keskiviikko 5. huhtikuuta 2023

Ihanat tuoksuvat pääsiäiskukat

Nämä on niin ihanat pääsiäiskukat, etenkin kun hyasintit tuoksuvat vahvasti. Olen siis edelleen mieltynyt oransseihin pääsiäiskukkiin, keltaisten ja valkoisten sijaan. Tosin on minulla yksi ruukullinen pienehköjä keltaisia narsisseja toisessa asetelmassa. Ehkäpä laitan siitä oman postauksen myöhemmin tai ainakin kuvia instaan.

Oranssit tuoksuvat hyasintit...

 Nämä oranssit hyasintit olivat yhdessä samassa ruukussa eli ruukussa kasvoi kolme hyasinttia. Halusin ne omiin pieniin saviruukkuihin, joten erotin ne toisistaan. Tein sen tietysti kuun mukaan.

Kun katsoo kukkia lähempää, niin niiden kukkien väritys on vaaleanpunertavankellertävä eli oranssiin vivahtava. Se näyttää luonnollisen kauniilta, kun väritys on hento ja monisävyinen. 
Ja tuoksu niin ihana😊

Ihanat pääsiäiskukat...

Teen aina kukka-asetelmat näin irrallisina kasveina omissa ruukuissaan. Siten kukkien paikkaa voi vaihtaa helposti tai siirtää asetelmasta kukkia vaikka ruokapöydän koristeeksi. Samoin jos joku ei kestä hyasintin vahvaa tuoksua, ne voi siirtää siksi aikaa parvekkeelle, mikäli siellä ei ole pakkasta.
Nämä oranssit hyasintit ja oranssi perhosnarsissi `Apricot Whirl` on tosi kauniita yhdessä😍


Oranssi perhosnarsissi pääsiäiskukkana...

Perhosnarsissin kukan muoto on erikoinen ja näyttävä. Moni ei edes tunnista sitä narsissiksi, ennen kuin huomaa katsoa sen lehtiä. Minusta se on tietyllä tavalla juhlava ja sopii hyvin pääsiäiskukaksi, myös näin oranssina. Tämä lajike on siis `Apricot Whirl` ja sitä on näkynyt myynnissä myös syksyllä kukkasipuleina pihalle istutettavaksi. 



Nämä oranssit hyasintit sekä perhosnarsissit ovat kaikki kotimaisia ruukkukukkia.
Kukinta kestää pidempään, kun siirtää sipulikukat yöksi viileään. Itse teen vielä niin, että jos tulen kotiin vasta myöhään illalla, niin sipulikukat saavat olla parvekkeella koko sen päivän.


Lisää postauksia pääsiäiskukista...





Oikein iloista ja leppoisaa pääsiäisen aikaa!

Puutarhaterveisin Sari


2 kommenttia:

  1. Onpa kauniita! Voi kunpa minäkin löytäisin jotain erikoisempaa kuin ne tavalliset tetet. Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin tosi ihania yhdessä :) Toivottavasti löydät vielä mieluisia pääsiäiskukkia. Näitä erikoisempia näkyi ihan marketeissa viime viikolla ja tällä viikolla näin niitä ruokakaupassa. Kannattaa siis tutkia kukkapisteen tarjonta tarkasti.
      Kiitos ja oikein ihanaa pääsiäisen aikaa sinullekin!

      Poista