keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Kuumuutta kestävät ruukkuneilikat

 Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Nämä kuumuutta ja paahdetta kestävät ruukkuneilikat on suosikkejani edelleen. Ne on helppoja ja varmoja kukkijoita aurinkoisella parvekkeella, terassilla, piharuukuissa ja kukkapenkeissä. Nyt ihastuin tähän jännän kirjavaan ruukkuneilikkaan. Kuvan reunassa näkyy tähtijasmiinin valkoiset kukat eli se kukkii edelleen ja tuoksuu niin ihanasti.


Kirjavat ruukkuneilikat isompaan ruukkuun...

Ruukkuneilikat, kuten lähes kaikki kesäkukat, kannattaa aina istuttaa isompaan ruukkuun. Joten nyt istutin kaksi kirjavaa ruukkuneilikkaa isompaan muoviruukkuun. Näin multa ei pääse kuivumaan liikaa ja neilikat kukkivat runsaammin.

Tässä kuvassa näkyy hyvin, miten paljon uusia lehteviä versoja on kasvamassa näissä ruukkuneilikoissa. Uusista versoista kasvaa myös ne uudet kukkavarret.

Vaaleanpunertava ruukkuneilikka tuoksuu ihanasti...

Samoin istutin tämän vaaleanpunertavan ruukkuneilikan hieman isompaan ruukkuun. Halusin istuttaa tämän omaan ruukkuun, en siis kirjavakukkaisten kanssa yhteen, koska tämän kukissa on ihana tuoksu. Näin sitä on helppo siirrellä parvekkeen pöydältä toiselle, jotta pääsee nauttimaan sen suloisesta tuoksusta.


Vapuksi istutetut ruukkuneilikat kukkivat edelleen...

Ruukkuneilikat on siitä kivoja, että ne kestävät kevään viileyttä, kesähelteitä ja syksyn viileyttä sekä sadetta. Ne siis kukkivat hyvällä hoidolla keväästä syksyyn. Toki pakkasta ne eivät kestä.

Tältä tänään näytti se vapuksi tehty istutus, jossa on pari tuoksuvaa `Pink Kisses` ruukkuneilikkaa ja keskellä yksi tähtisilmä. Niissä on nyt paljon nuppuja tulossa. 
Lisää kuvia istutuksesta huhtikuun lopulta Ensimmäiset kesäkukat vapuksi -postauksessa.


Ruukkuneilikan hoito-ohje...

Ruukkuneilikka eli tarhaneilikka viihtyy auringossa ja puolivarjossa. Sitä kastellaan säännöllisesti ja mullan pinta saa kuivahtaa hyvin kevyesti ennen kastelua. Se kestää kyllä mullan rajummankin kuivahtamisen, mutta silloin nuput usein kuivuvat pilalle.
Ruukkuneilikkaa kannattaa lannoittaa esim. kasteluveden mukana tai varastolannoituksena, jotta se jaksaa kasvattaa uusia kukkia.

Vanhat kukat leikataan varsineen pois. Uudet kukat nimittäin kasvavat uusista lehtevistä versoista. Joskus kukkavarren alaosastakin voi kasvaa sellainen verso. Jos sitä ei näy kukkavarressa, kannattaa kukkavarsi leikata pois.



Sain tämän jutun ruukkuneilikat Huiskulasta, mistä kiitos heille! Ne ovat Huiskulan omaa tuotantoa eli kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla.


Oikein ihanaa juhannusviikkoa!


Puutarhaterveisin Sari

4 kommenttia:

  1. Onpa kauniita neilikoita! Eipä ole tullut vuosiin ostettua niitä jostain syystä. Olen jopa ihan unohtanut niiden hyvän tuoksun. Menivät heti ostoslistalle, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Ruukkuneilikoiden vahva tuoksu on tosi ihana. Olen huomannut, että kaikki niistä ei tuoksu niin vahvasti, joten nuuhkin niiden kukkia, kun valitsen niitä. Pienikukallinen `Pink Kisses` tuoksuu tosi vahvasti ja siksi se onkin varma valinta :)

      Poista
  2. Neilikat on varmoja kukkijoita ja lisäksi nättejä. Hyvää juhannusta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, varmempaa kukkijaa saa kyllä hakea, etenkin niin pitkään kukkivaa :)
      Kiitos ja oikein ihanaa juhannusta sinullekin!

      Poista