
  Pensashanhikit kukkivat vieläkin, vaikka muut kukat jo paleltuivat. Meillä kun oli kunnon yöpakkasia viime öinä.
  On se kyllä ihana syyskukkija : )

  VastaaPoista
 11. Itsekin hankin muutaman pensashanhikin kuluneen kesän aikana. Ja juuri vaaleanpunaisen ja valkoisen. Vanhassa puutarhassa oli noita keltaisia todella paljon, joten nyt on raikasta hieman vaihtaa väriä :)

  On kyllä totta että kukkivat todella kauniisti, kestävästi ja pitkään!

  VastaaPoista
 12. Nikke - vaalenpunaiset näyttävät tosi herkän suloisilta. Sellainen oliskin kiva pihalla...
  Vaihtelu tosiaan virkistää ; )

  VastaaPoista