tiistai 28. marraskuuta 2017

Onko valkolilja uusi joulukukka

Blogiyhteistyö: Huiskula 
Rakastan liljoja niin pihalla, kuin näin maljakossakin. Etenkin tämä valkolilja on ihan huikean kaunis ja ylväs leikkokukkana. Ja sen tuoksu aivan huumaava. Eli se voisi sopia uudeksi joulukukaksi. Nyt vähän testailen, miltä se näyttää jouluasetelmassa sivupöydällä.


Kaksi valkoliljan oksaa kauniine lehtineen riitti tähän maljakkoon. Ja niistä levisi ihanan voimakas tuoksu koko asuntoon. Näillä liljoilla on kauniit lehdet, onhan ne kotimaisia, joten leikkovihreää ei erikseen tarvita.


Sain nämä Huiskulan Puutarhalla viljellyt valkoliljat Huiskulasta. Iso kiitos heille!

Kotimaiset valkoliljat...

On muuten mielenkiintoista, miten erilailla nyt ihailen näitä valkoliljoja. Ne ovat ikään kuin "tuttuja ystäviä" kesältä. Ehkä muistattekin, että sain käydä Huiskulan Puutarhalla tutustumiskäynnillä ja silloin pääsin myös valkoliljahuoneeseen. Se oli minusta kaikkein viehättävin kasvihuone! Siellä oli jotain perinteistä kasvun ihmeen taikaa, sillä samassa huoneessa kasvatetaan näitä valkoliljoja ympäri vuoden, ja tauotta. 

Kuvassa näkyy ihan pieniä liljojen alkuja ja vähän aikaa sitten istutettuja, jotka vasta tekevät juuria. Taustalla valkoliljat ovat jo kasvaneet pidemmiksi. Osassa ei vielä näkynyt nuppuja ja osalla ne olivat ihan pieniä.

Nämä varmaankin leikattiin lähiaikoina leikkokukiksi, nuput näyttävät jo aika isoilta.

Valkolilja sopii siis hyvin joulukukaksi, etenkin jos pitää selkeän juhlavasta tyylistä... ja rakastaa voimakasta tuoksua.
Vai mitäs mieltä olette 😊

Tuoksuvin jouluterveisin,

Sari

torstai 23. marraskuuta 2017

Hurmaava punertava jouluruusu

Olen ihan hullaantunut punertaviin jouluruusuihin! Ne on niin mykistävän upeita. Muistattekin ehkä sen minun viininpunaisen jouluruusun, joka kukkii pihalla aina keväisin. Pari viikkoa sitten löysin tämän hurmaavan kaunottaren. Sen kukat ovat aika isot ja nuppuja on todella paljon. Siis tosi upea!


Aika jännästi siinä on myös vanhoja kukkia, jotka ovat jo muuttuneet vihertäviksi. Eli kukkii pitkään, jos vaan saan sen viihtymään.

Viime syksynä minulla oli myös punertava jouluruusu parvekkeella ja aina talven pakkasjaksoiksi siirsin sen kellariin. Kukat säilyivät siinä hyvin ja maaliskuussa se oli kaunis rehevä parvekekasvi. Saa nähdä käyttäytyykö tämä samoin.
Kuvia siitä maaliskuulta... Syksyn jouluruusu kukkii vieläkin.

Jouluruusun hoito-ohjeet:

Jouluruusu on helppo joulukukka. Multaa kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut.  Kukat kestävät pidempään viileässä, ja lakastuvat nopeasti patterin tai muun lämmönlähteen vieressä. Nyt kun ei ole pakkasta, niin jouluruusua voi pitää parvekkeella tai terassilla.
Jouluruusun kohdalla on hyvä muistaa, että se on syötynä todella myrkyllinen. Eli kukkia ei kannata laittaa kinkun koristeeksi, eikä jääpaloihin, eikä antaa kasvia lasten leikkeihin.
Lisää vinkkejä Jouluruusun säilytys ja hoito -postauksessa.

Jouluruusujen istutus pihalle:

Jouluruusut ovat periaatteessa monivuotisia perennoja, joiden lehdet säilyvät vihreinä talvellakin. Ne viihtyvät puolivarjossa ja tuoreessa, mutta läpäisevässä maassa. Käytännössä joululta säästyneet jouluruusut istutetaan pihalle keväällä, kun maa on sula.
Kannattaa pitää mielessä, että ne ovat syötynä vaarallisen myrkyllisiä. Onneksi maistuvat tosi karvaalle, kuulemma.

Loppukiri ja sitten alkaa muut puuhat...

Koetan saada tällä viikolla kaikki opetustyöt ja muut hommat valmiiksi, jotta pääsen fengshuin opiskeluun. Tulee kyllä aika loppukiri, sillä lauantaina on vielä opetuspäivä. 
Joten en ole ehtinyt vastata kommentteihin. Vastaan niihin kyllä heti ja innolla... kun tämä loppukiri hellittää ja alkaa vapaat 😊

Edit- pienenä vinkkinä... tätä samaa näytti olevan meidän Nurmijärven torin kukkamyyjällä. Ja hänellä oli myös toisenlaista vaaleanpunertavaa. Kuulemma kummatkin on Huiskulasta :)

Jouluisin terkuin Sari

sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Mustakaura oli helppo kasvattaa

Itse kasvatettu lintulyhde on kyllä ihan huippu hieno! Etenkin kun se on maatiaiskauraa eli vanhaa Suomessa viljeltyä mustajyväistä. Loppuisi nyt vaan nämä sateet ja tulisi pakkanen, jotta pikkulinnut saapuisivat lyhteelle syömään 😊

Mustakaura `Savitaipale`...

Mustakauran jyvä eli siemen on aika pieni ja kapea. Ja kuten kuvasta näkyy, niin siemen on itseasiassa tummanruskea.
Mustakauroja ja muitakin maatiaiskauroja on useita. Ne ovat helppoja viljellä, sillä ne ovat aikojen saatossa  luonnon valinnalla mukautuneet meidän karuihin oloihin ja monenlaisiin maihin. Näidenkin siemenet vain kylvin aikaisin keväällä multaan. Ja ne lähtivät erittäin hyvin kasvuun, vaikka multa kuivuu pinnalta herkästi.

Kuulemma mustaa kauraa suositaan hevosten ruokinnassa tietyille hevosille. Siinä on jotain ominaisuuksia, joita ei ole vaaleassa kaurassa. Makukin voi olla vähän erilainen. Olisipas jännä päästä maistamaan mustasta kaurasta tehtyä leipää tai puuroa. Tämä meidän sato ei ihan siihen riittänyt 😊

Mustakaura kasvimaalla...


Kylvin mustakauran siemenet ihan kasvimaalle, muiden kasvien sekaan. Kuvassa ne ovat kukkatillien kanssa. Kivasti tillin vankat versot tukivat helposti kaatuilevia kauran versoja.

Heinäkuussa mustakaura näytti tältä. Nämä oli niin hauskoja kasvimaalla, että aion kylvää niitä jatkossakin. Joten osa siemenistä kerättiin talteen ja lopuista tehtiin kauralyhde.
Ensi vuonna voisi kylvää vaikka vähän enemmän, niin saisi niistä jouluksi perinteisen muhkean kauralyhteen.

Edit- mustakaura `Savitaipale` -siemenpussin ostin Maatiainen ry:ltä. Heillä on myös muita mielenkiintoisia kotimaisia maatiaiskasvien siemeniä, pienenä vinkkinä 😊

Terkuin Sari

torstai 16. marraskuuta 2017

Daalian juurakot vihdoinkin kellariin

Blogiyhteistyö: Biolan 
Tämä syksy oli niin poikkeuksellisen kostea, että vasta nyt on saatu daalian juurakot kellariin. Niitä nimittäin piti kuivatella ensin askartelutilassa, jotta multa irtoaisi ja juurakot hieman kuivahtaisivat. Ja kuten kuvasta näkyy, vieläkin juurimukuloiden väliin jäi multaa. Aiempina vuosina tätä ongelmaa ei ole ollut. Onkin jännä testata, auttaako turvesäilytys kuten viime talvena, vaikka juurakoissa on multaa.

Juurimukuloiden säilytys puhtaassa perusturpeessa...

 Laatikon pohjalle levitettiin kerros kalkitsematonta ja lannoittamatonta perusturvetta. Turpeen päälle aseteltiin kolme isoa juurakkoa ja pari pientä alkua. Sen jälkeen juurakot peitettiin turpeella. Lopuksi juurakoita hieman heiluteltiin, jotta turve menee juurimukuloiden väliin.


Biolanin Perusturve on on juuri sopivaa tähän mukuloiden ja juuresten talvisäilytykseen. Se on puhdasta ja hapanta eli siinä ei ole taudinaiheuttajia. Yleensä varastoinnissa juuriin iskee erilaiset homeet ja mätä.
Viime talvena testailin Perusturvetta eri talvisäilytysolosuhteissa, ja siinä säilyi aivan silminnähden paremmin juurakot. Kuvia ja juttuja daalioiden talvisäilytystestistä.

Täytyi laittaa tänne ihan muistoiksi kuva daalioiden ylös nostosta. Ensin piti tehdä lumityöt, jotta juurakot sai kaivettua ylös 😉

Talvisuojaturve on ihan eri juttu...

Kursseilla paljastuu joskus, että nämä kaksi turvetuotetta menevät sekaisin, joten tässä nyt tämä talvisuojaturvekin. Se on lämpökäsiteltyä puhdasta turvetta eli se hylkii vettä ja on tarkoitettu talvenarkojen pihakasvien suojaamiseen kylmältä. Vielä sitä ei täällä eteläisessä Suomessa saa laittaa, sillä maa on ihan sula.

Säkit kyllä kannattaa ostaa valmiiksi lämpimään varastoon, jotta ne on helppo levittää, kun maan pinta on jäätynyt. Olen testannut Biolanin Puutarhan Talvisuojaa ja se selvästi auttoi mm. nuorten laventelien säilymisessä. Lisää blogijutussa... Talvisuojaturvetta ryhmäruusuille.

Sain Biolan Perusturpeen ja Puutarhan Talvisuojan testaukseen Biolanilta. Kiitos taas heille!

Verkot ja runkosuojat rusakoille ja kauriille...

Nyt alkaa olla myös kaikki runkosuojat ja jänisverot viritelty nuorten hedelmäpuiden ympärille. Varmuuden vuoksi myös nuoret koristepuut ja alppiruusu sai suojaukset, sillä kauriit ovat aika kovia tekemään tuhoja.

Jouluruusuissa on jo nuppuja, joten nekin saivat verkot. Nyt ei fasaanit pääsen nokkimaan nuppuja, ja samalla verkko estää metsäkauriita syömästä niiden lehtiä.
Tänään huomasin, että pensaspionissa on aika komeat silmut, joten se suojataan vielä. Ja ehkä pikkusyreenikin ja viininpunainen jouluruusu pitää suojata vähän paremmin. Eli taitaa tulla rautakauppakeikka 😊

Syysterkuin Sari


Ps. Ensi viikolla onkin sitten hyvä ajankohta leikata havukransseihin ja muihin havutöihin havut. Tällöin ne säilyvät pitkään hyvinä, kuukalenterin mukaan.

tiistai 14. marraskuuta 2017

Fengshui kukkakimppu sialle

Nyt on vuorossa kukkakimppu metalli-sialle eli vuonna 1971 syntyneille. Tämän kimpun väritys herätti heti ihastusta, kun olin kuvaamassa sitä. Musta väri on aika harvinainen kukissa, mutta Kukkakamari Elsi keksi käyttää mustaa kallaa.



 Jopa leikkovihreänä käytetty Asparagus oli saatu värjättyä mustaksi. Ja huomatkaa hopeinen maljakko.

Metalli-sika fengshui astrologiassa:

Fengshui astrologiassa on 12 eri eläintä, joista sika on yksi. Sen lisäksi on 5 elementtiä ja tämän kuun elementti on metalli. Siis kuukauden eläin on metalli-sika.
Sian oma elementti on vesi, joten kukissa väreinä on mustan ja sinisen sävyjä. Lisäksi on harmaata, mikä on yksi metalli-elementin väri. 

Vuosi 1971 oli metalli-sian vuosi, joten tänä vuonna 46 vuotta täyttävät ovat metalli-sikoja. Tämän tyylinen tiivis ja matala kimppu sopii heille mainiosti syntymäpäiväkukiksi.
On muuten hyvä muistaa, että vuosi alkaa fengshui-astrologiassa vasta helmikuun alussa.

Millaisia metalli-siat ovat sitten luonteeltaan... ulospäin suuntautuneita, suorapuheisia ja välillä he jopa unohtavat tahdikkuuden suorapuheisuudessaan. Siat ovat perhekeskeisiä eli viihtyvät kotona perheen ympäröimänä. He ovat myös hyvin luottavaisia, joskus jopa liiankin herkkäuskoisia. Toisaalta he ovat hyvin voimakkaita ja rohkeita, joten heidän herkkäuskoisuuttaan ei kyllä kannata käyttää hyväksi 😊

Fengshui-kimppujen yhteistyö: 

Fengshui kukkakimpun  teki Kukkakamari Elsin Sirpa. Kukkakauppa on meidän Nurmijärven kirkonkylällä. Käytännössä annoin taas heille ohjeita tähän fengshui kukkakimppuun, ja he käyttivät luovuuttaan kimpun tekoon. Ja taas lopputulos on tosi ihana 😉

Maaliskuussa oli vesi-jäniksen kimppu ja syntymävuosi 1963
Huhtikuussa oli puu-lohikäärmeen asetelma ja syntymävuosi 1964
Toukokuussa oli puu-käärmeen kimppu ja syntymävuosi 1965
Kesäkuussa oli tuli-hevosen kimppu ja syntymävuosi 1966
Heinäkuussa oli tuli-vuohen kimppu ja syntymävuosi 1967
Elokuussa oli maa-apinan kimppu ja syntymävuosi 1968
Syyskuussa oli maa-kukon asetelma ja syntymävuosi 1969
Lokakuussa on metalli-koiran kimppu ja syntymävuosi 1970
Marraskuussa on  metalli-sika ja syntymävuosi 1971
Joulukuussa on vuorossa vesi-rotta ja vuosi 1972

Terkuin Sari

Ps. kevääksi on tulossa useampikin fengshui kurssi. Lisäilen niitä vielä lähipäivinä Kurssikalenteriin.

torstai 9. marraskuuta 2017

Mihin kuukalenteria käytetään?

Blogiyhteistyö: Yläkuu kustannus

Minulta kysytään niin usein "Mihin kuukalenteria käytetään?", että päätin nyt tehdä siitä ihan oman blogipostauksen. Nimittäin kuukalenterista on hyötyä monien puutarhatöiden ajankohdan valintaan, ja vaikka puutarhurin hiusten leikkaamisajan valintaan 😊

Havutöiden ja joulukuusen kaadon ajankohta....

Viime talven havuköynnös pysyi kauniina ja vihreänä huhtikuun alkuun asti. Se oli ihan uskomatonta! Sen havut leikattiin 2.12.2016 kuukalenterin ohjeen mukaan. 
Nyt parhaillaan ei ole hyvä ajankohta leikata havuja, koska neulaset eivät pysy hyvinä niissä niin pitkään. Eli kannattaa odotella vielä reilu viikko kasvavan kuun alkuun, niin 19.11.2017 alkaen pääsee tekemään taas havutöitä. Samat päivät ovat myös joulukuusen kaatoaikoja.  

Sisäkukkien kastelut...

Muistuttelen Puutarha Studion facebook-sivuilla hyvistä sisäkukkien kastelupäivistä. Ne löytyvät myös kuukalenterista ns. lehtipäivinä. Silloin kun kastelee, niin kasvit voivat paremmin ja niihin ei tule niin helposti ötököitä.

Kitkeminen, vesakonraivaus...

Muistatte varmaan kesältä ne #kitkemispäivät. Ensi kesänä nähdään, mikä oli tulos 😉 Ne päivät löytyvät myös Wanhan ajan Kuukalenterista. Niinä päivänä kun kitkee, ja yleensä vielä iltapäivästä, niin rikkaruohot lähtevät hyvin juurineen ja pysyvät pidempään poissa. Siis tehokasta kitkemistä!
Parhaat vesakonraivauspäivät ovat osin samoja kuin kitkemispäivät. Raivauspäiville on kuitenkin kalenterissa oma merkintä, koska oikean ajankohdan valitseminen vähentää uuden vesakon kasvua aivan selvästi.

Ensi kesän Suuri kitkemispäivä 18.6. onkin mielenkiintoinen, sillä sen päivän kuun vaihe ei suosi kitkemistä. Onkin jännä nähdä, miten rikkaruohot käyttäytyvät ja onko kitkeminen tehokasta.

Istuttaminen...

Istuttamiseen, mullanvaihtoon, kylvöön ja pistokkaiden ottoon moni onkin jo tottunut valitsemaan ajankohdan kuun vaiheiden mukaan. Kuukalenterista päivät on helppo katsoa, koska juurikasvien (vähenevän kuun eka viikko) ja muiden kasvien (kasvava kuu) päivät on merkitty erikseen.
Puutarha Studion  Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssilla on enemmän tietoa ja hyvien listaukset.

Vihdan ja vasta teko...

Innokkaat saunojat hankkivat kuulemma kuukalenterin sen vihdan/vastan tekoaikojen takia. Mikä on ymmärrettävää, sillä eihän vihdalla tee mitään, jos lehdet karisevat ennen saunomista 😊

Puutarhurin hiustenleikkuuajat...

Kun varaa kampaajalta aikaa, kannattaa katsoa ensin kuukalenteria. Jos haluaa kasvattaa pitkiä hiuksia, valitaan ihan eri päivät kuin jos halutaan, että leikattu malli pysyy pitkään muodossaan.
Tätä en ole koskaan itse kokeillut, koska minulla on pitkät hiukset ja niissä ei ole niin tiukkaa leikkausmallia. Otsatukkaan tätä muuten voisikin kokeilla, enpäs ole tullut aiemmin ajatelleeksi.

Mihin muuhun kuukalenteria käytetään...

Siitä katsotaan hyviä ajankohtia heinän tekoon, rakennushirsien kaatoon, lehtikerppujen tekoon lampaille, lääkeyrttien keruuseen, perunan nostoon, marjapensaiden ja hedelmäpuiden leikkaamiseen, puusepän puun, tarvepuun, venepuun sekä pärepuun kaatoon. Ja taisi siinä olla vielä ajankohtia  muihinkin hommiin.

Wanhan ajan Kuukalenteri 2018...

Wanhan ajan Kuukalenterin ajat ovat Suomen aikaan muutettuja eli esim. täydenkuun kellonajat pitävät paikkaansa. Yläkuu kustannus on julkaissut kalenteria  jo 12 vuotta.
Wanhan ajan Kuukalenteri on siis seinäkalenteri, jossa yläosassa on upeita kuvia erilaisista taivaanilmiöistä, kuten kuvan Talviaamun auringonnousu/Anita Raunio.
Viimeisellä aukeamalla on merkkien selitykset. Kalenteria voi tilata suoraan kustantajalta Yläkuu kustannus.
Jos kaipaa aiheesta lisätietoa, niin on olemassa muutama suomenkielinen kirja. Yksi parhaimmista on Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa - Johanna Paungger ja Thomas Poppe.
Tammi-helmikuussa minulla on tulossa pari  Kuun vaiheet puutarhanhoidossa -kurssia. 

Sain Wanhan ajan Kuukalenterin Yläkuu kustannukselta blogijuttujen tekoon. Kiitos Anne!

Olisi tosi kiva kuulla, käytättekö kuukalenteria?
Vai seuraatteko blogin sivupalkin pientä kuukalenteria ja sen kastelupäiviä? Ainakin muutama taitaa seurata 😊

Edit -Opit hyödyntämään kuukalenteria paljon enemmän ja tehokkaammin Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssilla. Verkkokurssin voit ostaa täältä

Terveisin Sari



sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Onnistuuko kesäbegonian talvisäilytys?

Onko teistä joku kokeillut kesäbegonian talvisäilytystä? Tämä minun suloinen kerrottu kesäbegonia oli syksyllä niin hyvässä kunnossa, että koetan nyt saada sen säilymään talven yli. On kyllä jännä kokeilu. Sen sijaan pihahommiin en ole päässyt koko viikkona, joten pihakuulumisia laitan vasta ensi viikolla.

Kesäbegonian talvisäilytys...

Yritin etsiä tietoa kesäbegonian talvisäilytyksestä, mutta löysin vain begonioita koskevia yleisohjeita. Siksi olisikin tosi kiva kuulla, jos joku teistä on onnistunut säilyttämään sen hyvänä talven yli.
Yleisohjeena begonioille pitäisi olla talvella kasvihuonemaiset olot ja lämpötila noin 15 astetta. Testaan nyt talvisäilytystä viileän huoneen ikkunalla. Saas nähdä kuinka käy.

 Tältä se näytti tällä viikolla ennen kuin leikkasin versot lyhyemmiksi. Nimittäin tämä karistaa koko ajan kukkia ja nuppuja lattialle sekä on muutenkin vähän liian leveä ja korkea. Pöydällä on monta muuta kasvia, jotka otin nyt kuvaamisen ajaksi pois 😉

Leikkasin tältä myös kaikki nuput pois, niin ei roskaa vähään aikaan.

Sisällä syksyn hämärtyvissä päivissä tämän pinkkikukkaisen kesäbegonian kukkien väri on muuttunut.  Aika veikeitä näin valkopunaisinakin.

Edit - nämä kesäbegoniat säilyivät ikkunalla hyvin talven yli. Keväällä lähtivät niin innokkaasti kasvattamaan uusia versoja, että niitä sai trimmata pariinkin kertaan ennen parvekkeelle vientiä.

Pelargonit ikkunalla...

Tänä talvena pidän sisällä talvisäilytyksessä vain kolme pelargonia. Ne kaikki ovat vielä hyvän lehteviä. Ehkä siksi, että ne saavat joka kastelukerta merilevävettä. Se näyttää auttavan lehtiä pysymään kauniina.
Muut pihalla olleet pelargonit, ruostekukat, verenpisarat, suklaakosmos ja daaliat ovat jo kellarissa.

Sadeterkuin Sari


perjantai 3. marraskuuta 2017

Kerrottu syklaami, ja jin aika

Löysin aivan huikean kerrottukukkaisen syklaamin!  En ole koskaan nähnyt näin kerrottua. Se on ihan mielettömän upea! Siitä tulikin mieleeni, että nyt jin aikaan kotona kannattaa pitää vain hyvinvoivan näköisiä kasveja. Ja itse hankin talviaikaan kukkia vähän väliä, piristämään ja tuomaan vaihtelua.



Tämän kukat ovat pallomaisen pyöreät. Yllä kuva kukan takaa. On kyllä aika erikoinen!

Sen nuputkin on tosi jännät.

Talvi on jin aikaa fengshuissa...

Mitä se sitten tarkoittaa... luonto vetäytyy lepotilaan ja on hämärää. Samalla tavalla ihmistenkin olisi luonnollista rauhoittua, nukkua enemmän, käyttää mielikuvitusta vapaammin, uneksia, ja olla vain hitaita ja uneliaita.
Ja sitten kun on taas kesä eli jang aika, luonto herää kiihkeään kasvuun ja elämään. Samalla tavalla meille ihmisillekin olisi luontevaa tehdä paljon töitä, olla aktiivisia, kiihkeitä ja hyvin sosiaalisia.

Aina tämä talven jin ei sovi meille ihmisille. Joten silloin tuodaan jangmaisia asioita talveen, kuten sisäkukille kasvilamppuja 😉 Ja näyttäviä värikkäitä kukkia viikonlopuksi.

Täytyy kyllä sanoa, että koen olevani tosi onnellinen siitä, että työni vähenee talveksi. On niin ihanaa nukkua pidempään pimeinä aamuina ja herätä auringonnousun aikaan. Se todella tuntuu luonnolliselta.

Fengshuissa talviaika alkaa 7.-8.11. eli lähipäivinä. Ja kevät alkaa 4.-5.2.

Olisi kiva kuulla, oletteko kokeneet tämän fengshuimaisen talven jinmäisenä?

#fengshuiblogihaaste

Meitä on kolme bloggaavaa fengshui-konsulttia ja nyt haastoimme toisemme kirjoittamaan samasta aiheesta kerran kuukaudessa. Tämän marraskuun aiheena on siis jin.
Yin vs. Yang: kumpi sinä olet? House of Riikka -blogi / Riikka Pöntynen
Yin ja yang - toisiinsa taotut my feng shui life -blogi Virpi Karjalainen
Kerrottu syklaami ja jin aika Sarin puutarhat -blogi Sari Weckström

Lokakuun fengshui aiheena oli metalli-elementti Miksi syksyllä valkoiset kukat ei aina miellytä?
Syyskuun fengshui-roina postaus oli Roinaa, roinaa eli haravoidako vai ei?

Rentoa alkavaa talvea!

Terkuin Sari