perjantai 7. huhtikuuta 2023

Hyvää ja iloista pääsiäistä!

Aurinko lämmittää jo niin ihanasti, että eilen kävin ostamassa ensimmäiset orvokit meidän torilta. Löysin sieltä tällaisia pienikukallisia ruskehtavan kellertäviä ihanuuksia. Innostuin tekemään niistä vielä yhden pääsiäisasetelman. Mukaan siihen pääsi taas kaksi viherkasvia. 


Oikein hyvää ja iloista pääsiäistä!

 

Tämän orvokin kukat aukeavat ruskeina ja vähitellen muuttuvat keltaisiksi. Jännästi sen kukkien ylimmät terälehdet muuttuvat lähes valkoisiksi ja niiden tyvi on sinertävä. Aika veikeitä!

Viime viikolla Helsingin puutarhamessuilta löysin taas kirjavalehtisen ohran siemeniä. Vähän jännäsin, ehtiikö ne pääsiäiseksi, ja ehtihän ne hyvin 😊

Unelma ja kenguruntassu pääsiäisasetelmassa...

Monesti laitan viherkasveja juhlapäivien kukka-asetelmiin, joten tein niin nytkin. Pieni hentolehtinen unelma kasvatti tänä keväällä kaksi pitkää versoa ja se ei enää mahdu lasikupuun. Kuvia siitä viime vuoden maaliskuulta Minikasvit pikkuruukkuihin lasikupuun.


Keskimmäinen ruukkukasvi on kenguruntassu, jota näkee enemmänkin leikkokukkana. Sen pitkät kukkavarret on erikoiset ja omalla tavallaan näyttävät kukkakimpuissa.  Tämän kenguruntassun nuput ovat kellertävät ja varsinaiset kukat todennäköisesti hyvin pienet. 

Poikkeuksellisesti minulla on myös keltaisia narsisseja. Vaikka ne eivät kuulu suosikkeihini. Näin kenguruntassun ja unelman kanssa ne ovat ihan kivoja, etenkin kun niiden kukat on pienehköt ja omalla tavallaan sirot.

Ne erikoiset oranssit perhosnarsissit ja hyasintit kukkivat edelleen, sillä ne on yöt viileässä. Niistä  pääsiäisasetelmana näet kuvia Ihanat tuoksuvat pääsiäiskukat -postauksesta.


Pääsiäisterkuin Sari


6 kommenttia:

  1. Löysitpä aivan ihanan väriset orvokit! Ja koko kokonaisuuden.
    Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä sirot orvokit näyttää ihan luonnonkukilta ja ehkäpä siksi ne on niin viehättäviä. Katselin nimittäin ensiksi perinteisempiä pienikukallisia orvokkeja, jotka värikkäimpinä kiinnitti heti huomioni. Onneksi silloin ei ollut kiire, niin huomasin myös nämä "vaatimattomammat" ihanuudet :)
      Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa sinullekin!

      Poista
  2. Aurinkoista pääsiäistä! Viherkasvit sopivat kivasti orvokkien ja narsissien kanssa pääsiäisasetelmaan. Kenguruntassu olikin ihan uusi tuttavuus minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin :) Kenguruntassu on minullekin uusi kasvi näin ruukkukukkana. Jännän nähdä, miten saan sen viihtymään. Kevyen oloisena se sopii tähän pääsiäisasetelmaan.

      Poista
  3. Samoin sinulle kaunista pääsiäistä!

    Meilläkin oli putkahtanut viime kesän sinisiä orvokkeja kukkapenkeistä esille.
    Mutta nuo keltaiset sopivat niin hyvin pääsiäiseen. 💛

    Mummollani oli aikoinaan valtava unelma... 💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä pienet keltaruskeat orvokit oli kyllä hyvä löytö ja päätyvät kesäksi pihalle. Orvokki on siitä kiva, että se tekee siementaimia ympärilleen ja toki osa myös talvehtii hyvin.
      Ennen näki upeita isoja unelmia, kun asunnoissa oli viileitä huoneita talvisin ja ilmankosteuskin taisi olla kasveille parempi. Nyt olen niin iloinen, että olen saanut pidettyä tämän pienen edes hengissä :)

      Poista