lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kevätparveke kukkii

Tänään iltapäivällä oli niiiiin lämmintä parvekkeella, että siellä olisi voinut jo istuskella ilman takkia... ainakin hetken ; )
Siivosin parvekkeen kevätkuntoon ja viimeinenkin kanerva päätyi kompostiin. Sillä oli säilynyt väri todella hyvin, mutta ei auta... kevät on saapunut ja on kevätkukkien aika : )

Pöydällä kukkii edelleen puutarhamessuilta ostettu ihastuttavan värinen jouluruusu. Sille täytyykin muistaa etsiä paikka pihalta. Taitaa päästä valkoisten jouluruusujen viereen omenapuun alle : )

Kruunun sisällä on tulppaaneja, jotka kohta avaavat nuppunsa. Saa nähdä millaiseksi tuo nupun väri muuttuu. Kivasti kruunu tukee tulppaanien varsia eli pysyvät varmasti pystyssä ; )
Punaiset hyasintit kukkivat nyt komeimmillaan... ja tuoksu on huumaava.

Kävin tänään meidän Nurmijärven torikukkamyyjän kojulla, ja löysin näin suloisia orvokkeja. Ne pääsivät myös kruunuun.

Torikukkamyyjällä oli myynnissä vähän erikoisempikin orvokki. Tämä kasvattaa pidemmät versot ja on hyvin tuuhea. Kuulemma tätä myydään amppeli- ja maanpeiteorvokkina, tosin nuo nimet eivät ole virallisia eli tällä ei ole kunnon suomenkielistä nimeä. Jännityksellä odotan millaiseksi tämä kasvaa kesän mittaan. Kuvasta näkee jo miten pitkiä versoja sillä on. En istuttanut tätä vielä tuohon saviruukkuun, sillä hyvä istutusajankohta alkaa vasta huomenna... siis kuun vaiheiden mukaan : )

Alla edellinen orvokki ja matalampana riippaorvokki ( Viola hederacea). Riippaorvokit ovat talvehtineet minulla onnistuneesti nyt kaksi vuotta, toinen kellarissa ja toinen viileän huoneen ikkunalla. Vielä ne eivät kuki. Laiton nämä kummatkin orvokit samaan kuvaan ihan siksi, että tuota uutuutta myydään myös virheellisesti riippaorvokin nimellä .

Parvekkeella on nyt tosi paljon kukkia. Mahtuu sinne kuitenkin vielä kaksi istumaan pöydän ääreen, vaikka päiväkahville ; )

Kaikki nämä sipulikukat olen kasvattanut itse, kuten kerroinkin edellisesssä postauksessa.

Postaus jouluruusujen hoidosta pihallla.


Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa !

19 kommenttia:

  1. Ihana aurinkoparveke! Ja huomenna vielä lämpimämpää :-) Onneksi siellä mahtuu juuri ja juuri juomaan päiväkahvit!

    VastaaPoista
  2. Kiva nähdä, että jossain on jo kesä! Mukavaa sunnuntaita, aurinkokin on luvannut tulla.

    VastaaPoista
  3. Ihanan keväinen tunnelma! Meillä vielä tänäänkin tuli räntää niskaan, ainakin terassin sipulikukille ja orvokeille:)

    VastaaPoista
  4. Oi, sinulla jo suloisia kevätkukkatunnelmia!
    Meillä tänäänkin vihmonut vettä ja puutarhassa vielä aikas paljon lunta. Yritän malttaa odotella vielä lämpöisempää ennen kuin alan laitella ensimmäisiä ruukkukukkasia.

    Mukavaa viikonlopun jatkoa ja aurinkoisia keväthetkiä!

    VastaaPoista
  5. Voi miten ihanaa!Sarin kukkaparatiisi<3 minäkin voisin kupposen kahvia juoda tuommoisessa seurassa:) ihana röyhelöinen jouluruusu,ja hyasintti,ooh ja aah...meillä on mielettömästi lunta,mutta toivottavasti illalla alkanut vesisade vähän jo madaltaa kinoksia yön aikana.

    VastaaPoista
  6. Onpa jo kaunista parvekkeellasi.

    VastaaPoista
  7. Onpa kaunis ja rehevä parveke jo huhtikuussa! Ja nuo orvokit ovat kiinnostavia. Toivotaan, että niiden suomalainen nimeämiskäytäntö vakiintuu pian... Tietää sitten, että saa juuri oikeaa lajia :)

    Suloista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  8. Hei Sari (ja muutkin osaavat innokkaat puutarhaihmiset): kuvasin tänään perennojen alkuja pihassani. Sinne jäi pari alkua, joita en tunnista. Viitsisikö joku asiantunteva käydä vilkaisemassa blogipostaustani, jos vaikka osaisi kertoa, mistä aluista on kyse: http://craftinsane.blogspot.com/2012/04/something-old-something-new.html

    Terkuin
    Leena

    VastaaPoista
  9. Kateellisena katselin kesäisiä kukkakuvia. Omalta pihalta ei löydy toistaiseksi muuta kuin paleltuneita narsisseja ja muutama helmililja. Orvokin ostoon siis.

    VastaaPoista
  10. Onpa keväistä! Minä mietin eilen puutarhamyymälässä orvokkien ostamista, mutta jätin ne vielä odottamaan. Vaikka kyllä sitä silmä alkaa jo kukkia kaipaamaan.

    Puutarhamessuilla Turussa oli todella ihania jouluruusuja! Jäin silloin pohtimaan yhden tuollaisen samanlaisen ostamista.

    VastaaPoista
  11. Ihastuttava parveketunnelma!
    Ja kauniita kukkia! Meillä oli vaan Ikean tulppaanit ja helmihyasintit.
    Aion kyllä istuttaa ne maahan, jospa kukkisivat ensi vuonnakin.
    Mukavia puuhasteluja parvekkeella!

    VastaaPoista
  12. Onpas kanis ja rehevä parveke ,kylläsiellä kahvi maistuu

    VastaaPoista
  13. Onpa ihana tuo kruunusysteemi ja kukat siinä. Ihanan romanttista :)

    VastaaPoista
  14. Sari, mullakin ne isommat lehdet alkoivat taipua, mutta sitten myös käpristyä ja nyt kun se ei kunnolla lykännyt enää uutta, istutin sen jo maahan;-) Katso koko vastaus edellinen postauksesi.

    Varmaan sitten ensi jouluna pitäisi ostaa mielettömän suuri vaaleanpunainen jouluruusu. Tuijalla sellainen nyt availee nuppujaan puutarhassa...

    VastaaPoista
  15. Upea on kevätparveke! Ja niin ihania värisävyjä:)

    VastaaPoista
  16. Saila - se on ehdottoman tärkeää, että itse mahtuu parvekkeelle juomaan kahvit kevätauringon paisteessa ; )

    Cheri - lasitetut terassit ja parvekkeet tuovat kesän, etenkin kun vähän laittaa sinne kukkia : )

    pioni - sipulikukat ja orvokit kyllä nauttivat räntäsateestakin, toisin kuin me jotkut ihmiset ; ) Meillä on vielä muutama iso lumkasa ja niiden alla krookuksia... nyt onkin jännä seurata, miten ne tulevat kukkimaan.

    Hannah - nuo sipulikukat ovat siitä ihania kevätkukkia, että ne kestävät pienet pakkaset. Pääsiäiseltä tuttu tete-narsissi kuulemma kestää jopa - 10 astetta pakkasta.
    Ihanaa keväistä viikkoa sinullekin !

    Tiina - sade sulattaa kyllä ihansti lunta... ja mitä myöhäisemmäksi lumi jää, sitä nopeammin se aina sulaa : )
    Ihastuin viime jouluna noihin erikoisemman värisiin hyasintteihin. Niiden sipuleita aion hankkia taas ensi syksynä.. niin jouluksi kuin kevätkukaksikin : )

    arleena - kiitos : ) Olen niin innoissani noista sipulikukkien hyödöistä, että niitä on nyt aika monta ruukullista kukassa.

    Geranium - en olisi yhtään huomannut tuota uutta orvokkia muiden orvokeiden joukosta ellei torimyyjä olisi esitellyt sitä minulle. Toivotaan tosiaan, että se saisi kuvaavan ja muista erottuvan nimen ; )
    Oikein mukavaa viikkoa sinullekin !

    Leena Craftinsane - käynpä tässä kohta vilkaisemassa alkujasi. Niiden huimaa kasvua onkin kiva seurailla : )

    Ranttulan Annu - tuo parveke on lasitettu eli lämpotila on noin 5 astetta lämpimämpi kuin ulkosalla.
    Orvokit on aivan ihania kevätkukkia, kun viihtyvät viileässä ja kestävät parin asteen pakkasenkin : )

    Sussi - kiitos : ) Kukat ovat aina niin sykähdyttävän ihania...

    Susanna - ostan aina orvokit heti kun ne tulevat myyntiin. Ja onneksi ovat niin halpoja, ettei harmita vaikka paleltuisivatkin... toisin kuin nuo jouluruusut : )

    Eeviregina - ilman muuta sinun kannattaa istuttaa nuo tulppaanisi ja helmililjasi maahan. Ainakin helmililjat tulevat kukkimaan pihalla vielä monia vuosia : )

    Irma - kahvi maistuu erityisen hyvälle, etenkin kun aurinko paistaa : )

    Tiina - ihastuin heti siihen kruunun. Siinä on kivasti irrallinen lautanen eli noita kukkia voi kastella ronskimminkin : )

    Leena Lumi - minäkin olen himoinnut sellaista herkkää vaaleanpunaista jouluruusua. Hinta tosin sillä oli viime jouluna sellainen, että kukkarostani ei löytynyt niin isoa seteliä ; )

    Kanelia ja kardemummaa - tuota tulppaanin sävyä vähän jännitin... ja yllätyksekseni se onkin niin herkän kaunis : )

    VastaaPoista
  17. Hei Sari,
    luin yli vuoden vanhaa postaustasi magnoliasta. Oletko jo hankkinut itsellesi sellaisen? Osaatko neuvoa mistä sellainen (esim. Japanin magnolia) kannattaisi hankkia (hyvä hinta-laatu-suhde).
    Tuon hankinta vain kieppuu mielessäni yhä.

    VastaaPoista
  18. Tuo edellinen ei nyt tähän parvekeasiaan liity mitenkään. Haluaisin sen eteläiseen ja suojaisaan pihaani Tampereelle.

    VastaaPoista