lauantai 23. joulukuuta 2023

Joulukielot onnistuu aina - 23. luukku

Joulukielot onnistuu aina, kunhan muistaa kastella. Näistä lähtee nyt niin ihana vieno tuoksu. Vihreä sammal ja valkoiset kielot on juhlava ja luonnonläheinen yhdistelmä. Selvästikin pidän tällaisista hieman metsäisistä jouluasetelmista, kuten nyt näistä kieloista.


Joulukielot tuoksuu niin ihanasti...

Kun joulukieloja pitää pöydällä, niistä leijailee ihana tuoksu. Silloin riittää jo muutama kielon kukkaterttu eli niitä ei tarvitse olla suurta määrää.

Näitä voi hyötää eli kasvattaa juurakoista kukkiviksi useammassa erässä. Silloin ne kukkivat eri aikaan ja saa nauttia niiden tuoksusta pidempään. On muitakin joulukukkia, joita voi itse hyötää kukkaan. Siitä lisää Mitä kuuluu hyödetyille joulukukille -postauksessa

 Joulukielot onnistuu aina ihan kotioloissa...

Tältä nämä joulukielot näyttivät 8.12. eli mullanpinnalla oli vasta aika pienet alut. Kielojen juurakot kaivoin pihalta joulukielopenkistä juuri ennen maan jäätymistä. Juurakot istutin useampaan ruukkuun sisälle. Pidin niitä tuttuun tapaan ensin lämpimässä kylppärissä ja sen jälkeen ihan ikkunalla.
Erittäin tärkeää on muistaa kastella niitä, sillä multa ei saa päästä kuivumaan. Nämä on ihan tavallisia kieloja, ei siis jalostettuja jalokieloja.


Joulukielopenkki omalle pihalle...

Jos haluat omalle pihalle joulukielopenkin, josta on helppo kaivaa jouluksi kielojen juurakot, suunnittele sille ensin paikka huolella. Kannattaa käyttää siihen niitä pihasuunnittelun periaatteita, jotta sille löytyy hyvä ja käytännöllinen paikka. Silloin kielot kukkivat hyvin ja joulukielopenkistä ei tule pihan rumentajaa eikä se tee pihasta vaikeahoitoista.


Ihanaa joulunodotusta!

Terveisin Sari


3 kommenttia:

  1. Onpa ne kauniita!!!! Tuota täytyy kokeilla ensi vuonna. Kiitos ohjeesta 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin joulukielot on todella upeita. Kokeile ihmeessä, sillä niiden kasvatus kukkiviksi on yllättävän helppoa. Ja onnistuu aina, kun muistaa kastella.

      Poista
  2. Kiitos ja oikein ihanaa joulua sinullekin!

    VastaaPoista