perjantai 1. joulukuuta 2023

Ihana sammal jouluasetelmiin - 1. luukku

Ihana vihreä sammal sopii moniin jouluasetelmiin. Täytyy kuitenkin muistaa, että sitä saa hakea metsästä vain maanomistajan luvalla. Itse kun en ehdi syksyllä mökille, niin sain taas sukulaiselta kassillisen sammalta. Se säilyy vihreänä ja tuoreena keväälle asti, kun pitää sitä ulkona. Sammal on ihanasti ekologinen joulukoriste.


Vihreä sammal sopii jouluasetelmiin...

Sammal on niin monikäyttöinen jouluasetelmissa, että sillä on kiva aloittaa tämä Sarin Kukkiva Joulukalenteri.
Sammallajeja on erilaisia eli ne voivat näyttää hyvinkin erinäköisiltä. Tällä kertaa sain siis hyvin tavallista sammalta ja se sopii mainiosti jouluasetelmiin.

Viime jouluna tein tällaisen sammaleisen ja metsäisen jouluasetelman, jossa pinta oli kokonaan peitetty sammaleella.

Yksinkertaista ja kaunista...

Tällaiseen pelkistettyyn adventtikynttiläasetelmaankin sammal sopii hyvin. Se tuo siihen ihanaa vihreyttä ja ripauksen luontoa.


Sammal pysyy vihreänä ulkona ja sisällä...

Sammal pysyy siis parhaiten vihreänä ja tuoreen näköisenä ulkona. Sitä voi pitää pihalla katoksen alla tai vaikka lasitetulla terassilla. Sieltä on hyvä ottaa sammalta aina tarvittava määrä sisälle, sillä sammal sulaa nopeasti.
Sisällä sammalta on hyvä sumutella usein tai jopa kastella, niin se pysyy pidempään kauniin näköisenä. Tietysti viileässä se kestää paremmin ja hyvin lämpimässä huoneessa se taasen alkaa kuivua herkemmin.

Ihanaa vihreää joulunodotusta!

Jouluterkuin Sari Ps. Vielä ehtii osallistua kirjojen arvontaa täällä blogissa ja vain tämän linkin postauksessa:   Sarin puutarhat: Sään merkit vanhassa perimätiedossa - arvonta4 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava se sammaleinen ja metsäinen jouluasetelma! Ja enpä ole aiemmin huomannut, että on niinkin erilaisia sammalia. Näin sitä oppii 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että sinäkin pidit siitä. Sammaleiden eroja ei tosiaan huomaa, ellei niitä katso ihan läheltä. Ja näin kuvissa niiden erot tulevat hyvin esiin :)

   Poista
 2. Sammal on ihanaa luonnonmateriaalia jouluasetelmiin. Tein tänään adventtiasetelman, pitäsi hakea siihen vielä sammal terassilta, mihin olen sitä säilönyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sammal on niin ihanan vihreää ja pehmeää. Ja muistuttaa metsästä :)
   Minä ehdin jo hakea tänään sammalta adventtiasetelmaan, parvekkeelta. Täytyykin muistaa sumuttaa sitä vielä illalla uudelleen :)

   Poista