perjantai 31. joulukuuta 2010

Kielot kukkii : )

Vihdoinkin kielot aukaisivat nuppunsa.

Yllättävän rehevät ja kauniit lehdet. Siis yllätävän siksi, että näiden juuret on kaivettu mökiltä ja istutettu ruukkuihin syksyllä. Joulukuun alussa otin ruukut kellarista keittiön komeroon.... tästä pääset juttuun joulukielojen kasvatuksesta. Nyt tuli siis todistettua, että joulukielojen kasvatus kotioloissa on tosi helppoa : )
Alla olevan kuvan reunasta pilkistää huonekuusi, joka voi edelleen hyvin : ) Samon kuvassa on juuri kukkansa aukaissut amaryllis. Istutin sen lokakuun puolessa välissä eli tällä yksilöllä on toooosi pitkä kukkaan kehittymisaika. Tästä näet sen istutuksen.

Tästä kielojen kasvatuksesta opin, että ensi kerralla kannattaa kielojen juurakot istuttaa rukkuun todella tiheästi. Tosin näin harvanakin ne ovat kyllä kauniita : )
Anun puutarha -blogissa oli puutarhalta ostettuja joulukielon juuria.... kätevää, etenkin jos ei ole omaa metsää, mistä hakea kielon juuria. Ja ostetut joulukielon juuret kukkivatkin takuu varmasti.
.
Tuoksu näissä on kuulemma upea, minä vaan nuhanenälläni haistan ne ihan läheltä ; )

Kaunis kukka muuten tällä amarylliksellä eli ritarinkukalla. Lajikenimi on `Christmas Gift`.

Hurmaavasti kukkivaa ja inspiroivaa
puutarhavuotta 2011
teille kaikille !

Ps. toivottavasti teksti on luettavaa, sillä näin flunssaisena ei aivot ihan toimi ; ) Heti kun oloni vähän tästä vielä kohenee, niin pääsen taas vierailemaan blogeissanne.... hitsi, kun tätä tietokonetta ei saa sänkyyn.. ; )

torstai 23. joulukuuta 2010

Joulutervehdys...

Joulu on jo tosi lähellä.... jouluruusukin availee nuppujaan huonekuusen vieressä...
on siis tullut aika toivottaa...

Oikein Rauhallista ja Iloista Joulua
teille kaikille rakkaat lukijat !
.
Lisää joulukukkia näet joulublogistani 
.
Joulun jälkeen siirrynkin taas postailemaan tähän blogiin : )

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Pari päivää jäljellä joulukuusen kaatoaikaa

Perinnetiedon ja kuunvaiheiden mukaan hyvä kuusen kaatoaika on
6.-17.12. 2010.
Tällöin kaadetuissa kuusissa neulaset säilyvät paremmin oksissa, eivätkä karise niin helposti. Toki neulaskatoon vaikuttaa kuusenjalasta puuttuva vesi ; )
Joulukuusen hoito-ohjeet ja muuta kuusitietoa näet tästä.

Kirjoittelen edelleen enemmänkin tuolla joulublogissani...

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Vihdoinkin sain sipulikukat istutettua ; )

Laitoin toisen pussillisen tasettia kasvamaan. Sipuleissa oli jo isot alut. Nuo ihanat pienet ruskeat paperipussit ovat Korpikangas Siemen-Frön pusseja, joku jo varmaan tunnistikin ne ; )
Lisää tasetista näet täältä.

Ruukkuihin istutin sekä uusia sipuleita että viime kevään ruukuista säilytettyjä. Kuvia edellisten keväiden kukkivista sipulikukkaruukuista näet tästä ja sipulikukat otsakkeen alta eli tästä.
Alla uusia kevätkurjenmiekkojen sipuleita....

..ja tässä viime keväisiä. Annoin näiden pikkukurjenmiekkojen lakastuttaa lehtensä rauhassa ja kesällä otin sipulit mullasta säilöön. Ne ovat paljon pienempiä kuin ostettaessa. Saa nähdä mitä näistä tulee ; )

Sen sijaan vanhat kreetantulppaanien sipulit olivat yhtä isoja kuin uudetkin, syksyllä hankkimani. Eli hyvältä näyttää : )

Muitakin sipuleita laitoin ruukkuihin. Ihan uutena kokeiluna on nyt assyyrianpikarililja. Sipulit ovat vähän erikoisemman näköiset, ihan pikarilijamaiset ; )
Eli istutin sipulit ruukkuihin, joissa on multaa. Kastelin ne ja vein kellariin. Lämpötila ei saa laskea pakkaselle. Olen nyt seurannut mittaria ja lämpötila näyttää vaihtelevan 4-6 asteen välillä.
.
Talvella näitä on hyvä kastella, jos multa näyttää kuivuvan. Etenkin keväämmällä, kasvaessaan, ne kaipaavat vettä.
.
Tämä sipulikukkien ruukkuihin istutus on yli kaksi viikkoa myöhempänä kuin viime syksynä eli jännä nähdä, vaikuttaako se niiden kehittymiseen ja kukintaan.
Kevättä odotellessa... ; )
.
.. siis postailen tämän joulukuun ajan enemmänkin tuolla joulublogissani, nyt vain oli pari asiaa heti näin peräkkäin ; )

torstai 2. joulukuuta 2010

Ensi vuoden Kuukalenteri tuli postissa...

Tuossa sivupalkissa on kuun ja perinnetiedon mukaan hyviä ajankohtia puutarhatöille. Kokoan tiedot siihen Kuukalenterista ja kirjoista.
Välttämällä kastelua "älä kastele" -päivinä, olen saanut kirvat pois kasveista. Muitakin juttuja olen kokeillut, mutta tuo kastelu juttu on minulle itselle se tärkein : )
Posti toikin eilen Yläkuu kustannukselta ensi vuoden Kuukalenterin, jo valmiiksi odottamaan tammikuuta ; )

Tilasin myös yhden joululahjaksi, mutta en täällä nyt uskalla kertoa, että kenelle... ; )
.
Postailen nyt joulukuun ajan enemmän tuolla joulublogissani...
http://sarinjoulublogi.blogspot.com