keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Hiirenloukut daalia-kellariin

Blogiyhteistyö - Schetelig
Daalioiden talvisäilytystilassa kellarissa oli ihan kuin hiiren pesänalku. Joten välittömästi sinne piti laittaa pari hiirenloukkua. Olisi aika järkkyä, jos hiiret nakertelisivat daalian juurakoita. Koskaan aikaisemmin kellarissa ei ole ollut hiiriä, vaikka piharakennuksessa on joka syksy metsähiiriä. Ei oltu edes osattu varautua tähän. 

Vanhoihin hiirenloukkuihin uudet syötit...

Ekassa kuvassa on ihan uusi SuperCat Hiirenloukku. Kellertävä aine on syötti, jonka päältä on juuri otettu suoja pois.

Tässä on tosi vanha hiirenloukku, johon on jo ainakin yhden kerran vaihdettu kokonaan uusi syötti. Nyt se näytti taas tyhjältä eli oli aika tehdä jotain. Ilman syöttiä, tämä ei kiinnosta hiiriä. 

 Sain testaukseen uuden SuperCat Syöttiruisku -paketin, jossa on kaksi käyttövalmista syöttiruiskua.

 Ruiskusta on kätevää laittaa uutta syöttimassaa hiirenloukkuun.

Tämä vanha hiirenloukku on näin likainen, koska se on vanhan pihavaraston lattialla. Varastoa on siivottu ja lakaistu, joten kaikki pöly ja lika on tarttunut sen pintaan 😀

Miksi hiiret pitää pyydystää...

Siksi, etteivät ne pesiydy ja lisäänny varastotilassa. Ne nimittäin syövät rikki säilytettäviä kasveja, ulkopeitteitä ja muuta sekä likaavat pintoja. On myös pieni riski, että tilaan voi tulla metsämyyrä, joka levittää myyräkuumetta. Eli siksi viritämme hiirenloukut varastoihin.

Nämä SuperCat hiirenloukut ovat olleet tehokkaita ja joka kerta hiiri on kuollut jäätyään loukkuun. Eli vaikuttavat toimivan hyvin, kun eivät jätä hiiriä kitumaan.
Käymme tarkistamassa hiirenloukut aamulla ja iltapäivällä.

Muutoksia hiiren- ja rotanmyrkkyihin...

Uudet säädökset kieltävät nykyään vähittäismyynnistä perinteiset hiiren- ja rotanmyrkyt. Eli rottien myrkytys pitää antaa ammattilaisille. Kuulin, että kuluttajille olisi yksi hiirien myrkyttämiseen sallittu aine, joka ensin nukuttaa hiiren. Näin hiiret eivät mene kuolemaan piiloon rakenteisiin, vaan nukahtavat lähelle myrkkylaatikkoa.

Sain SuperCat Syöttiruiskun testaukseen tuotteen maahantuojalta Schetelig Oy:ltä. Kiitos heille!


Orapihlajan marjoja...

On kyllä vähän kurja aihe tällä postauksella, joten tässä loppukevennys 😀,

Orapihlaja-aidan marjasatoa... ihan uskomattoman runsas! Ja niin kaunista!

Terkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Toivotaan, että saat hiiret pois daalioiden kimpusta. Meillähän oli viime talvena ihan kunnolla ongelma mokomat jyrsijät kukkakellarissa. Huh, kauhistuttava muisto!
  Hei, siulle ois haaste odottamassa min blogissa <3 Ois kiva päästä lukemaan sin kesän parhaimmat puutarhamuistot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaankin, että hiiret saadaan kiinni, jos niitä vielä on kellarissa. Ollaan kyllä tutkittu laatikot, joissa daalian juurakot ovat... ja niissä ei ole jälkeäkään hiiristä. Hiirenloukkuja aiotaan pitää viritettynä läpi talven, varmuuden vuoksi ;)
   Ihana haaste, kiitos :) Ilman muuta otan kopin haasteesta ja teen sen, kun saan käytyä kuvia läpi. Kesäkuvia onkin niin mahtava katselle juuri nyt :)

   Poista
 2. Hiiret on toki pidettävä poissa syystä jos toisestakin. Meillä nuo loukut ovat olleet kyllä ihan liian heikkoja, eli hiiri ei todellakaan kuole heti vaan jää räpiköimään pää jumissa. Toivottavasti kukaan ei osta näitä epäinhimillisiä muovihärpäkkeitä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan harmi, miten huonoja hiirenloukkuja olette saaneet.
   Meillä on näitä Swissinno SuperCat Hiirenloukkuja ja ovat toimineet hyvin. Eli hiiri on kuollut aina loukkuun, kun loukut on tarkistettu ainakin pari kertaa päivässä. Loukkuja on pihavarastossa ja kellarissa, joista tulee syksyn mittaan yhteensä noin reilu parikymmentä metsähiirtä. Ehkäpä meidän metsähiiret ovat niin nälissään, että käyvät reippaammin hiirenloukun syöttiin ;)

   Poista