sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Siro tulilatva Lucky Bells ja muita halloween kukkia

Blogiyhteistyö - Huiskula 
Tämä tulilatva `Lucky Bells` on siron veikeä ja eipä äkkiseltään edes uskoisi tulilatvaksi. Ja sen oranssit kellomaiset kukat sopivat niin tulevaan Halloween teemaan, että innostuin jo tekemään pientä sommitelmaakin, ja vielä ekologista sellaista.



Tulilatva `Lucky Bells` hoito-ohje...

`Lucky Bells` tulilatvaa suositellaan auringosta puolivarjoon. Se näyttäisi kukkivan paremmin auringossa, sillä laitoin sen ensin liian hämärään kohtaan pöydälle, ja kukinta hiipui. Yksi kukka ei kestä niin pitkään kuin tavallisella tulilatvalla, mutta niitä aukeaa koko ajan lisää... aurinkoisella paikalla. Sille myös suositellaan lakastuneiden kukkien nyppimistä, joten leikkasin niitä vihreine suojuslehtineen kukkasaksilla. Heti siistiytyi ja nuppuja alkoi ilmestyä lisää, tosin samalla siirsin sen lähemmäs ikkunaa 😊.

Tätä `Lucky Bells`tulilatvaa kastellaan harvoin eli noin kerran kahdessa viikossa. Sen multa ei kuitenkaan saa päästä kuivumaan! Lämpötilaksi suositellaan 12-22 astetta. Siis viihtyy ihan  asuinhuoneessa.
Mielenkiintoista nähdä, miten pitkään se jaksaa kukkia. Hyvin hoidettuna `Lucky Bells` kuulemma kukkii jopa 2,5 kuukautta.
Laitan tähän postaukseen myöhemmin, miten pitkään kukinta kesti.

Sain tämän tulilatva `Lucky Bells` Huiskulasta. Iso kiitos heille! On aivan huippu ihanaa päästä testailemaan uusia ja jänniä kasveja.

Halloween asetelma ekologisesti...

Näin ekoihmisenä suosin pitkäikäisiä viherkasveja ja kukkia. Joten tutkiskelin vanhoja kasvejani, olisiko niissä hurjan näköisiä tai muuten selkäpiitäkarmivia.
Kyllähän sieltä jotain löytyi...
kultaimarteen lehdet muistuttava vähän sormia tai siis käsiä. Ja sen karvaiset maavarret ovat ihan kuin matoja. Niistä on hyvä kuva vanhassa postauksessa Harmahtava kultaimarre on nyt tosi trendikäs.
Siilimäiset keihäsanopinkielet (en ole ihan varma nimestä) sopivat myös hyvin teemaan.



Oranssia väriä tuo aina niin ihanat ja pitkäkestoiset neilikat. Nyt leikkasin niiden varret tosi lyhyiksi ja laitoin ne Iittalan Kivi kynttilälyhtyihin. 


Nämä ovat myös aika hurjan näköisiä... lakastuneita orkidean kukkia. Jännästi menevät ihan mustiksi. En yleensä säilytä lakastuneita kukkia, mutta näitä en vaan raaskinut heittää pois 😁

Leppoisaa sunnuntaita!

Terkuin Sari

6 kommenttia:

 1. On kyllä kivannäköinen tulilatva ja asetelma.Hieno idea käyttää Kivi kynttilälyhtyjä pikkumaljakoina ,otan heti käyttöön kun puutarhassa toisinaan joku kukka katkeaa maljakkoon sopimattomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä tulilatva on tosi kiva, ja sopii tyyliltään vaikka mihin yhdistettynä.
   Pidän monikäyttöisistä esineistä ja nämä Kivi kynttilälyhdyt ovat juuri sellaisia. Ne toimii pikkumaljakkoina ja jouluna niiden ympärille voi laittaa myös kausivalot, jolloin ei tarvitakaan tuikkuja.

   Poista
 2. Hauska tulilatva. Oikein kivan Halloween-asetelman teit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tulilatva on aika erikoinen, kun sen yksi kukka kestää vain noin päivän, ja uusia nuppuja kehittyy koko ajan lisää. Tavallisellahan kukat kestävät pitkään, eikä uusia nuppuja ilmesty helposti.
   Kiitos, halloween asetelmaa oli hauska tehdä, kun tuli katseltua tuttuja kasveja uusin silmin ;)

   Poista
 3. Ihana tulilatva, minä en niistä perinteisistä oikein tykkääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin tähän heti, on se niin jännän näköinen. On kyllä kiva, että koko ajan tulee kukissakin uutuuksia.

   Poista