perjantai 15. joulukuuta 2023

Amaryllis eli ritarinkukka - 15. luukku

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy
Upea kerrottu amaryllis eli ritarinkukka on suosikkini joulukukista, kuten niin monena aiempinakin vuosina. Tämä on niin huikean kaunis, ettei tähän kyllästy ikinä. Kuvassa on juuri avautunut kukka, joka muuttuu hattaramaiseksi vähitellen. Ehkä se tekee tästä niin ainutlaatuisen ja sykähdyttävän kauniin. Ja onhan tällä myös ihanan mieto hyvä tuoksu kukissa.


Sykähdyttävän ihanat amaryllikset...

Valkeat kerrottukukalliset amaryllikset on niin sykähdyttävän ihania, että näitä tulee ihailtua jatkuvasti. Ja nuuhkittua niiden vienoa tuoksua. Olen laittanut näille kukkiville tukikepit, jotta kukkavarret eivät vain kaada ruukkua nurin. 

Nämä amaryllikset ovat nyt ne, joista kirjoitin nupullisena Koristeltu nupullinen amaryllis -postauksessa.

Amaryllis eli ritarinkukka monivuotinen ruukkukukka...

Perinteisesti amarylliksiä on ollut myynnissä punaisina ja valkoisina, joiden kukat ovat tavallisen yksinkertaiset. Nykyään on onneksi paljon erilaisia lajikkeita myynnissä, kuten nämä kerrotut valkoiset amaryllikset.

Koska amaryllikset on monivuotisia ruukkukukkia, niitä ei kannata heittää kukkimisen jälkeen pois. Ne saa kukkimaan uudelleen, kunhan muistaa lannoittaa niitä ja antaa niille riittävän pitkä lepojakso. 
Miten hoito ja lepojakso ajoitetaan kuun mukaan, siitä löytyy ohjeet Huonekasvien hoito kuun mukaan -verkkokurssilta.


Tältä nuppu näyttää, kun se aukeaa vähitellen. Toisessa amarylliksistä on yksi kukkavarsi vasta avautumassa. Eli kukkivat pitkään, etenkin jos vie ne yöksi viileään huoneeseen.Nupullinen amaryllis helppo pakata ja kuljettaa...

Tällainen vielä täysin nupussa oleva amaryllis on helppo pakata ja kuljettaa. Itse ostan amaryllikset aina tällaisina tai kukan värin pilkottaessa nuppuvarresta. Toki kukkakaupassa osataan pakata hyvin auenneetkin amaryllikset, mutta jos itse joutuu pakkauspuuhaan, niin nupullinen on turvallinen valinta.

Sain nämä upeasti kukkivat amaryllikset Huiskulasta, mistä kiitos heille! 

Ne on kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla, joka on pinta-alaltaan Suomen suurin kukkaviljelmä. Heidän kukkia on myynnissä kukkamyymälöissä lähes ympäri Suomen.


Lisää postauksia amarylliksista...


Jouluterveisin Sari


2 kommenttia:

  1. Oih, miten kaunista! Tuosta kuvasta voisi tehdä taulun tai joulukortin. Se on niin kaunis. Hyvää joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä kerrotut valkoiset amaryllikset on niin upeita, että niistä saa tosi kauniita kuvia. Hyvää ja tunnelmallista joulun odotusta sinullekin!

      Poista