tiistai 17. maaliskuuta 2020

Kuulumisia parvekkeelta, ja fengshuita

Parvekkeella on tänä talvena ollut niin lämmintä, että muutama viherkasvi talvehti siellä hyvin. Jätin ne ihan tarkoituksella parvekkeelle, sillä ikkunalaudoilla oli silloin syksyllä aika ahdasta. Kohta onkin aika tehdä parvekkeelle kevätsiivous ja ensi viikolla ostaa sinne enemmän kukkivaa. Nimittäin nyt lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi on vielä luvattu pakkasta lähes 10 astetta.

Monivuotiset kasvit ovat ekologisia ja hyvää fengshuita...

Ekassa kuvassa on metallisessa ruukussa partamehitähteä. Se on kivikkokasvi, siis monivuotinen perenna. Sillä alkaa nyt tuossa ruukussaan jo viides kesä eli se on talvehtinut siinä neljä talvea. Jos teistä lukijoista joku oli parvekekurssilla, niin tämä oli se mehitähtiruukku, josta kerroin 😊
Kuva siitä 2016 löytyy Mehitähdet talvehti ruukussa, jee! -postauksesta.
Parvekkeella kasvit, jotka menestyvät useamman vuoden, ovat ekologisia. Ja jo yksi sellainen kasvi tuo myös hyvää fengshuita parvekkeelle. Eli siksikin suosin itse näitä pitkäikäisiä kasveja.

Harmaat mehiruusukkeet viherkasveja...

Sen sijaan nämä mehiruusukkeet ovat viherkasveja, eivätkä talvehdi ulkona. Ne kasvoivat kesän parvekkeella ja jätin ne syksyllä sinne ajatuksena heittää ne kompostiin kun paleltuvat. Vain yksi mehiruusuke paleltui ja sekin vasta alkuvuodesta. Kaikkein parhaiten niistä on säilyneet nämä harmaat mehiruusukkeet. Aika ihania edelleen!
Nämä mehiruusukkeet oli 2017 parvekkeella tuoksulaatikossa ja syksyllä otin ne sisälle omiin ruukkuihinsa. Siitä lisää Trendikkäät mehiruusukkeet sisälle

Jouluruusu kukkii edelleen syyskuusta lähtien...

Jouluruusut ovat jo pitkään olleet suosikkejani niin syyskukkana, joulukukkana kuin kevätkukkana parvekkeella. Tänä talvena olen suojannut jouluruusut vain pari kertaa peitteellä, niin lämmintä on ollut parvekkeella täällä Etelä-Suomessa.
Tämäkin jouluruusu on ollut parvekkeella syyskuusta alkaen. Se siis kukkii edelleen.


Yllätyksenä se oli kasvattanut uudet versot piiloon kasvin versojen taakse, seinää vasten. Jopa yksi kukka oli jo aukeamassa. Näin juuri auenneena kukan väri on tosi tumma, mikä sitten vaalenee kukan vanhetessa. Jouluruusun kukat kestävät uskomattoman pitkään parvekkeen viileydessä!

Monivuotisten kastelu kevättalvella...

Näitä monivuotisia on saanut kastella jo useamman kerran, koska on ollut niin lämminitä. Varsinkin jouluruusujen ja rungollisen kartiovalkokuusen multaa pitää tarkkailla jo kevättalvesta. Multa ei missään nimessä saa kuivua liikaa, sillä ikivihreät kasvit voivat kuolla.
Eli olettehan muistaneet kastella ruukussa olevia tuijia ja muita havuja, täällä eteläisessä Suomessa.

 Ensimmäinen orvokki parvekkeella...

En millään malttanut odottaa ensi viikkon, vaan ostin jo ensimmäisen orvokin. Näyttää hieman nöyrtyneen pienestä yöpakkasesta. Onneksi orvokki kestää muutaman asteen pakkasen.

Fengshuin tarkastelua kotona...

Nyt kun on ollut enemmän kotosalla, niin tulee katsottua omaakin kotia tarkemmin fengshuin näkökulmasta. Samoin pihaa, ja tietysti parvekettakin. Ja kummasti sitä löytää ns. fengshui roinaa, jota täytyy viikonloppuna käydä läpi ja poistaa tarpeeton. Saman taidan tehdä työhuoneellakin, parin viikon päästä. 
Fengshuissa "roinan" poistamisella tehdään tilaa uudelle ja uusille oivalluksilla. Joten mielenkiinnolla odotan, mitä tämä fengshui-siivous tuo tullessaan 😊

Mukavaa viikon jatkoa!

Terveisin Sari

6 kommenttia:

 1. Sulla on ihan mahtava jouluruusu!Istutin omani vuosi sitten keväällä ulos ja syksyllä se jo alkoi työntää nuppuja ja nyt kukkii täysillä taivasalla.
  Mehiruusukkeet ovat hienoja,olen myös saanut ruukussa lasiterassilla viihtymään talvenkestävän lajikkeen.Taitaapa siis mullakin olla hyvää fengsuita terassilla,kun on tuo mehikasvi,kuivattuja kanervia,kaisloja ja suopursuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut hyvin samanlainen iso jouluruusu jo useana syksynä. Se näyttää kestävän jopa paremmin, mitä ne valkokukalliset. Jouluruusut ovat kyllä ihania, kun kukkivat jo näin aikaisin pihalla. Kunhan vain löytää niille hyvän paikan, kuten selvästikin sinä olet tehnyt :)
   Kuulostaa tosiaan ihan siltä, että sinullakin on terassilla hyvää fengshuita. Minkä värinen mehiruusuke sinulla on? Ihan mielenkiinnosta kyselen :)

   Poista
 2. Mehiruusukkeeni on vihreä ja lehden alapinnat ovat viininpunaiset.Tämä terassilla ruukussa oleva on rehevämmän oloinen kuin samaa lajiketta oleva taivasalla kasvava.Halusin ihan vaan testata,kummassa paikassa talvehtii paremmin.
  Jouluruusuni on valkoinen,pitäisi itsekin hankkia kyllä tuo liilan värinen,se on niin mahtavan hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. onkohan se kattomehitähti? Se on myös tosi kestävä mehitähti, aivan kuten tuo minun partamehitähteni ruukussa. Helppoja ja pärjäävät lähdes hoidotta. Toki ruukussa kasvaessaan, sitä pitää välillä kastella :)
   Arvelinkin jouluruususi olevan valkoinen, sillä nämä punertavat kukkivat aavistuksen verran myöhemmin. Ihania kyllä kummatkin!

   Poista
 3. Googlesta etsin kattomehitähden ja kyllä siltä näyttäisi.Niinkuin sanoitkin sen olevan tosi kestävän,sekin siis puoltaisi kyseesä olevan juuri katttomehitähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vanha perenna, ja sitä näkeekin vanhoilla pihoilla :)

   Poista