Blogiyhteistyö: Huiskula
Vielä löysin valkoisia minisyklaameja, jee! Lasitetulla parvekkeella ne nimittäin kestävät tosi pitkälle syksyyn. Huomasin muuten, että noiden tummalehtisten kukat tuoksuvat miedosti hyvälle, mutta vaalealehtisten kukissa ei ole lainkaan tuoksua. Nyt parvekkeella leijailee suloinen tuoksu minisyklaameista ja neilikoista 😊Sini-valkoiset kukat juhlavuoden kunniaksi...
En oikein ole viehättynyt sini-valkoisesta yhdistelmästä, mutta yllätyksekseni päädyinkin siihen.Katkero (Gentiana) aloittelee kukintaa. On kyllä teemaan sopivasti sinivalkoiset kukat. Katkeroita on erilaisia, osa monivuotisia perennoja. Tämä on tarkoitettu ihan kausikukaksi syysistutuksiin.
Sinikukallinen Hebe eli pensastädyke on niin kauniin sininen. Sitä näytti olevan myös herkän vaaleanpunertavana, mutta valitsin tietysti tämän sinisen.
Ja jos joku ei nyt heti hoksannut, niin sinivalkoisuus on tietysti Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi 😉
Hieman myös punaista...
Oli ihan pakko valita mukaan myös yksi punainen syklaami, koska parvekkeella kukkii vielä vaaleanpunaisia kesäkukkia.Tuoksulaatikon `Pink Kisses` neilikoiden välistä on mustat orvokit siirretty aikaa sitten pihalle. Niiden tilalla on mm. harmaita mehikasveja, jotka ovat myös kausikasveja. Neilikoista huomaa hyvin, että auringonpaistetta ja lämpöä on enää vähän, kun vertaa toukokuun postaukseen.
Näin komeassa kukassa on se suloinen kerrottu kesäbegonia, siis niitä on kaksi tuossa ruukussa. Kesäbegonioilla on multana erikoista kasvualustaa, jota pääsin testaamaan. Ainakin nämä kukat näyttävät viihtyvän ihan uskomattoman hyvin. Saan varmaan luvan kertoa siitä kasvualustasta vähän myöhemmin.
Otin nämä kaikki kuvat tänään.
Valkoiset minisyklaamit, kuten neilikat ja kesäbegoniatkin ovat kotimaisia ja kasvatettu Huiskulan Puutarhalla. Olen saanut ne Huiskulasta blogijuttujen tekoon, mistä iso kiitos heille 😊
Kausikukkien hoito-ohjeet...
Syksyn kausikukkia kastellaan, kun mullan pinta on kuivahtanut. Muuta hoitoa ne eivät tarvitsekaan. Pakkasten tultua ne yleensä paleltuvat ja viedään kompostiin.Minisyklaamin tarkemmat hoito-ohjeet, klik.
Heben eli pensastädykkeen hoito-ohjeet, klik
Upeaa alkavaa syyskuuta!
Terkuin Sari