perjantai 9. kesäkuuta 2023

Erikoisemmat ja odotetuimmat kasvit nupulla

Erikoisemmat ja odotetuimmat kasvit on vielä nupulla ja sään lämmetessä ne aloittavat kukkimisen ihan lähiaikoina. Tässä on punakukkainen särkynytsydän, jonka kukkavarretkin on tummemmat. Joka kevät jännityksellä seurataan, miten se talvehti eli nouseeko sen alkuja maasta,  sillä se lähtee aika myöhään kasvuun. Nyt sen ensimmäinen kukkaterttu jo kukkii ja muut on vielä nupulla. 

Vaaleankeltainen tarhakurjenmiekka uudella paikalla...

Ehkäpä muistatkin oudon väriset kurjenmiekat, jotka ostin vaaleankeltaisina. Niiden seassa kukki kuitenkin muutama vaaleankeltainen yksilö, jotka lopulta siirsin tähän uuteen paikaan. Ja nyt ne on juurtuneet hyvin ja niissä on nuput, jee! 

Näiden kaunista kukintaa olen odottanut pitkään, sillä väri ei päässyt ihan oikeuksiinsa oudon väristen seassa. Tämä outo väri on kylläkin nyt tosi trendikäs ja ehkäpä siksi se ei enää ole niin outo 😊
Alla oleva kuva on siis aiemmilta vuosilta.


Erikoisemmat ja odotetuimmat kukat on tällä puupionilla...

Sen kukat on niin isot ja näyttävän väriset, että sitä tulee ihailtua vähän väliä kukinta-aikaan. Se on hieman talvenarka ja jos sen varret talvehtivat hyvin, sen kukkii runsaasti. Ja jos varret kärsivät talvella tai keväällä säistä, se kukkii vain muutamalla kukalla. 
Nyt siinä näyttää olevan kymmenisen nuppua eli odotellaan runsasta kukintaa. Yksi kukka avautuu ihan pian, ellei jo tänään.
Kuvia sen kukinnasta näet aiemmilta vuosilta Puupioni kukassa, vau! -postauksesta.

Erikoisemmat kasvit - marskinliljat nupulla...

Erikoisempiin kasveihin kuuluu marskinliljat, sillä niitä näkee harvoin pihoilla. Syy on ehkä se, että ne ovat vaateliaita kasvupaikan suhteen. Ne vaativat läpäisevän ja ravinteikkaan maan. 
Toissa syksynä istutin tähän yhden marskinliljan juurakon ja se kukki viime kesänä heinäkuussa. Nyt siinä on taas kaksi kukkavartta kasvamassa. Kuvia sen kukinnasta näet Marskinlilja kukkii vihdoinkin -postauksesta.Upea iso kultasade täynnä nuppuja...

Kultasateen runsasta kukintaa ollaan odotettu, sillä viime vuonna sen kukinta jäi aika niukaksi. Se ei kuki joka vuosi yhtä runsaasti ja siksi sen kukinta on niin odotettu. Kun se kukkii runsaasti, se kiinnittää silloin kaikkien huomion ja saa runsaasti ihailua. 
Saa nähdä, kukkiiko se tänäkin kesänä juhannuksena, kuten Kultasade juhlistaa juhannusta -postauksen aikaan.


Laitan näistä ihanuuksista kuvia, sitten kun ne kukkivat. Ja ehkäpä muistakin, sillä kukat on niin ihania ja tuovat väriä vihreyteen. Ja onhan niistä joistakin myös iloa pörriäisille ja perhosille.


Mukavaa viikonloppua!


Puutarhaterveisin Sari
2 kommenttia:

  1. Ihania erikoisempia kukintoja! Mahtavaa, etteivät kevään kylmät, oikuttelevat säät tuhonneet puupionin kukintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän jännitettiin kyllä niitä pakkasöitä, kun moni kasvi oli jo niin pitkällä kasvussa. Varmuuden vuoksi suojattiin harsolla tämä puupioni, koska siinä oli pitkästä aikaa niin monta nuppua.

      Poista