torstai 14. joulukuuta 2023

Jouluhavuna metsämänty ruukussa - 14. luukku

Jouluhavuna voi olla myös tavallinen metsämänty ruukussa. Metsämänty (Pinus sylvestris) on siis sama, jota meillä kasvaa luonnossa. Olikin tosi kiva löytää sellainen ruukkuhavuna, tutumpien sypressien ja kartiovalkokuusten seasta. Tämä on niin viehättävä, ettei se edes tarvitse joulukoristeita oksilleen.

Metsämänty jouluhavuna ruukussa...

Tällä metsämännyllä oli tosi siisti ja kaunis ruukku, joten en vaihtanut sille ruukkua. Ruukun väri sopi vielä niin hyvin tähän tarjottimeen, että lisäsin vain tontun, männynkävyt ja muutaman pienen joulupallon.

Tonttu istui hetken ruukussa, mutta hyppäsi sitten sieltä alas tarjottimelle. Joten se sai jäädä istumaan tarjottimelle jatkossakin.

Mänty jatkaa kasvua oksan kärkisilmuista...

Ruukkuhavuja on hyvä muistaa kastella. Jos multa pääsee kuivumaan liikaa, niin koko kasvi voi kuivia. Onneksi metsämänty kestää paremmin mullan kuivahtamisen. Mutta jos haluaa sen jatkossa kasvavan, niin kannattaa sitäkin muistaa kastella. Nimittäin versojen päissä olevat kärkisilmut voi kärsiä mullan kuivumisesta. Kärkisilmuista mäntyyn kasvaa uusia versoja.
Tämä metsämänty (Pinus sylvestris) on tosi muhkean näköinen pitkine neulasineen. Se onkin kasvatettu ruukkuhavuksi, Tanskassa. 

Lisää postauksia pienistä havukasveista ruukussa...

  • Sypressi pöytähavuna -postauksessa on tavallisemman näköinen sypressi yksinkertaisesti somistettuna. Siellä on myös hoito-ohjeet


Jouluterveisin Sari


2 kommenttia:

  1. Kaunis! Taidanpa itsekin ensi jouluksi hankkia tuollaisen tavallisen männyn taimen ruukussa. Siinä on jotain erityistä kauneutta, tontun kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tällaisen tosiaan voisi itsekin kasvattaa, kunhan ensin keväällä hankkii männyn taimen ja kesän ajan hoitaa sitä.
      Näitä muuten saattaa nyt vieläkin olla myynnissä puutarha- ja kukkamyymälöissä, ruukkuhavujen seassa.

      Poista