keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Hempeän suloinen syystähti

 Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy 

Näin lokakuussa kukkamyymälöissä alkaa näkyä näitä joulutähtiä muistuttavia syystähtiä. Koska rakastan joulua ja joulukukkia, niin tietysti ainakin yksi syystähti pitää olla jo heti kun niitä tulee myyntiin. Nämä syystähdet on lisäksi siitä kivoja, että ne kestävät pitkään kauniina... ainakin jouluun asti.

Työpöydän piristyksenä suloinen syystähti...

Tämä hempeän suloinen syystähti eli prinsettia on nyt työpöydän kulmalla, piristämässä työpäiviä. Sitä siis tulee katsottua läheltä ja sen kukkien hienon värityksen huomaa hyvin. Ylimmissä lehdissä, mitkä oikeasti ei ole terälehtiä vaan tavallisia lehtiä, on hempeän vaaleanpunertava sävy. Osassa näkyy myös vihreää, sillä nehän on lehtiä. Lisäksi vaaleiden lehtien lehtisuonet ovat jännän punertavat. 


Syystähden pienet kukat vielä avautumatta...

Eli syystähtien, samoin kuin joulutähtienkin, värikkäiden lehtien keskellä on ne varsinaiset kukat. Tällä syystähdellä ne on vielä avautumatta. Kukat on tosi mitättömän näköiset, mutta niistä näkee hyvin, onko syystähti "tuore" eli vasta tullut puutarhalta myymälään. Silloin, kuten tässä kuvassakin, nuput eivät vielä ole auenneet.

Vaalea vai pinkki kotimainen prinsettia...

Pinkki on myös kaunis, mutta minua viehättää enemmän tämä hempeän vaaleaNäitä syystähtiä myydään siis myös prinsettia nimellä. Ne on oikeastaan kaksi eri kasvia. 
Tämän postauksen syystähdet on Huiskulassa prinsettiana, mutta niitä voi siis näkyä myymälöissä myös syystähden nimellä. Oli nimi kumpi tahansa, niin ovat yhtä upeita.

Viime vuonna minulla oli trendikkään värinen syystähti, jonka leveämmät ylälehdet olivat oranssin punertavat. Näitä on siis erivärisiä valkoisen ja punaisen sävyissä. 
Postauksen kuvien prinsettiat on kotimaisia eli kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla.

Syystähden ja prinsettian hoito-ohje...

Syystähti ja prinsettia viihtyy valoisalla paikalla huoneenlämmössä. Se ei pidä vedosta eikä kylmästä. Sitä ei myöskään kannata laittaa kuuman lämpöpatterin tai takkatulen lähelle.
Syystähteä kastellaan haalealla (ei kylmällä) vedellä, kun mullanpinta on kevyesti kuivahtanut. Ylimääräinen vesi kaadetaan pois suojaruukusta/aluslautaselta. Sitä lannoitetaan vasta kukinnan jälkeen, kun se aloittaa uusien lehtien kasvun.

Sain tämän hempeän suloisen prinsettian Huiskulasta ja se on heidän omaa tuotantoaan. Kiitos siitä heille!


Syysterveisin Sari2 kommenttia:

  1. Kaunis! Olen vähän vierastanut syystähtiä, kun ne muistuttavat niin joulutähtiä. Tällä sinun syystähdelläsi on kylläkin kauniit lehdet punaisine lehtisuonineen, että voisin jopa ostaa itselleni. Oikein kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinäkin pidät tästä. Sen lehtien väritys on minustakin tosi kaunis, suorastaan söpön suloinen. Siksi se ei ehkä niin muistuta tavallisia joulutähtiä.

      Poista