keskiviikko 4. lokakuuta 2023

Herkän kaunis `Pipit` narsissi

Blogiyhteistyö - Korpikangas Siemen-Frö 
Tämä `Pipit` narsissi on niin herkän kaunis pienehköine kukkineen. Se on myös isokukallisia narsisseja matalampi. Meidän pihalla onkin paljon narsisseja, joista osa on isokukallisia, osa perhosnarsisseja ja löytyy myös vanhaa kantaa olevaa narsissia. Narsissit on siitä kivoja, että peurat ja kauriit jättävät ne rauhaan. Ne on myös muutenkin pitkäikäisiä.

Kaksivärinen kukka...

`Pipit` narsissin kukan keskellä oleva torvi sekä terälehtien tyvi on hyvin vaalea. Kukka on siis kelta-valkoinen. Se tekee kukista veikeän erilaiset, tavallisiin narsisseihin verrattuna.
Yleensä narsissiin tulee kukkavarren päähän vain yksi kukka. Tällä `Pipit` lajikkeella on joissakin kukkavarsissa useampi kukka. Sen takia se on näyttävämpi, vaikka kukat ovat pienehköt.

Kun nuppu aukesi, kukan väri oli aluksi lähes keltainen. Valkoisuus lisääntyi kukkiin myöhemmin. 
Narsissin tieteellinen nimi on Narcissus jonquilla `Pipit` eli se kuuluu nunnannarsisseihin. Näitä pienempikasvuisia kutsutaan myös pienoisnarsisseiksi.

Helmililja ja narsissi `Pipit` yhdessä...

Pienikukallisten `Pipit` narsissien sekaan olin istuttanut helmililjaa. Ne ovatkin hyvä pari yhdessä, sillä ne kukkivat samaan aikaan toukokuussa.


Kummatkin viihtyvät aurinkoisella ja puolivarjoisalla paikalla, tuoreessa multamassa.

Lisää kuvia erilaisista narsisseista  Narsisseja peura- ja kaurispihalle -postauksessa.


Blogipostauksia kasvitieteellisistä tulppaaneista... Narsissi `Pipit` lajikkeen sipulit sain Korpikangas Siemen-Fröltä. Kiitos siitä heille!

Puutarhaterveisin Sari
2 kommenttia:

  1. Onpahan todellakin herkän kauniit narsissit! Minä suosin aina narsisseja, kun ovat varmoja kevätkukkia ja kauriit eivät syö niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä pienikukalliset on jotenkin sirompia ja herkempiä, mitä ne tavalliset isokukalliset narsissit. Totta, jos pihalla on peuroja, kauriita tai vesimyyriä, narsissit on sipulikukista varma valinta. Ja kukkivat joka kevät :)

      Poista