keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Luukku 23 - Veikeä amaryllis `Bogota`


Tämä veikeän kaunis amaryllis `Bogota` kuuluu suosikkeihini amarylliksistä. Tämä on siis se jättikokoinen sipuli, jonka istutin valkoiseen matalaan ruukkuun marraskuun jälkipuoliskolla. Tämä on niin kaunis siroine kukkineen, vaikka en ole punaisten amaryllisten ystävä 😍

Se aukaisi alkuviikosta ensimmäiset kukkansa ja vielä toinen kukkavarsi on avautumatta. Sipulin istutuksesta silloin 20.11. löytyy kuvat Joulukielojen, amaryllisten ja pistokkaiden istutusta -postauksessa.


Veikeä amaryllis `Bogota` on sirokukkainen ritarinkukka...

Nämä `Bogota` lajikkeen sirot kukat on tosi kauniit, ja omalla tavallaan veikeän hauskat. Siis kun vertaa tavallisten amaryllisten eli ritarinkukkien isoihin kukkiin.


Minulla on aiemminkin ollut amaryllis `Bogota` ja myös silloin se kasvatti hurjan pitkät kukkavarret kuten nytkin. Kuvat siitä viime joululta  Pihakuulumisia ja amaryllis `Bogota` -jutussa.

Amaryllis on kaikkein helpoin joulukukka kasvattaa itse sipulista, etenkin kun ostaa syksyllä uudet sipulit.


Lisää postauksia amarylliksistä...


Ihanaa joulun odotusta!

Jouluterkuin Sari


2 kommenttia:

  1. Bogota onkin todella hieno amaryllis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin :) Ikkunalla on vielä yksi erikoisamaryllis, joka ei vielä kuki. Sillä pitäisi myös olla huikean kaunis kukka. Laitan siitä oman postauksen, kunhan kukat aukeavat.

      Poista