Sivut

torstai 31. elokuuta 2017

Syyskukat parvekkeelle

Blogiyhteistyö: Huiskula 
Vielä löysin valkoisia minisyklaameja, jee! Lasitetulla parvekkeella ne nimittäin kestävät tosi pitkälle syksyyn. Huomasin muuten, että noiden tummalehtisten kukat tuoksuvat miedosti hyvälle, mutta vaalealehtisten kukissa ei ole lainkaan tuoksua. Nyt parvekkeella leijailee suloinen tuoksu minisyklaameista ja neilikoista 😊

Sini-valkoiset kukat juhlavuoden kunniaksi...

En oikein ole viehättynyt sini-valkoisesta yhdistelmästä, mutta yllätyksekseni päädyinkin siihen.
Katkero (Gentiana) aloittelee kukintaa. On kyllä teemaan sopivasti sinivalkoiset kukat. Katkeroita on erilaisia, osa monivuotisia perennoja. Tämä on tarkoitettu ihan kausikukaksi syysistutuksiin.

Sinikukallinen Hebe eli pensastädyke on niin kauniin sininen. Sitä näytti olevan myös herkän vaaleanpunertavana, mutta valitsin tietysti tämän sinisen.
Ja jos joku ei nyt heti hoksannut, niin sinivalkoisuus on tietysti Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi 😉

Hieman myös punaista...

Oli ihan pakko valita mukaan myös yksi punainen syklaami, koska parvekkeella kukkii vielä vaaleanpunaisia kesäkukkia.

Tuoksulaatikon `Pink Kisses` neilikoiden välistä on mustat orvokit siirretty aikaa sitten pihalle. Niiden tilalla on mm. harmaita mehikasveja, jotka ovat myös kausikasveja. Neilikoista huomaa hyvin, että auringonpaistetta ja lämpöä on enää vähän, kun vertaa toukokuun postaukseen.


Näin komeassa kukassa on se suloinen kerrottu kesäbegonia, siis niitä on kaksi tuossa ruukussa. Kesäbegonioilla on multana erikoista kasvualustaa, jota pääsin testaamaan. Ainakin nämä kukat näyttävät viihtyvän ihan uskomattoman hyvin. Saan varmaan luvan kertoa siitä kasvualustasta vähän myöhemmin.
Otin nämä kaikki kuvat tänään.

Valkoiset minisyklaamit, kuten neilikat ja kesäbegoniatkin ovat kotimaisia ja kasvatettu Huiskulan Puutarhalla. Olen saanut ne Huiskulasta blogijuttujen tekoon, mistä iso kiitos heille 😊

Kausikukkien hoito-ohjeet...

Syksyn kausikukkia kastellaan, kun mullan pinta on kuivahtanut. Muuta hoitoa ne eivät tarvitsekaan. Pakkasten tultua ne yleensä paleltuvat ja viedään kompostiin.
Minisyklaamin tarkemmat hoito-ohjeet, klik.
Heben eli pensastädykkeen hoito-ohjeet, klik

Upeaa alkavaa syyskuuta!
Terkuin Sari

tiistai 29. elokuuta 2017

Tuoksuvat idänliljat ja keisarililjat, sipulikukkien suunnittelua

Edelliseen postaukseen liittyen päätin tehdä jutun myös näistä puuliljojen vanhemmista. Eli näitä kahta lilja-ryhmää risteyttämällä on saatu aikaan ns. puuliljoja.
Nämäkin tuoksuvat niin ihanan huumaavasti. Ja taas huomaan, että niitäkin olen ostanut vain valkeina 😊

Idänliljat eli orientaalliljat...

Idänliljat (Lilium Orient-Ryhmä) ovat talvenkestäviä tuoksuvia liljoja. Kukat voivat olla punaisen ja valkoiset sävyisiä. Ne ovat yleensä noin metrin korkuisia.  

Idänliljat viihtyvät auringosta puolivarjoon tavallisessa multamaassa.

Keisarililjat ja muut trumpettikukkaiset liljat...

Keisarililjat (Lilium Regale-Ryhmä) ovat jo talvenarempia ja vaativat kasvupaikalta läpäisevyyttä. Ja tuskin menestyvät muutenkaan kylmässä savimaassa. Keisarililjoja on keltaisia, oransseja ja vaaleanpunertavia.

Tämä oranssikukkainen keisarililja on Lilium `African Queen` ja ollut ainakin 5 vuotta paikallaan. Toissa talven jälkeen on selvästi heikompi, ja nytkin siinä oli vain kaksi kukkaa.

Kuningasliljat...


Super hienot ja suloisen vahvasti tuoksuvat kuningasliljat (Lilium regale) ovat aina tämän värisiä. Kun niitä jalostetaan, ne saavat lajikenimen ja kuuluvat Lilium Regale-Ryhmään.
Vanhempi postaus Tuoksuvat kuningasliljat, ja tumma värililja, klik.

Valkoliljat...


Tässä vanha kuva valkoliljoista (Lilium longiflorum) viiden vuoden takaa. Yhtenä keväänä ne eivät sitten enää nousseetkaan maasta. Ne oli niin upeita ja tuoksuvia, että taidanpa taas keväällä ostaa uudet sipulit. Ovat siis talvenarkoja.

Sipulikukkien suunnittelua...

Koska rakastan tuoksuvia liljoja, niin ainakin muutaman uuden sipulin hankin nyt jo syksyllä. Ja sen valkoliljan sipulit vasta keväällä.


Sinisiä krookuksia tarvitaan lisää laventelipenkkiin. Sen sijaan tänä syksynä en taida ostaa yhtään tulppaaneja. Muistatte varmaan kevään metsäkauriiden tuhotyöt 😉 Joten odotan ensi kevääseen, jotta näkee, toipuvatko tulppaanit vai kuolivatko ne.
Narsisseja sen sijaan voisi laittaa uuteen perennapenkkiin, täytyypäs vielä miettiä ja suunnitella. Ja yhden uuden erikoisemman laukan voisi myös ostaa.

Erikoisempia kukkasipuleita löytyy nettikaupoista ja isommista puutarhamyymälöistä. Ja joskus ihan marketeistakin voi tehdä mahtavia löytöjä. 
Kannattaa muuten ostaa sipulit ajoissa, ennen kuin ne loppuvat. Ne tosin istutetaan yleensä vasta syys-lokakuussa. Jospa viikonloppuna ehtisi tehdä pienen myymäläkierroksen, tai sitten nettisurffauksen 😊

Vanhempia postauksia sipulikukista:


Suunnitteluterveisin Sari


Ps. Vielä ehtii mukaan arvontaan, klik

maanantai 28. elokuuta 2017

Huumaavasti tuoksuvat puuliljat

Blogiyhteistyö: Korpikangas Siemen-Frö

Rakastan tuoksuvia liljoja! Ne luovat jännää taianomaisuutta pihalle, ja sen pääsee kokemaan vain illemmalla. Liljojen tuoksu avaa aistimaan pihaa muillakin aisteilla kuin tutulla näköaistilla. Joten tuoksuvat liljat sopivat erittäin hyvin fengshui pihaan 😊

Vaaleankeltainen puulilja `Honeymoon`...

Istutin ihan kokeeksi syksyllä pari sipulia hieman varjoisempaan paikkaan. Ja ihanasti ne jaksoivat tehdä muutaman kukan.... ja levittää tuoksua tähänkin kohtaan pihaa.

Ovat muuten aika herkän kauniita näin pienellä kukinnalla. Nyt onkin jännä nähdä, millaisia ne ovat ensi kesänä. Testailua siis 😊


Vienosti punertava puulilja `Boogie Woogie`...

Tämä puulilja istutettiin myös viime syksynä, mutta aurinkoon ja muutenkin paremmalle paikalle. Heti huomaa, että kukinta on paljon runsaampaa.
Liljoissa olen selvästikin mieltynyt vaaleakukkaisiin, kuten niihin tuoksuviin kuningasliljoihin 😊

Näitä puuliljoja on kyllä myös eri punaisen, keltaisen ja valkoisen sävyisinä. Osa on tummia ja osa vaaleita sekä tietysti on myös kaksivärisiäkin. Ja kaikki tuoksuvat voimakkaasti!
Puuliljat kukkivat elokuussa, vähän kesästä ja paikasta riippuen. Hyvällä paikalla ne kasvavat korkeiksi, jopa 180 cm. Kukkia voi tulla yhteen kukkavarteen yli 20. Ihan huikeeta!

Runsaskukkaisina puuliljat ovat saanet heti tosi suuren suosion, enkä yhtään ihmettele 😊
Puuliljat ovat aika uusia idänliljojen eli Orient-Ryhmän ja trumpettikukkaisten liljojen risteymiä. Näistä liljoista on ihan oma postaus Tuoksuvat idänliljat ja keisarililjat.

Olen saanut näiden liljojen sipulit blogijuttujen tekoon Korpikangas Siemen-Fröltä. Kiitos heille avusta!

Puuliljojen hoito:

Puuliljat viihtyvät auringosta puolivarjoon hyvässä multamaassa. Mikä tärkeää, maassa pitää olla läpäisevyyttä! Koska ne ovat niin pitkälle jalostettuja, tarvinnevat joka vuotista lannoitusta. Muuten ovatkin sitten tosi helppoja ja pitkäikäisiä.
Korkeimmat puuliljat päätimme tukea ihan varmuuden vuoksi ennen sitä kovaa ukkosmyrskyä. Muuten puuliljojen pitäisi pysyä hyvin pystyssä ilman tuentaa.


Olisi tosi kiva kuulla kokemuksianne näistä puuliljoista?
Ne ovat vielä niin uusia, että tietoa niiden menestymisestä meillä Suomessa on tosi vähän.

Tuoksuvin terveisin Sari

Ps. Vielä ehtii osallistua arvontaan klik


perjantai 25. elokuuta 2017

Pikkusyreeni Suomi 100 -puuna, ja syyslannoitus

Blogiyhteistyö: Biolan
Pienilehtinen ja -kukkainen pikkusyreeni on nyt meidän Suomi 100 -juhlavuoden puu. Sille löytyi heti sopiva paikka pionipenkistä. Koska on talvi tulossa, teimme sille istutuksen yhteydessä syyslannoituksen.

Puun istutus syksyllä...

Nyt on vielä kesä, ja kohta alkaa syksy, joka on erittäin hyvää istutusaikaa. Vain talvenarkojen istutus kannattaa jättää keväälle tai alkukesälle. Pikkusyreenin menestymisvyöhyke on I-III(IV), joten sen pitäisi talvehtia meillä (II-vyöhyke) ihan hyvin.

Ensin kastelimme taimen hyvin. Nyt ei ollut käsillä vatia, vaan iso muovikassi sai toimia astiana. Taimi sai imeä vettä oikein kunnolla ennen istutusta. Se on tosi tärkeää, jotta kasvi lähtee hyvään kasvuun!

Tässä kohtaa on paksu multakerros, joten kaivoimme vain juuripaakulle sopivan kuopan multaan. Taimen tyvi pitää jäädä mullanpinnan tasoon. Ennen juuripaakun peittämistä, kastelimme taas hyvin.
Huomenna täytyy vielä laittaa sille tukikepit.

Syyslannoitus istutuksen yhteydessä...

Syyslannoitteen olisi voinut sekoittaa multaan huolellisesti. Nyt tuntui kätevämmältä tehdä niin, että lannoite laitettiin koloon, lähelle taimipaakkua. Lannoite kasteltiin vedellä ja peitettiin mullalla. Lopuksi vielä kasteltiin multa-aluetta oikein kunnolla.


Syksyn PK-lannoite...

Syyslannoitteena käytin taas luomulannoitetta eli Biolanin Syksyn PK-Lannoitetta. Siinä ei ole lainkaan versoja ja lehtiä kasvattavaa typpeä (N).
Sen sijaan siinä on fosforia (P), mitä kasvi tarvitsee kukkien muodostamiseen. Muuten, osa kasveista päättää jo edellisenä vuotena kukkivatko kunnolla vai ei. Siksikin syyslannoitetta kannattaa laittaa ajoissa elokuussa.
Syksyn PK-lannoitteen kaliumia (K) auttaa kasvia kestämään kylmyyttä eli lisää talvenkestävyyttä.
Mikä tärkeää, kasvissa ei saa olla vielä syysväritystä, jotta se kykenee ottamaan näitä ravinteita käyttöönsä tänä vuonna. Toki ravinteita jää maahan vielä ensi kevääksikin.

Eli syyslannoituksella on nyt kiire!

Pikkusyreeni...

Pikkusyreeni (Syringa meyeri `Palibin`) viihtyy auringosta puolivarjoon multamaassa, jossa on läpäisevyyttä. Mullan on hyvä olla ravinteikasta ja tuoretta. 
Vaaleanvioletti kukinta osuu kesäkuulle. Helppo ja kaunis pikkupuu vaikka näin perennapenkkiin. 
Miksi juuri tämä Suomi 100 -juhlapuuna? Koska se on niin suloinen ja kukissa on hyvä tuoksu... se on myös pitkäikäinen.

Ihanaa viikonloppua!
Terkuin Sari

Ps. Vielä ehdit osallistua Muurahaisrakeen, Etanarakeen yms arvontaan.


keskiviikko 23. elokuuta 2017

Onko muurahaisista haittaa, ja arvonta

Blogiyhteistyö: BayerGarden
Muurahaiset ovat osa luontoa ja tärkeitä. Mutta joskus niistä on iso haitta puutarhassa, kuten meillä tänä kesänä ruusuryhmässä ja mansikkamaalla. Aika yllättävää näin sadekuuroisena kesänä.

Muurahaisten käytävät ruusuryhmässä...

Ruusuryhmän mullan pinnalle oli ilmestynyt reikiä ja koloja. Kun tarkemmin katsoi niitä, raoissa näkyi vilistävän mustia muurahaisia.
Todennäköisesti muurahaisten syytä on laventelien kellastuminen ja ruusujen kituminen, juuri tämän käytävälinjan lähellä. Muurahaisten pesät ja kulkukäytävät tekevät maasta ilmavaa, ja samalla kuivattavat maata. Ja kasvit eivät oikein pidä siitä.

Muurahaisten pesät mansikkakankaan alla...

Meillä on mansikan taimet kituneet mansikkamaan laidalla jo pitkään. Niitä on uusittu joka kevät, mutta ne eivät lähde hyvään kasvuun, kasteluista huolimatta. Keväällä kuulin "puutarha-apulaisen" valittaneen, että muurahaisia oli paljon mansikkamaalla. Sateet kuitenkin ajoivat ne pois ja unohdin koko jutun, kunnes...

... nostin nyt mansikkakangasta ylös. Sen alta löytyi ihan hurjasti muurahaisia ja niiden munia.

Täytyy muistaa, että nämä mustat muurahaiset tekevät pesänsä kuivalle paikalle esim. kivien ja laattojen alle. Se on luonnollinen pesän paikka niille. Eli nämä meidän muurahaispaikat viittaavat siihen, että tänäkin kesänä maa on niiltä kohdilta kuivaa syystä tai toisesta. Tätä täytyy vielä pohtia!
Päätin nyt ensiavuksi kokeilla Natria Muurahaisraetta.

Luonnonmukainen Natria Muurahaisrae...

Keväällä myyntiin tullut Natria Muurahaisrae on ulkokäyttöön tarkoitettu luonnonmukaisempi muurahaistorjunta-aine. Siinä on tehoaineena luonnon pyretriini. 

Rakeet on hyvin pieniä ja pinkin värisiä. Ainetta voisi myös liottaa veteen ja kastella nesteellä alue. Siitä on purkin kyljessä hyvät annosteluohjeet.

Nyt parin päivän jälkeen Muurahaisrakeen levityksestä, mansikkakankaan alla ei näkynyt enää muurahaisia eikä niiden munia. Viikonloppuna aion tutkia huolella mansikkamaan, ja jos muurahaisia näkyy vielä jossain kohtaa, niin laitan lisää raetta. Toivottavasti saadaan ne nyt pois, ja taimet alkavat voida paremmin!

Natria tuotepaketin arvonta...


Sain upean tuotepaketin arvottavaksi täällä blogissa eli kaikki nämä "ötököiden torjunta-aineet" ovat luonnonmukaisia ja sopivat hyvin luontoystävien puutarhaan sekä syötäville kasveille. Tosin Fly Spray on enemmänkin asuinhuoneiden hyönteistorjunta-aine.


Arvontaan osallistut vastaamalla tähän blogijuttuun:

”Onko muurahaisista ollut ongelmaa pihallasi?


Jos vastaat anonyyminä, kirjoita myös erottuva nimimerkki.
Lisäarvan saa, jos linkittää tämän arvonnan esim. omaan blogiin, kunhan kertoo siitä kommentissa 😊

Arvonta suoritetaan to 31.8.2017 klo 21.00.
Voittajan nimen laitan tämän postauksen loppuun.
Voittajalla on viikko aikaa ilmoittaa osoitteensa, sen jälkeen palkinto arvotaan uudelleen. Sivupalkista löytyy sähköpostiosoitteeni.
Palkinnot toimitetaan vain Suomeen.

Onnea arvontaan!

Arvonta suoritettu!

Arvonnan voitti Ulla... onneksi olkoon!
Näköjään sinulla Ulla on blogi, joten laitan sinne viestiä.

Etanarakeesta kirjoittelin jo aiemmin Etanarakeita espanjansiruetanoille
Juttu Hyönteisten torjunta-aineesta Kirvahyökkäys ja luonnon pyretriini

Ilta-aurinkoisin terveisin,
Sari

Ps. Vastaan kysymyksiin, kun arvonta on suoritettu!



maanantai 21. elokuuta 2017

Mitä kuuluu talvetettaville kesäkukille nyt

Tänä kesänä muutamat kesäkukat ovat yllättäneet ennätyksellisellä kukkaloistolla. Ne ovat selvästikin nauttineet tästä sadekuuroisesta kesästä.
Sen sijaan pelargonien kukat kärsivät helposti sateessa, joten tätä vaaleanpunaista pelakuuta on pidetty rankkasadepäivinä katoksen alla. Se selvästi on kannattanut, kun kukat ovat näin upeat. Olen kylvänyt tämän siemenistä muutama vuosi sitten, ja se on talvetettu "valoisassa kellarissa".

Kirjavalehtinen pelakuu näyttää keväällä aina lähes kuolleelta, ja joka elokuu se on taas rehevä ja lehdet upean tummankirjavat. Se on hankala talvetettava, joten se on ollut talvet viileähkön asuinhuoneen aurinkoisella ikkunalla.

Upeat vanhat daaliat...



Tämä kesä on ollut näille daalioille aivan ihanteellinen. Sen näkee tästä kukinnasta! Näiden juurakot on istutettu yhteen riviin, ja ovat kasvaneet näin hurjan leväksi penkiksi. Kuuluvat muuten meidän pihan parhaimpiin perhos- ja kimalaiskasveihin 😊

Uusi daalia avasi vasta nyt ekan kukan... väri on tosi kaunis.
Daalian juurakot on säilytetty pimeässä kellarissa.

Ruostekukkien säilytys kannatti...

Nämä ruostekukat kasvoivat tässä ruukussa jo viime kesänä ja kukkivat muutamalla kukkavarrella. Nyt kukkavarsia on monta!



Yhdessä kukkavarressa on useampi kukkaterttu. Saas nähdä, miten kukkivat ensi kesänä 😊


Syyssyrikkä - paras perhoskasvi...

Viileä kesä on viivästyttänyt syyssyrikän kukintaa. Emme siis pidä näitä sisällä esikasvatuksessa, vaan viemme ne keväisin suoraan ulos "valoisasta kellarista".

Tänään aukesi ensimmäiset kukat, jee! Onneksi on luvattu aurinkoa, niin kukkia avautuu lisää. Syyssyrikät ovat pihamme ehdottomasti parhaita perhoskasveja, kunhan kukat ovat auki.

Vienosti tuoksuva suklaakosmos...

Samoin suklaakosmos availee ensimmäisiä kukkiaan vasta nyt. Tämänkin juurakko on jo aika vanha.


Suklaakosmoksella on vihreät lehdet. Sen takana on viininpunalehtinen perenna. Kaunis yhdistelmä.

Kesäkukkien talvisäilytysohjeita:

Vielä ei ole aika siirtää näitä kesäkukkia talvisäilytykseen, ainakaan täällä eteläisessä Suomessa. Tässä kuitenkin ennakkoon talvisäilytysohjeita.

Peukut pystyyn, että lämmintä säätä riittäisi vielä ainakin kuukauden, niin syyssyrikätkin ehtisivät kukkia.
Samoin pavut kaipaavat vielä lämmintä, ja päärynät ja viinirypäleet. 

Olisi kiva kuulla, onko teillä joitain kasveja, jotka ovat selvästi tänä kesänä myöhässä?

Aurinkoista loppukesää!
Terkuin Sari

lauantai 19. elokuuta 2017

Fengshui kukkakimppu apinalle

Tässä elokuun fengshui kukkakimppu maa-apinalle eli vuonna 1968 syntyneelle. Kimpussa näkyy jo hieman tulevan syksyn väritystä.

 Kimpussa on kauniisti kaartuvia terrakotan värisiä revonhäntiä.

Nämä valkoiset neilikat ovat puhtaan valkoisia. Sen huomaa, kun vertaa niitä valkoisiin gerberoiin, jotka selvästi taittuvat kellanvihreään.

 Harmaat pallukat ovat bruniaa.

Kimpusta löytyi myös tavallisia mehitähtiä, mitkä ovat talvenkestäviä perennoja kuivahkolla paikalla. Aika hauskasti laitettu kimppuun mukaan 😊

Maa-apina fengshui astrologiassa:

Fengshui astrologiassa on 12 eri eläintä, joista apina on yksi. Sen lisäksi on 5 elementtiä ja tämän kuun elementti on maa. Siis kuukauden eläin on maa-apina.
Apinan oma elementti on metallia, joten kukkakimpussa väreinä on harmaata ja valkoista. Lisäksi on terrakottaa ja ruskeaa, mitkä ovat maa-elementin värejä. 

Vuosi 1968 oli maa-apinan vuosi, joten tänä vuonna 49 vuotta täyttävät ovat maa-apinoita. Tämän tyylinen kimppu tai asetelma sopii heille mainiosti syntymäpäiväkimpuksi.
On muuten hyvä muistaa, että vuosi alkaa fengshui-astrologiassa vasta helmikuun alussa.

Millaisia maa-apinat sitten ovat luonteeltaan...rohkeita, uteliaita ja tiedonhaluisia. He perehtyvät asioihin innolla. Maa-apinat ovat yleensä rauhallisia ja vilpittömiä, tosin tarvitsevat jatkuvasti arvostuksen osoituksia. Heillä on hyvä sydän.

Fengshui-kimppujen yhteistyö: 

Fengshui kukkakimpun  teki Kukkakamari Elsin Elina. Kukkakauppa on meidän Nurmijärven kirkonkylällä, pienenä vinkkinä.  Käytännössä annoin taas Elinalle ohjeita tähän fengshui kimppuun, ja Elina sitten niiden mukaan suunnitteli ja teki kimpun😊 

Maaliskuussa oli vesi-jäniksen kimppu ja syntymävuosi 1963.
Huhtikuussa oli puu-lohikäärmeen asetelma ja syntymävuosi 1964.
Toukokuussa oli puu-käärmeen kimppu ja syntymävuosi 1965.
Kesäkuussa oli tuli-hevosen kimppu ja syntymävuosi 1966
Heinäkuussa oli tuli-vuohen kimppu ja syntymävuosi 1967
Syyskuussa on maa-kukon asetelma ja syntymävuosi 1969
Lokakuussa on metalli-koiran kimppu ja syntymävuosi 1970
Marraskuussa on metalli-sika ja syntymävuosi 1971

Mukavaa viikonlopun jatkoa!
Terkuin Sari

torstai 17. elokuuta 2017

Kuvia Lepaa 2017 -näyttelystä

Tänään oli Lepaa2017 -näyttelyn ensimmäinen päivä, ja tässä teille kuvia sieltä. Näitä vanhoja verenpisaroita tulee ihailtua joka kerta. Nyt niiden ruukuissa oli erilaisia begonioita.

Mykistävän upeat sinisarjat...

Sinisarjat (Agapanthus praecox) taitavat kukkia tänä kesänä ennätyksellisen runsaasti. Nämäkin ovat vanhoja, ja aina tällä paikalla toimiston edessä. Saman rakennuksen sivustoilla oli verenpisararuukut. 


Vanha tuulimylly, näytemaat ja toukka...

Lepaalla on puutarhakoulutus alkanut jo 1910 ja jatkuu edelleen. Alueella on hienoja vanhoja rakennuksia, kuten tuulimylly. Siellä on myös mm. kesäkukkien näytemaita.





Vuoden 2018 vihannes on papu...

Tänään julkistettiin ensivuoden vihannes, joka on papu eli erilaiset pavut. Osa niistä on super helppoja ja varmoja kasvatettavia. Ja erittäin herkullisia 😊
Saas nähdä, onko ensi keväänä siemenmyyjillä laaja papujen siemenvalikoima. Todennäköisesti.


Koneparaatissa uutuuksia...

Tämä on kuulemma ammattipiireissä odotettu ohjelmanumero. Koneparaatissa esitellään uutuus koneita, ja erittäin hienosti selostettuna. Ei siis ihme sen suurta suosiota.
Koneet on lähinnä ammattilaisille eli kaupunkien, seurakuntien ja viheryritysten tarpeisiin.
 Tällä koneella voi kuumalla vedellä höyryttää tai ruiskuttaa rikkaruohoja, siis tosi ekologisesti.



Bloggaajat somistivat myymälän rullakot...

Neljän bloggaajan tekemät somistukset olivat esillä ja niistä sai äänestää mieluisimman. Oli kyllä monta kivaa ideaa. Tässä nyt vain muutama kuva. Blogit olivat Versoja Vaahteramäeltä, Hernepensaskujanne, Mansikkatilan mailla ja Villa Kotiranta.



Uutuuksia...

Näyttelyssä on aina myös uutuuksia, jopa kuluttajille tarkoitettuja kuten Nekon uudet 3 litran kanisterit. Neko Kasviravinne, Neko Merilevä- liuos sekä Neko Luonnonlannoite -liuos ovat jo tuttuja pulloissa, ja nyt siis myös kanisterissa. Nekolla oli lisäksi uutuutena nestemäinen Neko Syyslannoite.

Kasvimandala...

B-hallissa oli kukkien terälehdistä, heinistä, marjoista yms kasvimateriaalista taidokkaasti tehtyjä kasvimandaloita. Niitä pääsi myös itsekin tekemään pöydälle.
Näitä on kyllä pakko kokeilla viikonloppuna 😊






Lepaa 2017 -näyttely

 17.-19.8.2017 Lepaalla, lähellä Hämeenlinnaa
Lisätietoja www.lepaa.fi

Lepaa on puutarha-, viher- ja kiinteistöalan näyttely, jossa on paljon nähtävää myös puutarhaharrastajille. Siellä on yllätävän paljon kävijöitä, tänäänkin päälle kaksituhatta.

Pieni vinkki... kannattaa varata käteistä mukaan, sillä osaan kahviloista käy vai käteinen. Lisäksi kahviloiden yms. tarjonta on aika niukkaa, etenkin jos ei syö lihaa 😉

Hyvää viikonloppua!

Kesäisin terveisin Sari