maanantai 2. huhtikuuta 2012

Jouluruusu kukkii jo... lumen alla ; )

Otin nämä kuvat viikonloppuna, siis ennen lumisadetta.
Kun katsot kuvaa tarkkaan, huomaat jouluruusun kukat. Meillä on pihalla vielä lunta noin 30 cm, mutta osa pälvipaikoista on jo aika isoja.


Tässä lähikuva.... tämä on muuten se ahvenanmaalainen jouluruusu : )

Isot jouluruusut

Myös pari isoa jouluruusua on jo kukassa samalla pälvialueella. Muut jouluruusut ovat vielä lumen alla. Ohjeita jouluruusujen hoidosta ja säilytyksestä.

Kevätkaihonkukat nupulla

Kevätkaihonkukassa näkyy pienet nuppujen alut... kohta sekin kukkii. Siis kun lämpimät kelit taas palaavat ; )

Krookuksia

Kasvitieteelliset krookukset ovat levinneet ihan hurjan isoiksi mättäiksi. Nämä ovat tuleet tähän varjorikkoryhmään ihan itse, todennäköisesti vanhojen kasvitieteellisten krookusten siemenistä. Ovat jännästi eri sävyisiä. Viime vuonna niitä oli vähemmän kuten vanhemman jutun alimmasta kuvasta näkyy, klik.


Tämä kuva on otettu tänään.... lunta satoi yöllä sen verran, että tavalliset krookukset ovat ihan lumen alla.

Onneksi lämpimämmät kelit saapuvat varmasti... viimeistään kesällä ; )

Mukavaa viikkoa teille kaikille !

21 kommenttia:

  1. Mahtavaa... minäkin olen seuraillut punaisen tarhajouluruusuni hidasta nousemista, vuoroin se on paljaassa heinikossa, vuoroin tulee lunta niskaan mutta kukkanuput housevat hitaasti ja varmasti noin sentin päivässä :-D Mahtavaa. Loppuviikosta pitäisi taas vähän lämmetä (ainakin täälläpäin, niin kai sielläkin).
    Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
  2. Hienosti kukkii. Meillä tullut lunta aikas tavalla, lumitöihin aamulla jouduin ja pikkulinnut parveilevat ruokabaarissa, peippouroksia valtavasti.

    VastaaPoista
  3. Voi, minä niin kaipaan jouluruusuani! Se teki nuppuja joulukuussa, mutten yhtään tiedä mitä sille kuuluu paksun hangen alla. Kiitos näistä lohduttavista kuvista. Kohtahan nuo hanget katoavat, mutta tämä on se aika kun ei millään malttaisi odottaa.

    VastaaPoista
  4. Kiva ja kaunis blogi sinulla.

    Tervetuloa vastavierailulle ihka uuteen ja ensimmäiseen blogiini :)

    http://viher-jakasityopiiperrysta.blogspot.com/

    VastaaPoista
  5. Hm... pitäisköhän sittenkin kokeilla jouluruusua omallekin pihalle, jos sen saisi tuomaan ajatusta kesästä kukinnallaan. Ovat kyllä kauniita kukkia!

    VastaaPoista
  6. Ooh, kevätkaihonkukassakin jo nuppuja! Mitä ihmettä... Mulla vielä kaikki lumen alla visusti. Toivottavasti tätä lunta ei enää tule lisää ja loputkin sulais ja äkkiä. Alkaa olla kärsimättömyyttä ilmassa.

    VastaaPoista
  7. Meillä on myös tuo valkonen jouluruusu.
    Sitten myös punanen, käypä katsomassa blogissani.
    On myös kauniin punanen.
    Nätti on tuo sinun vaaleanpunainenkin.

    VastaaPoista
  8. Minulle on nousemassa selvä jouluruusukuume, tekisi mieli hankkia niitä lisää, nyt niitä on etupihalla kolme.

    Toivotaan, että saamme kevään takaisin...

    VastaaPoista
  9. Teillähän on satanut lunta reilusti, meillä ei viime päivinä ollenkaan. Onneksi tuo aurinko lämmittää jo niin mukavasti, että lumi sulaa pikkuisen joka päivä:)

    VastaaPoista
  10. Mulla ko. ruusu on vielä purkissa ja pelastin sen kymmenen asteen pakkasesta eilen.Nyt lehdet lurpottaa ja näky on tosi ruma. Vieläköhän tuosta kaveria saakaan?
    Pitänee istutella se kukkapenkkiin kun paljastuu tuolta hangen alta.
    Pääsiäispilke silmäkulmassa, halauksin.
    Kaisa

    VastaaPoista
  11. Saila - vau, sinulla on jo punainen jouluruusun kukat kasvamassa ! Meillä se on vielä täysin lumen alla.
    Meille on luvattu lisää lumisateita, ja aika kovia yöpakkasia... toivottavasti säätiedoitus ei pidä paikkaansa, tällä kertaa ; )

    tia - minäkin ihastelin viikonloppuna peippoparvea : ) Taidetaan vielä päästä lumitöihin lähipäivinä... onneksi uusi lumi sulattaa vanhaa lunta : )

    Cheri - nuo meidänkin jouluruusut tekivät nuput jo alkutalvesta, kun ei ollut lunta. Muutama kukka on vähän kärsinyt, mutta kun nuppuja aukeaa enemmän, huonooja kukkia ei edes huomaa : )

    Katja - kiitos : ) Käväisempä kohta puoliin blogissasi... Onnea uudelle blogille ja bloggaajalle !

    Susanna - jouluruusun kukat on niin isot, että ne näkee keittiön ikkunasta. Ovat siis aivan hurmaavia kevään kukkijoita. Toisaalta on kyllä hyvä muistaa, että ne ovat syötynä todella myrkyllisiä...

    Tiina - kevätkaihonkukka kukkii niin aikaisin, että se näköjään tekee nuput jo hyvissä ajoin valmiiksi ; ) Tuo kohta paljastui lumen alta ehkä viikko sitten. Ja nythän siinä on taas kerros uutta lunta päällä ; )

    sylvi - pitääpäs käydä katsomassa : )
    Jouluruusuja on kyllä upeissa väreissä, ja jännästi kukan väri muuttuu sen vanhetessaan : )

    Sussi - sama täällä ; ) Jouluksi niitä tulee hankittua ainakin yksi, ja näköjään messuilta myös ainakin yksi... joka vuonna. Tätä menoa pihalla ei kohta kasva kuin jouluruusuja, hih ; )
    Katsoin just säätiedotusta, ja vielä viikoksi ovat luvanneet tällaisia kelejä... saas nähdä miten käy ; )

    pioni - meillä on maa valkoinen ja teitäkin on jouduttu auraamaan. Tuntuu ihan, että talvi on tullut takaisin. Yöpakkasetkin on niin kovia, että viime yönä piti ottaa sipulikukkaruukut yöksi sisälle.
    Onneksi päivällä aurinko jo lämmitää kunnolla : )

    Pajupirtin Kaisa - minulla paleltui parvekkeelle jäänyt jouluruusu toissa talvena. Siltä meni lehdet huonoksi, mutta teki onneksi uudet tilalle. Kastelun kanssa kannattaa vaan nyt olla tarkkana, ettei kastele liikaa. Jouluruusut ovat yllättävän sitkeitä : )
    Hauskaa pääsiäisvalmistelujen aikaa !

    VastaaPoista
  12. Kysymys jouluruususta. Sain viime jouluna ystävältäni jouluruusun. Istutin sen keväällä ulos.
    Nyt siinä on lehtien alla useita nuppuja.
    Onnistuuko kukkiminen nyt syksyllä, jos siirrän ruukkuun sisätiloihin?
    Pelkään, että nuput paleltuvat siellä ulkona, kun lumen tuloon on luultavasti vielä pitkä aika.
    Vasatusta odotellen:)
    Leena

    VastaaPoista
  13. Anonyymi - se on ihan normaalia, että jouluruusussa on näin syksyllä nuppuja. Ne aukeavat lämpimänä syksynä, tai viimeistään keväällä.
    Parhaiten jouluruusu viihtyy ulkona : ) Lumettomana talvena niitä voi haluttaessa suojata kevyesti vaikka havuilla.

    VastaaPoista
  14. Kiitos neuvoistasi Sariw:)
    Jäi tuohon edelliseen laittamatta, että asun Kaakkois-Suomessa. Kasvuvyöhyke on kai III-IV väliltä. Eksyin sivuillesi, kun etsin tietoa Jouluruususta. Ihania kuvia ja mielenkiintosia juttuja. Aion tutustua paremmalla ajalla.
    Aurinkoisia syyspäiviä!
    terveisin: Leena

    VastaaPoista
  15. Anonyymi Leena - teillä taitaa olla aina luminen talvi. Hyvä lumipeite on kasveille se paras suoja : )
    Mukavaa syksyn jatkoa sinullekin !

    VastaaPoista
  16. En huomannut missäpäin asut (tai mikä kasvuvyöhyke).Itse istutin jouluruusun kesällä kukkapenkkiin ja ensipakkasten tultua peitin havuilla. Nyt ollut lauhaa taas ja kurkistin havujen alle ja siellä oli nuppu! Otin havut pois että ymmärtäisi mennä talviunille vai olisiko pitänyt ottaa taas ylös kukkimaan ruukkuun sisälle? Mitenkähän kestää talven :)

    VastaaPoista
  17. Anonyymi - asun Nurmijärvellä eli II-vyöhykkeellä. Meilläkin jouluruusuissa on ollut nuput jo ainakin kuukauden. Näin on joka syksy. Ja kun lumet sulavat keväällä, nuput aukeavat : ) Lumettomana talvena, jos on kovat pakkaset ne kannattanee suojata havuilla.
    En ole koskaan raaskinut kaivaa pihalta jouluruusua sisälle kukkimaan, sitä kyllä voisi kokeilla ; )

    VastaaPoista
  18. Täytyy taas peitellä, nyt -7 ja lunta leijailee :)! Kevättä odotellen!

    VastaaPoista
  19. Anonyymi - nyt taisikin tulla talvi. Toivottavasti lumi pysyy ja sitä tulee vielä lisää... niin jouluruusut ovat suojassa : )

    VastaaPoista
  20. Olisi pitänyt kaivaa jouluksi kukkimaan...eipä ny keväällä näy nuppua ei kukkaa :(. No, onneksi pientä elonmerkkiä kuitenkin!

    VastaaPoista
  21. Anonyymi - no voihan harmi : /
    Meillä jouluruusut kukkivat tosi komeasti... paitsi että fasaanit nokkivat muutaman ison jouluruusun valkeat nuput riekaleiksi.

    VastaaPoista