lauantai 4. huhtikuuta 2020

Vihreävalkoinen ohra ja hyasintit pääsiäiskukkina


Viimeiset viikot ovat menneet ihan hujauksessa. Tämä on jännää aikaa. Joillakin on nyt vapaa-aikaa käytössä enemmän kuin tarpeeksi. Ja meillä joillakin työt ovat lisääntyneet niin paljon, että vapaa-aikaa jää tosi vähän. Onneksi muistin kuitenkin kylvää nämä ohrat ajoissa, niin nyt ne ovat jo kivan korkuisia.

 Ne ihanat hyasintit pääsiäiskukkina...

Ja onneksi nämä kevätkukiksi ostetut hyasintit kukkivat edelleen parvekkeella, joten toimivat nyt pääsiäiskukkina palmusunnuntaina. Niissä on kyllä niin ihana tuoksu.

Varsinaiseksi pääsiäisviikonlopuksi pitää jo hankkia uudet kukat, ehkäpä erikoisemmat narsissit 😊 Ne voikin tilata etukäteen valmiiksi kukkakauppaan tai jopa ihan kotiovelle toimitettuna. Säästyy aikaa ja on vähemmän ihmiskontakteja. Ja ehdottomasti valitsen taas kotimaisia kukkia! Se on pieni, mutta todella tärkeä teko kotimaisille viljelijöille.

Näillä on edelleen ne värikkäät muoviruukut. Yllättävien työkiireiden takia en ehtinytkään etsiä näille saviruukkuja varastosta, joten ruukut sai kätevästi somistettua kauniimmiksi paperilla. Hyvä, nopea ja aina toimiva konsti!

Vihreävalkoinen ohra suosikkini edelleen...

Aina ennen pääsiäisruohona oli rairuohoa eli sitä nopeasti kasvavaa ja ohutlehtistä. Nykyään enemmän näyttää olevan myynnissä ohraa. Oma suosikkini on edelleen tämä vihreävalkoinen ohra. Siinä on jotain tosi kiehtovaa 😍

Vasemmalla on tavallista pääsiäisohraa ja oikealla kirjavalehtistä ohraa. Nämä on kylvetty vajaa puolitoista viikkoa sitten.
Keskiviikkona kylvin pääsiäisruohoa, mikä on timotein siementä. Tänään siinä on jo 2mm korkuiset vihreät alut. Se siis on hieman nopeampaa. Eli jos vasta nyt muistit pääsiäisruohon kylvön, niin ehkäpä kannattaa valita sitä.

Ihania pääsiäisasetelmia nämäkin...


Leppoisaa palmusunnuntaita!

Terveisin Sari

8 kommenttia:

 1. Ihanan kauniit hyasintit! Ja todella jännän näköistä tuo kaksivärinen ohra, kaunista. Ihan uusi juttu minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Keltainen monivartinen on minusta niin veikeä, että sen soisi kukkivan vielä toooosi pitkään. Täytyy ottaa siitä muistoksi paljon kuvia :)
   Kirjavaa ohraa näkee vähemmän myynnissä, ehkä parhaiten isoissa puutarhamyymälöissä, ja ennen pääsiäistä.

   Poista
 2. Täällä on puutarhassa jo hyvässä nousussa edellisten pääsiäisten tete narsissien varret! On niin suloinen tuo keltainen hyasintti <3 Juuri Keukenhofin instasivullakin ihailin videota nyt kukkivista hyasinteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, tetet on kyllä sitkeitä narsisseja :) Ja kävinpäs heti tuolla instassa kurkkaamassa Keukenhofin sivuilla. Siellä oli hyasinteilla upeita värejä, kuten haalea persikka ja sininen. Ja ihania sipulikukkayhdistelmiä!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi :) Ja mikä ihaninta, niin hyasinteista leijaili niin hyvä tuoksu.

   Poista
 4. Ihanaa tuo raidallinen ohra!
  Meillä jäi pääsiäisruohojen siemenet osatamatta, mutta päätettiin kylvää yrttejä. Ainakin sinapinsiemenet itävät nopeasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovihreä ohra on aika jännää, sillä osa niistä on täysin valkoisia. Siis ei yhtään vihreää osaa. Olen niin ihastunut siihen, että hankin siemenet jo viime vuonna. Nyt tässä mietin, että pitäisikö ensi vuodeksi taas ostaa niitä... tällä kertaa jostain nettikaupasta, jos vain löytäisi.
   Pääsiäisruohoksi tosiaan käy kaikki vihreät kylvökset... sinapinsiementä ei olekaan tullut kylvettyä koskaan ;)

   Poista