tiistai 26. lokakuuta 2021

Oranssit neilikat halloween viikonlopuksi

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy
Oranssit isokukalliset neilikat sopivat halloween viikonlopun kukiksi mitä mainioimmin. Neilikat kestävät pitkään maljakossa, joten tein jo nyt niistä tämän halloween asetelman. Tykkään yhdistellä leikkokukkiin viherkasveja, sillä siten saa helposti runsaita vaihtuvia asetelmia. Ja samalla voi ostaa myös jonkin uuden viherkasvin.

Oranssit neilikat suloisia halloween kukkia...

Neilikat kuuluvat suosikkeihini leikkokukista niiden kestävyyden ja miedon tuoksun takia. Nyt kun neilikat ovat huoneenlämmössä, niin niistä lähtee vieno ihana neilikantuoksu. Se on kiva lisä kukissa.
Nämä isokukalliset oranssit neilikat tuovat kivaa pehmeyttä ja suloisuutta hieman hurjempien viherkasvien seuraan.

Hurja lääkeaaloe hyvä halloween kasvi...

Tämä lonkeromainen  lääkeaaloe (Aloe vera) on ihan omaa luokkaansa viherkasvina. Se on hurjan oloinen ja kaatuu helposti, joten laitoin sen nojaamaan seinää vasten. Se on muuten kasvanut yllättävän paljon kolmessa vuodessa. Kuva siitä pienenä Aloe vera - parantava fengshuikasvi -postauksessa.


Aloe veran lehtien reunassa on kuin pieniä piikkejä.

Alokasia - toinen hurja halloween kasvi...

Neilikoiden toisella puolella on siis lääkeaaloe ja toisella puolella alokasia eli juurakkovehka. Sekin on niin hurjan näköinen, että toimii halloween kasvina. Aluksi pidin sitä tosi rumana, mutta jotain viehättävää siinäkin on. Mikä jännää, niin sen uusien lehtien kasvua tulee seurattua tarkasti. Ne kasvavat nopeasti ja nytkin sieltä on taas yksi lehti tulossa.


Neilikat pienissä lasipulloissa...

Erilaisilla pikkupulloilla saa luotua kivasti asetelmia. Nyt laitoin jokaiseen lasipulloon vain yhden neilikan, sillä halusin kevyen vaikutelman. Valitsin erikorkuisia pulloja, jotta neilikat saa eri korkeudelle. Siis tosi helppotekoinen kukka-asetelma. Ja kun lisäksi laittaa vielä muutaman vihreän oksan, niin loppu tulos on valmis.

Neilikoiden hoito-ohjeet...

Veteen osuvista varsista poistetaan lehdet ja varsiin leikataan veitsellä uusi imupinta vinoon. Pestyyn maljakkoon suositellaan viileähköä vettä, jossa on leikkokukkavirkistettä. Se pidentää neilikoiden kestävyyttä. 
Jos neilikat ovat pelkässä vedessä, vettä tulee vaihtaa päivittäin. 
Toinen tärkeä asia on pitää neilikat poissa auringonpaisteesta ja hedelmistä, niin neilikat kestävät maljakossa pitkään.

Lisää halloween postauksia...


Sain neilikat Huiskulasta, mistä kiitos heille!

Mukavaa halloween viikkoa!

Terveisin Sari


2 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä ideasta! Lainaan sitä krysanteemeihin, joita tänään ostin juurikin Halloween teemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Krysanteemeissa on tosiaan myös aivan ihania oransseja lajikkeita, niin kerrottuja kuin yksinkertaisia. Niitä ei minulla ole ollutkaan pitkään aikaan jostain syystä.
   Mukavia Halloween valmisteluja!

   Poista