Tänään tutkin, mitä kuuluu joululta säilyneille jouluruusuille. Ne ovat olleet viileähkön huoneen ikkunalla ja aina välillä olen kastellut niitä. Koska tänään oli sisäkasvien Kastelupäivät, niin otin nämä siinä samalla enemmänkin käsittelyyn eli siistin niitä kastelun ohella.
Viininpunainen jouluruusu nyt helmikuussa...
Tältä viininpunakukkainen jouluruusu näytti tänään. Sen kaikki kukkavarret olivat jo lakastuneet ja osa lehdistäkin aika kuivia. Ja upeasti se oli kasvattanut uusia lehtiä.
Joten oli aika leikata pois kuivuneet varret ja lehdet. Osa noista kukkavarsista lähti ihan kevyesti nykäisemällä. Jätin kuitenkin muutamat lakastumassa olevat lehdet, koska niiden varret olivat vielä vihreät. En siis hennonnut leikata niitä pois.
Uusi kukkavarsi kasvamassa...
Ihana ylläri löytyi uusien lehtien seasta. Siellä on kasvussa uusi kukkavarsi, jee! Toivottavasti se jaksaa kasvattaa sitä kukkivaksi, sillä tällä on kauniin viininpunaiset kukat.
Alla kuva tästä jouluruususta viime joulukuulta. Kukkien väri on hienon viininpunainen, jossa on ikään kuin pieniä pilkkuja.
Jouluruusujen siistiminen ja kastelupäivät...
Siistin nyt nämä kaikki kolme jouluruusua, jotka ovat viileähkön huoneen ikkunalla. Samalla kastelin ne lannoitevedellä, koska kasvattavat uusia lehtiä niin innolla. Talvella nämä saivat merileväuutetta kasteluveden mukana, kuten muutkin sisäkasvit. Kastelen näitä lautasen kautta, sillä talvella se tuntuu olevan paras tapa.
Isommista vasemmanpuoleinen on se viininpunakukkainen. Oikeanpuoleisella jouluruusulla on tosi isot lehdet ja kukat ovat vaaleat. Kun sen kukat vanhenevat ne muuttuvat vihreiksi. Jännästi sen vihreät kukat ovat edelleen terhakoita.Jouluruusut pihalle tai parvekekasviksi...
Ajattelin siirtää nämä heti parvekkeelle, kun pakkaset ovat ohi. Tuon pienimmän, joka on valkokukallinen, istutan keväällä pihalle. Ehkäpä jätän noista isommista toisen parvekekasviksi, sillä jouluruusu on upea tummanvihreine lehtineen.
Jouluruusun säilytys ja hoito -postauksessa lisää vinkkejä, miten näitä jouluruusuja saa säilytettyä talven yli.
Lisää postauksia jouluruusuista...
Jouluruusut ovat suosikkejani joulukukista. Ne ovat myös upeita aikaisen kevään ja myöhäisen syksyn parvekekukkia, täällä etelässä. Mutta pakkasta niiden kukat eivät kestä. Tässä vanhempia blogipostauksia koottuna.
- Upea jouluruusu on monivuotinen perenna eli jouluruusut kannattaa ilman muuta säilyttää ja istuttaa ne viimeistään keväällä pihalle.
- Ihania toukokuun yllätyksiä -postauksessa meidän pihan tumman viininpunainen jouluruusu, kun sen kukat ovat enemmän auki.
- Jouluruusu kukkii jo lumen alla -postaus huhtikuun alusta, jolloin ensimmäiset valkokukalliset jouluruusut kukkivat isoilla kukillaan.
- Hienostuneen kaunis pitkäikäinen jouluruusu - parvekkeella olevasta jouluruususta, joka kukki kauniisti lokakuussa ilta-auringossa.
- Jouluruusu joulukukkien kuningatar -postauksessa mykistävän upea vaaleanpunainen isokukallinen jouluruusu.
- Vaaleajouluruusu ja sammal -postauksessa lehdetön valkokukallinen jouluruusu oli saanut sammalpeitteen ruukun ympärille.
- Lehdettömät jouluruusut asetelmassa -postauksessa kaksi nupullista lehdetöntä jouluruusua puisessa hedelmäkulhossa.
- Punaiset jouluruusut on upeita -postauksessa isokukallinen vaaleanpunertava jouluruusu oli myös korkea. Kerrottukukallinen oli aivan toisen mallinen.
- Upea punainen jouluruusu on monivuotinen -postauksessa vahvan punainen jouluruusu, jolla on kerrotut kukat.
Puutarhaterkuin Sari
Minä vein jouluruusut kellariin jo heti joulun jälkeen. Kannattaako ne ottaa nyt sisälle kasvamaan vai vasta keväällä? Kyseleepi täällä Mökinmuori
VastaaPoistaAsuinhuoneen lämpötilassa ne eivät tule viihtymään eli kannattaa vielä pitää ne kellarissa. Kun maa on sulanut, voit istuttaa ne pihalle. Tai jo ennen sitä voit toki siirtää ne valoon jonnekin viileään tilaan, jos sellainen löytyy.
Poista