maanantai 31. lokakuuta 2016

Yllätys... täällä ollaan taas!

Parvekkeella kukkii upeasti tummanpunainen jouluruusu. Toivottavasti kovat pakkaset pysyvät vielä poissa, jottei jouluruusua tarvitse ottaa sisälle. Parvekkeella kukinta kestää paljon pidempään. 

Jouluruusun hoito syyskukkana:

Mullan pinta saa kuivahtaa kastelujen välillä, eli jouluruusu ei pidä siitä, että multa on jatkuvasti litimärkää.  Kukinta kestää pidempään puolivarjossa, mutta myöhään syksyllä sitä voi jo pitää täydessä auringossakin ulkona.
Kovat pakkaset vioittavat kukkia, joten se kannattaa suojata peitteellä pakkasöiksi. Talveksi sen voi siirtää kellariin ja istuttaa pihalle keväällä.

Itse kasvatettu murattisyklaami:

Samoin murattisyklaami kukkii edelleen. Nämä näkyvät kivasti olohuoneeseen ikkunan läpi. Tämän murattisyklaamin mukula on vanha, ja talvet se majailee kellarissa.

Linkit muihin syyskukkiin:

Palaan siis takaisin tänne bloggeriin

Nyt on niin monenlaista muutosta ilmassa, että tämä bloggeriin siirtyminen tuntuu tosi pieneltä muutokselta.
Olen mielessäni suunnitellut kirjoittavani enemmän puutarhan fengshuista ja kuun vaiheista puutarhan hoidossa sekä tietenkin luonnonmukaisemmasta puutarhan hoidosta. Muuten jatkan samalla tyylillä kuin ennenkin.

Toiveita blogiaiheista?

Onko teillä toiveita, mistä kirjoittaisin tänne? Keväällä on tulossa ainakin muutama pihan luomutorjunta-aine testaukseen. Niitä odotan jännityksellä :)

Terkuin Sari