perjantai 28. huhtikuuta 2023

Ensimmäiset kesäkukat vapuksi

 Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Nyt on ensimmäiset kesäkukat istutettu sopivasti vapuksi. Nämä on siis lasitetulla parvekkeella, johon tuskin enää tulee yöpakkasia. Sen verran kuitenkin varauduin vielä, että nämä on helposti nostettavissa sisälle. Minua viehättää selvästi edelleen luonnollisempi ja metsäisempi teema parvekkeella, joten nämä kukat sopivat siihen hyvin.

Ensimmäiset kesäkukat parvekkeen pöydällä...

Istutin kapeaan metalliastiaan kaksi neilikkaa ja yhden tähtisilmän. Tämä on juuri sen kokoinen istutus, että se on helppo ottaa sisälle, jos parvekkeelle uhkaa tulla yöpakkasia. Istutin nämä siis tänään perjantaina.

Hempeän suloinen tähtisilmä...

Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun minulla on tätä tähtisilmää. Ihastuin tähän yllättäen heti, vaikka olin alun perin suunnitellut neilikan kaveriksi ihan toista kukkaa. Tässä on jotain tosi viehättävää ja sen  aukeavat vihertävät nuputkin on kivan koristeellisia.

Tähtisilmän kukat kääntyvät hauskasti aurinkoon päin, mikä lisää sen viehätystä.
Tähtisilmä viihtyy aurinkoisella ja lämpimällä paikalla, kuten ruukkuneilikkakin. Lasitetulla parvekkeella aurinko jo lämmittää rakenteita ja lasitus suojaa kylmiltä tuulilta, joten nämä kesäkukat pärjäävät siellä hyvin tähän aikaan keväästä.

Ihanasti tuoksuva ruukkuneilikka Pink Kisses...

Suosikkini kesäkukista on tämä ihanasti tuoksuva `Pink Kisses` ruukkuneilikka. Nytkin kun aukaisee parvekkeen oven ja astuu parvekkeelle, nenään leijailee hurmaavan ihana neilikkamainen tuoksu. 
Nyt onkin ihana kahvitella tuoksuvalla parvekkeella ja nauttia vapaapäivistä.

Yksi vuosi tein parvekkeelle tuoksulaatikon, jossa oli näitä ihanasti tuoksuvia `Pink Kisses` neilikoita ja mustia orvokkeja. Neilikat kukkivat siinä syksylle asti.

Niittymäinen vaikutelma pienten kuusten kera...

Parvekkeella on siis kolme pientä kartiovalkokuusta, joiden oksat näkyvät näissäkin kuvissa hieman. Niiden kanssa sopii hyvin tällaiset luonnollisemman tyyliset kesäkukat. Tästäkin kuvasta tulee hauskasti niittymäinen vaikutelma, joten pienikukalliset ruukkuneilikat ja tähtisilmät sopivat täydellisesti "metsäiselle" parvekkeelleni 😊

Yhdessä kuvassa vilahtaa sivupöydällä musta kasvatusallas, jossa oli viime kesänä tomaattia ja yrttejä. Minun piti laittaa se tänään kevätkuntoon, mutta innostuinkin näiden kukkien istutuspuuhaan. Joten laitan myöhemmin postauksen siitä kasvatusaltaan kevätkunnostuksesta.


Sain tämän jutun kesäkukat Huiskulasta, mistä kiitos heille!  Ruukkuneilikka `Pink Kisses` on Huiskulan omaa tuotantoa eli kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla.



Kevätterveisin Sari


6 kommenttia:

  1. Oi miten kaunista! Tuo tähtisilmä on minulle ihan uusi tuttavuus. On kyllä kaunis! Tiedätkö onko sitä muun värisenä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin ihan yllätyin, miten kaunis tämä tähtisilmä on. Niiden kukkien värivalikoima on suuri eli tähtisilmää löytyy keltaisena, oranssina, valkoisena, violettina ja punaisen eri sävyinä. Netistä huomasin, että on myös kerrottukukkaisia.

      Poista
  2. Tosi soma asetelma. Voin kuvitella mustat orvokit neilikan pariksi, vaikka en ole vielä tottunut mustiin kukkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mustat kukat on siitä veikeitä, että niiden väri näyttää eri valossa ihan erilaiselta. Ne saattaa olla hyvin tummanvioletteja täydessä auringossa, mutta varjoisammalla paikalla aivan mustia.

      Poista
  3. Ihana, juurikin vähän niittymäinen kesäkukkaistutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä sopivat kukat niittymäiseen istutukseen :) Vielä kun ilmat lämpiävät sen verran, että kasvit pääsevät hyvään kasvuun, niin istutuksesta tulee vielä luonnollisemman näköinen.

      Poista