Kaupallinen yhteistyö Puutarhasi elämään/Schetelig Oy
Tämä uudenlainen fermentoitu lannoite Solabiol Kasviravinne on tosi mielenkiintoinen. Käymisellä ja hapattamisella valmistetut kasvien lannoitteet on selvästikin tuleva trendi ekologisessa puutarhanhoidossa. Olen nyt testannut tätä Kasviravinnetta kesän ajan amppelisoilikilla parvekkeella, vaikka ensin vähän hirvittikin. Amppelisoilikki on niin ihana ja aikomukseni oli säilyttää se talven yli sisällä.
Amppelisoilikki ja fermentoitu Solabiol Kasviravinne...
Kasviravinnetta laimennetaan 1 korkillinen/1 litra vettä. Näin olen tehnyt joka viikko ja tietysti kastelupäivinä kuun mukaan. Amppelisoilikki kukki loistavasti vielä elokuussakin, mutta syyskuussa siihen ei enää paistanut aurinko, joten valo ei riittänyt uusien nuppujen muodostumiseen. Alla olevan kuvan otin tänään eli siinä on muutama kukka siellä täällä.
Nyt amppelisoilikki on ollut sisällä kaakon ikkunalla, joten sen versot saavat hyvin auringonpaistetta. Ja edelleen lannoitan sitä Solabiol Kasviravinteella noin kerran viikossa kasteluveden mukana. Nyt onkin sen versojen latvoihin tullut uusia nuppuja, jee! Aion jatkaa lannoittamista niin kauan, kun se kukkii ja kasvattaa uusia lehtiä. Ja lisäksi pitää muistaa käännellä ruukkua, jotta kaikki versot saisivat tarpeeksi valoa.
Uudenlainen fermentoitu lannoite Solabiol Kasviravinne...
Virallisesti tämä on humusuute ja valmistettu mustasta turpeesta sekä auringonkukkatuhkasta ja fermentoitu. Jos fermentointi ei ole vielä tuttu terminä, niin se on hapattamista. Esimerkiksi hapankaali on fermentoitu samoin bokashi-kompostointi perustuu fermentointiin.
Solabiol Kasviravinteesta sanotaan näin "
100 %:sti orgaaninen, nestemäinen kasviravinne, joka edistää juurien muodostumista ja kasvua. Humus- ja fulvohapot vilkastuttavat mikrobitoimintaa parantaen maan ravinne- ja vesitaloutta"
Mikä jännää, niin tämän Solabiol Kasviravinteen NPK on N 1,3% - P 0,3 % - K 1,0% eli tosi pienet määrät. Silti amppelisoilikki kasvoi ja kukki niin hyvin. Eli selvästi tässä fermentoidussa kasviravinteessa on tehoa. Eikä siis ihme, että ekoihmiset ovat nyt fermentoiduista lannoitteista niin tohkeissaan.
Sain tämän Solabiol Kasviravinne pullon testaukseen Schetelig Oy:ltä.
Sisäkukkien ötökkätarkistuksia...
Tätä amppelisoilikkia kuten muitakin sisäkasveja tutkin aina tarkasti kastelupäivinä. Myös lehtien alapintoja ja mullanpintaa kannattaa tutkia. Nimittäin näin syksyllä tulee usein ötökkälaumoja kukkiin. Kun ne huomaa ajoissa, ne on helppo torjua. Siitä lisää Paras teho ötököihin - luonnon pyretriini -postauksessa.
Mukavaa viikkoa!
Terveisin Sari
Onpa hieno soilikki! Mistä olet sen löytänyt? Juu, ja tuosta uutuudesta en ymmärrä mitään.
VastaaPoistaLöysin tämän amppelisoilikin meidän Nurmijärven kirkonkylän torilta. Torin kukkakojua pitää Ruotin puutarha ja heiltä sen ostin.
PoistaUusi fermentoitu kasviravinne on varmastikin tulevaisuuden lannoite. Eli se on tehty ihan eri tavalla, mitä ne perinteiset lannoitteet. Se on myös luomua.
Voihan apua! Ei liity tähän postaukseesi, mutta olen paljon lueskellut blogiasi ja senpä takia kysäisen sinulta: Istutin sipulikukkia viime viikonloppuna ja nythän se paukkaa lämmintä ilmaa oikein urakalla Etelä-Suomeen. Nyt pelottaa että mahdoinkohan istuttaa aivan liian aikaisin.... vaikka eipä tuolle taida enää mitään mahtaa :D useimmissa ohjeissa neuvottiin istuttamaan syys-lokakuun vaiheessa vaikkakin periaatteessa voisi istuttaa niin kauan kun maasta pääsee rautakangella läpi.
VastaaPoistaPidetään peukkuja, että lämpöaallosta huolimatta sipulikukkasi kasvavat ja kukkivat hyvin ensi keväänä! Se on totta, että ne kannattaa istuttaa vasta, kun maa on viilentynyt. Poikkeuksia on muutama, kuten lumikellot, jotka pitää istuttaa heti, kun ne tulevat myymälöihin.
PoistaEli pidetään peukkuja :)