perjantai 8. lokakuuta 2021

Herkän kaunis pikkutulppaani keväällä

Blogiyhteistyö - Korpikangas Siemen-Frö
Katselin tässä viime kevään kuvia ja esiin tuli tämä suloinen pikkutulppaani. Niiden sipulit oli istutettu viime vuoden syksyllä eli kukkivat nyt ensimmäistä kertaa. Ihastuin tähän heti, sillä onhan se tosi herkän kaunis. Pienet kaunottaret jäävät helposti huomaamatta, niin myymälässä kuin pihallakin.  Pikkutulppaani on kyllä niin suloinen, että ansaitsee näin ihan oman postauksen.

Pikkutulppaani Tulipa biflora (polychroma)...

Tämän virallinen suomenkielinen nimi on todellakin pikkutulppaani. Aika hauska 😊 Keväällä kun se nousi maasta, se oli lähes huomaamaton, kunnes nuput kasvoivat isommiksi. Kuvan ylälaidassa pilkottaa posliinihyasintti.

Pikkutulppaanin kukat ovat ihan mykistävän kauniita😍


Pikkutulppaani on kasvitieteellinen tulppaani...

Niin sanottua kasvitieteellistä tulppaania ei ole jalostettu, vaan se on alkuperäisessä luonnonkasvin muodossaan tai sitä on jalostettu vain vähän. Koska tällä pikkutulppaanilla ei ole lajikenimeä, niin se on alkuperäisessä muodossaan.


Tästä kuvasta näkee hyvin miten pieni se on. Se on siis yhtä matala kuin vieressä kasvavat posliinihyasintit eli noin 10 cm korkeita.

Pikkutulppaanin hoito-ohjeet...

Pikkutulppaani (Tulipa biflora tai vanhalta nimeltään Tulipa polychroma) viihtyy aurinkoisella ja lämpimällä paikalla. Mullan on hyvä olla läpäisevää ja hiekkapitoista sekä kesällä kuivaa.
Kun sille löytää hyvän paikan, se leviää siemenistä ja sivusipuleista. 

Keväällä onkin jännä nähdä, ovatkohan nämä meidän pikkutulppaanit tehneet jo sivusipuleita. Nyt ainakin oli sopivan kuiva kesä niille.

Näiden pikkutulppaanien sipulit on saatu Korpikangas Siemen-Fröltä. Kiitos siitä heille!
Heillä onkin paljon erilaisia kasvitieteellisiä tulppaaneja ja muita sipulikukkia.


On meillä tavallisiakin tulppaaneja...

Meillä on myös mm. näitä tavallisia vanhanajan `Apeldoorn` tulppaaneja. Ja ostettiin niitä taas isot pussilliset lisää.
Täällä etelässä on vielä niin lämmintä ja perennat hyvässä kunnossa, että tulppaanien sipulien istutusaika on myöhemmin. Ei ole edes luvattu yöpakkasia, joten istutusaika taitaa mennä marraskuun alkupuolelle.

Lisää postauksia tulppaaneista...


Mukavaa viikonloppua!

Puutarhaterkun Sari
 

6 kommenttia:

 1. Voi miten onkin pikkuruinen tulppaani! Onkohan tätä muita värejä? Tämä on kaunis, mutta värikkäämmät viehättävät minua enemmän. Hyvää viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pikkutulppaani on suorastaan kääpiö isompien tulppaanien rinnalla :) Sitä taitaa olla myynnissä vain tämän näköisenä vaaleana. Sillä kun sitä ei ole jalostettu, niin muita värisävyjä ei ole.

   Poista
 2. On todella suloinen.Pidän kyllä kovasti ihan kaikista tulppaaneista.Istutin innoissani siis hiukan liian aikaisin tämän syksyn tulppaanit;Little girl-tulppaaneja kuunliljojen väliin.Mihinkään muualle ei enää mahdu,mutta tuosta kohdasta poistin hävityspäivänä vuorimännyn ja siirsin kuunliljat ahtaiksi käyneistä paikoistaan tuohon nurkkaan,niinpä siihen sain ostaa yhden tulppaanipussin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunliljat onkin tosi hyviä sipulikukkien kanssa. Mekin siirsimme vanhat kuunliljat uuteen paikkaan ja nyt sinne sekaan on tarkoitus istuttaa kukkasipuleita. Lumikellot istutin jo syyskuussa sinne ja kohtapuoliin narsissit.
   Onkin tosi ihana päästä tekemään ihan uutta kasviryhmää, kun saa ostaa uusia kukkasipuleita :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eikös olekin :) Tällaisia pieniä kaunottaria täytyy ihan kumartua ihastelemaan, sillä niin söpön pikkuisia nämäkin olivat.

   Poista