perjantai 22. joulukuuta 2023

Mykistävän ihana punainen jouluruusu - 22. luukku

Tämä punainen jouluruusu on suorastaan mykistävän upea. Se on niin ihana, että hoidan sitä nyt erityisen huolellisesti, jotta saan sen säilymään talven yli. Jouluruusujen tapaan myös tämä on monivuotinen perenna. Todennäköisesti se kukkii vielä pitkään, koska sille on kasvamassa uusia kukkavarsia mullan pinnalta.


Punainen jouluruusu vaihtaa kukkien väriä...

Jouluruusun kukat pysyvät näyttävän näköisinä senkin jälkeen, kun niistä on heteet pudonneet alas. Tämän punaisen jouluruusun kukkien väri vaihtuu vanhetessaan viininpunaisen vihertäväksi. Se siis pysyy pitkään kauniina.

Tämä on niin ihana 😍

Jouluruusun kukka mykistävän upea läheltä...

Jouluruusun kukat on läheltä katsottuna tosi hienot, sillä kukan heteet on pitkät ja niitä on paljon.

Tässä jo hieman vanhempi kukka.

Tällainenkin kukka, josta keskustan heteet on jo pudonneet, on tosi kaunis. Kukan väri on niin hienostunut.

Punainen jouluruusu kasvattaa monikukallisia varsia...

Vaaleajouluruusun verrattuna tämä punakukkainen kasvattaa kukkavarsia, joiden yläosassa on kukat. Tämänkin jouluruusun osa kukista on jo ikään kuin lakastunut ja samaa aikaa se kasvattaa uusia kukkavarsia.  Sen takia tämän kukinta kestää pidempään mitä tavallisen valkokukallisen vaaleajouluruusun. 
Syötynä jouluruusut on myrkyllisiä eli niitä ei kannata syödä. Tämäkin jouluruusu on monivuotinen perenna pihalla.

Lisää postauksia jouluruusuista...


Jouluruusut on joulunajan lisäksi upeita aikaisen kevään ja myöhäisen syksyn parvekekukkia, täällä etelässä. Mutta pakkasta niiden kukat eivät kestä. Tässä vanhempia blogipostauksia koottuna.


Tunnelmallista joulunodotusta!

Terveisin Sari4 kommenttia:

 1. Upea! Noita puna kukkaisia joluruusuja kuolaan aina marketisa. Nytkin siellä oli nupullisena isoja. Hillitsin vielä itseni 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on upeita, että välillä on vaikea hillitä itseään kaupassa :) Minäkin huomasin tänään meidän lähimarketissa näitä punaisia jouluruusuja vielä täysin nupullisena. Teki mieli ostaa, mutta oli jo niin paljon kannettavaa, että jätin tällä kertaa ostamatta. Ehkäpä menen vielä käymään siellä...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nämä punaiset jouluruusut on ihan huikean kauniita. Näitä on muuten erilaisia, jopa kerrottukukkaisia.

   Poista