lauantai 8. kesäkuuta 2019

Puupioni kukassa, vau!

Tämä meidän vanha puupioni eli puuvartinen pioni kukkii nyt. Se on ihan huikean kaunis ja näyttävä isoine kukkineen. Sitä tulee ihailtua vähän väliä. Ja tämä onkin ensimmäinen kerta, kun siinä on noin monta kukkaa. Viime vuonna siihen tuli vain yksi kukka.

Puupioni viihtyy uudessa paikassaan...

Olemme siirtäneet tätä puupionia kolme kertaa ja se on ehkä 15 vuotta vanha. Nyt sille selvästikin löytyi mieluisa paikka ruusujen ja laventelien vieressä. Sen vierelle ilmestyi keväällä sormustinkukka, jonka olemme jättäneet kasvamaan.Kuvia siitä viime vuodelta, josta näkee paremmin sen puumaiset versot, löytyy viime vuoden postauksesta Ihana puupioni kukkii pitkästä aikaa.

Helle lakastuttaa kukat nopeasti...

Tämä kuumuus näyttää lakastuttavan sen kukat jännän tummiksi. Samaa aikaa siinä on nuppuja. Sen kukinta kestää siis pitkään ja ne lakastuneet kukat saavat olla siinä niin kauan, kun ovat kauniita.

Puupionin hoito-ohjeet...

Puuvartiset pionit viihtyvät läpäisevässä maassa. Jos maa on syksyllä liian märkää, ne kärsivät. Paikka on hyvä olla aurinkoinen tai puolivarjoinen. Niitä lannoitetaan kohtuudella.
Osa puupioneista on syytä talvisuojata, ja ainakin viimeistään suojata kevätauringolta helmikuun alussa.

Tätä meidän puupioniamme olemme hoitaneet kuun vaiheiden mukaan, kuten muitakin kasveja. Siitä löytyy lisää tietoa Kuun vaiheet puutarhanhoidossa -sivulta.


Saas nähdä, tuleeko ukkosmyräkkä meillekin päin ja miten nämä isot kukat kestävät rajun sateen ja tuulen. Toivottavasti hyvin 😊

Kesäterkuin Sari

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on nimetön, sillä sen nimilappu ei ole säilynyt tallessa. Ihana ilman nimeäkin ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Se pääsee hyvin oikeuksiinsakin tuossa kohtaa. Onneksi silloin rohkeasti siirrettiin se tälle paikalle.

   Poista
 3. Onpa näyttävä! Hui, toivottavasti ei tule ukkoskuuroa, se voisi tehdä pahaa jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tullutkaan ukkosta, eikä kyllä tullut kunnon sadettakaan. Sateet näyttävät usein kiertävän tämän alueen, joten tällaiset kuivia jaksoja kestävät kasvit, kuten pionit, ovat niitä parhaita :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Se on ihan lumoava... sitä vaan jää ihastelemaan eikä meinaa millään saada lähdetyksi pihahommiin :)

   Poista