tiistai 24. maaliskuuta 2020

Kotimaisia kevätkukkia piristykseksi

Kukat piristävät ja saavat minut aina hyvälle tuulelle, joten oli siis aika lähteä kukkaostoksille. Ja halusin ihan ehdottomasti kotimaisia kukkia. Se on minun pieni teko tukea kotimaista viljelyä. Löysin kivan yllärin, joka oli vielä kasvatettu lähipuutarhalla. Olipa ihanaa  😊

Hauska keltainen hyasintti...

Huomasin siis tämän keltaisen hyasintin heti muiden joukosta. Ihana ylläri! Se on niin hauskan monivartinen. Aivan upea... olisipas tällaisia enemmän. Tässä on jotain todella keväistä kasvuintoa.

Hyasintit eivät siis yleensä kasva näin monivartisina. Ja ne monikukallisten  eli multiflora hyasinttien sipulitkin on sipuliryppäitä eli tämä ei ole sellainenkaan. Kuvasta näkee hyvin mikä ero on tällä ja tavallisella hyasintilla.

Värikkäitä hyasinttejä kevätkukaksi...

Kevääseen kuuluu aina raikkaat värit, joten nyt halusin erivärisiä hyasittejä. Tästä tummakukkaisesta tulee varmasti upea, kunhan kukat aukeavat.

Kolmas hyasintti on kuulemma oranssinvaaleanpunainen, aika lähellä vaaleanpunaista. Saas nähdä, millainen sen väri on. No, kaikki värit kyllä käy minulle, kun on hyvä tuoksu 😉

Parvekkeella tuoksuu ja kukkii pitkään...

Pidän näitä hyasintteja parvekkeella. Siellä ne kukkivat tosi pitkään, kun on niin viileää. Ja jos on luvattu kovempia yöpakkasia, niin suojaan ne tai vien ne "kukkajääkaappiin" yöksi.
Suunnittelin ensin, että olisin vaihtanut näille saviruukut. Mutta enpäs löytänytkään näille sopivia ruukkuja, kun rungollisilla pelargoneilla on suurin osa. Saviruukkuja pitää siis hankkia lisää. Aika hauskat muuten nämä värikkäät ruukut. Niissä on selvästikin värikoodi kukan värin mukaan.
Nämä muuten kannattaa istuttaa pihalle, kun kukat ovat lakastuneet, niin ne saattavat kukkia tulevina keväinä. Eli hyasintit kannattaa säilyttää.

Ai niin, nämä hyasintit on siis kasvatettu Nurmijärvellä Ruotin puutarhalla. Heillä oli Nurmijärven torilla torikukkakoju pitkästä aikaa, ja hetihän sinne piti mennä ostoksille :)

Kukkaisaa viikkoa!

Terkuin Sari

6 kommenttia:

 1. Se keltainen hyasintti on todella erilainen, se muistuttaa jotenkin espanjansinililjaa... Kivat värit on tulossa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sille keltaisen sipulille on selvästikin käynyt jotain, ehkä mutaatio tai lämpötilan muutoksia tai muuta. Tosiaankin se vähän muistuttaa sitä espanjansinililjaa. Kummallakin on kellomaiset kukat ja ryhmänä monta kukkavartta :)

   Poista
  2. On minustakin tosi kaunis, suorastaan suloinen :)

   Poista
 2. Ompa erikoosen färisiä hyasinttia. Tuan keltaasesta mäki tykkään ja näyttäähän se muutenki erilaaselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä meidän lähipuutarha on siitä mahtava, että heillä on aina kaikenlaista erikoista ja uutta. Kuten nyt näitä värikkäitä hyasintteja.
   Kuulin, että täksi pääsiäiseksi on muuten kauppoihin tulossa keltaisia hyasintteja enemmänkin, siis ympäri Suomea. Toivotaan, että epidemia ei tule vaikuttamaan kukkamyyntiin.

   Poista