perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pääsiäiskukkia parvekkeen suojassa

Laitoin pääsiäiskukkia parvekkeelle, koska ne näkyvät kivasti sisälle. Ja parvekkeella ne kestävät viikkoja kauniina. Toimivat siis jatkossa parvekkeen kevätkukkina. Kätevää ja ekologistakin. Ja kukat on tietysti kotimaisia eli suomalaisella puutarhalla kasvatettuja.

Narsisseja ja orvokkeja puumaljassa...

Ihastuin tähän herkän kauniiseen monikukalliseen narsissiin. Siinä on niin hienon persikkainen väri torvessa ja se myös tuoksuu. Lajikenimi sillä on `Bell Song`.  Jonkin aikaa sain kierrellä torikojun valikoimaa etsien sille kaveria asetelmaan. Päädyin näihin orvokkeihin, vaikka valinta tuntui silloin tosi tylsän varmalta. Mutta näin valmiina asetelmana, lopputuloksesta tuli kyllä tosi kiva.


Kuvissa näkyvät valkeat munat on itse maalattuja ja ne on paperimassa munia askarteluliikkeestä. Ne on jo aika vanhat, ja säilytän ne huolellisesti edelleen. Muutama niistä on ottanut kosteutta mullasta ja väritys siten muuttunut. Eli pitäisi maalata uudelleen.

Rungollinen pikkupuu on jo kaksi talvea säilynyt parvekkeella. Se on joulukukkana myyty kartiovalkokuusi. Se on ruukkuineen tuossa puumaljassa. Narsissit ja orvokit on sen sijaan ilman ruukkua istutettuna multaan. Sammal on joululta jäänyttä. Materiaaleja voi siis käyttää uudelleen fiksusti ja taas ekologisesti.

Pääsiäiskukkia yhdistellen uutta ja vanhaa...

Selvästikään keltainen ei tänä vuonna viehätä minua pääsiäiskukkana. Löysin nimittäin näin suloisen värisiä orvokkeja. Ja en voinut vastustaa niitä 😊Tulipas kiva yhdistelmä näistä uusista orvokeista ja vanhasta hyasintista. Ja oikeanpuoleinen kukka on syksyllä hankittu jouluruusu, joka on ollut koko ajan parvekkeella. Asun siis Nurmijärvellä, Keski-Uudellamaalla.

Hyasintti, narsissit ja orvokit olen ostanut meidän torilta, Ruotin puutarhan torikojulta. He ovat kasvattaneet ne itse omalla puutarhallaan Nurmijärvellä. Nyt kannattaakin suosia lähiseudun puutarhoja 👍


Ihania pääsiäisasetelmia nämäkin...

Iloista ja leppoisaa pääsiäisen aikaa!

Terveisin Sari

6 kommenttia:

 1. Orvokkeja voiskin jo laittaa!En ole käynyt kuin ruokakaupassa viimeaikoina,eikä meidän kaupassa ole ollut kuin narsisseja ja hyasintteja,niin on jäänyt ostamatta kukkia,joita varmaan muuten olisi hankkinut.Pitäisi kyllä kannattaa puutarhamyymälöitäkin käymällä niissä.Torimyyntiäkään ei meilläpäin ole.
  Hienot asetelmat olet tehnyt-tosi kauniit väritkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kukkia kannattaa ostaa, ne tuovat niin paljon iloa kaikille. Orvokit kukkivat kivasti pitkään, ainakin kesäkuun alkuun. Sen jälkeen saa sitten laitettua kesäkukat.
   Meillä taas ei ole puutarhamyymälöitä lähistöllä, mutta onneksi on kukkakauppoja ja se meidän ihana kukkatorikoju. Joka tapauksessa nyt kannattaa suosia kotimaisia kukkia :)

   Poista
 2. Söpö narsissi ja asetelma muutenkin! Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään näitä ruukkunarsisseja on tosi monenlaisia. Torimyyjälläkin oli isokukallisia ja pienikukallisia, yksivärisiä ja kaksivärisiä. Ihanaa, kun on vaihtoehtoja :)
   Kiitos, ja oikein hyvää pääsiäistä sinullekin!

   Poista
 3. Ihanat asetelmat ja hienot värit! Ja se kolmen värien orvokki on tosi suloinen! Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se orvokki oli kuulemma uutuuslajike. Ja tosiaan niin suloisen ihana, että oli pakko ostaa niitä muutama heti. Ostan varsinaiset kevätkukat vasta parin viikon päästä. Oikein leppoisaa pääsiäistä sinullekin!

   Poista