keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Luukku 2 - Pieni mänty joulupuuna

Tämä pienen pieni mänty toimii hyvin joulupuuna, pöytäasetelmassa. Se on niin liikuttavan söpö, että se kuuluu tämän joulun suosikkeihini. Aion säilyttää sen ja kasvattaa sitä ruukussa. Saas nähdä, onko se ensi joulunakin joulupuuna.

Pieni mänty meidän pihalta...

Löysin tämän taimen meidän piharakennuksen sorapenkalta. Kitken kesällä penkasta kaikki rikkaruohot ja puun taimet pois, mutta nyt olen jättänyt siihen männyn taimet. Niitä oli siis kaksi, joista toisen kaivon täksi jouluksi. Sen toisen otan ehkä ensi vuonna. Ja tietysti taimet kaivetaan ruukkuun kuun mukaan eli kasvavalla kuulla.

Alla kesäinen kuva sorapenkasta, joka on ihanasti kasvanut täyteen sammalia. Männyn taimi kasvoi siis sammaleen seassa. Ja sammalta lähti myös mukaan eli ruukussa oleva sammal oli jo männyn ympärillä.


Minimänty jouluisena joulupuuna...

Tästä pienestä minimännystä sai helpolla jouluisen joulupuun, kun laittoi ympärille männynkäpyjä ja pieniä joulupalloja.

Tämä on nyt suosikkini! Tosin kuvaamisen jälkeen siirsin sen parvekkeen viileyteen. Siellä se saa olla kevääseen asti. 

Otan toki sen aattoillaksi ihailtavaksi sisälle, mutta muuten ihastelen sitä parvekkeella 😊

Jouluisin terveisin Sari


6 kommenttia:

 1. Versoja Vaahteramäeltä -blogin Riina postasi juuri huonemännystä. Enpä tiennyt, että huonemäntyjä on ylipäätään olemassa, mutta nyt olen senkin tiedon osalta viisastunut.
  Tuollainen luonnosta kaivettu mänty olisi ihan kiva "joulukukkanakin". Mutta kuten totesit, viihtyy pidemmän päälle viileässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huurrettuja joulumäntyjä on ollut ennen myynnissä paljonkin. Huonemänty saattaa olla sama kasvi tai sen jalostettu lajike. Kiva kun tulee uusia kasveja ja trendit vaihtuu. Täytyypäs käydä kurkkaamassa Riinan blogia :)
   Ruukussa kasvava mänty voisi hyvin mennä joulupuuna viileällä terassilla läpi joulun. Sopisi hyvin esimerkiksi niille, jotka eivät voi ottaa sisälle joulukuusta.

   Poista
 2. Voi, miten tää joulumänty on ihana! <3
  Laitoinkin sulle jo instassa viestiä, että siinä on jotain todella japanilaistakin.
  Vaikka postasinkin vähän toisenlaisesta joulumännystä, on meillä vielä tilaa myös tällaiselle söpöliinille. Taidankin ottaa vinkistäsi vaarin ja käydä vähän metsässämme tutkailemassa, josko löytäisin samanlaisen söpöliinin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se niin söpön suloinen, että vaalin sitä nyt. Se on kauniin yksinkertainen ja pelkistetty. Ja tosi helppo. Jännä nähdä, millaiseksi se kasvaa ruukussa ensi kesän aikana.
   Toivottavasti löydät kivan pienen männyntaimen, jonkun tosi söpön :)

   Poista
 3. Ihanan värisiä joulupalloja söpön joulumännyn koristeena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pienet joulupallot on vähän bingblig kimalteisia. Sopivat niin kivasti karun kauniin joulumännyn kaveriksi :)

   Poista