torstai 24. joulukuuta 2020

Luukku 24 - Hyvää joulua valkoisin kukin

Toivotan hyvää joulua nyt näin valkoisin kukin, sillä suurin osa joulukukistani on tänä vuonna valkoisia. Tässä kuvassa onkin suosikkini eli jouluruusut ja amaryllikset. Onhan toki muutkin kukat kauniita, kuten valkoiset tulppaanit, punertavat jouluruusut ja erikoisamaryllikset. 


Tulppaanit kestää pitkään viileässä...

Tulppaaneja kannattaa selvästikin pitää viileässä yöt ja kun ei olla kotona. Se näyttää pidentävän niiden kestoa yllättävän paljon, sillä nämä valkoiset tulppaanit ovat olleet minulla jo kaksi viikkoa. Ne on tietysti kotimaisia.

Ihanat jouluruusut viihtyvät myös viileässä...

Samoin tämä valkoinen vaaleajouluruusu on enimmäkseen ollut viileällä parvekkeella, täällä etelässä kun ei ole ollut pakkasia. Muutama pakkasaste yöllä ei näytä niitä haittaavan. Minulla on kyllä varattuna vanupeite jouluruusujen suojaksi, jos on tulossa enemmän pakkasta. Mikäli tulee oikein kovat pakkaset, siirrän jouluruusut silloin kellarin suojaan. Keväällähän ne pääsee sitten pihalle kukkapenkkiin, siitä ohjeet Jouluruusun säilytys ja hoito -postauksessa.


Valkoiset kerrotut amaryllikset niin kauniita...

Näiden amaryllisten kukat ovat suorastaan herkän kauniita, vaikka ne ovatkin niin isoja ja muhkeita. Mikä jännää, niin näihin ei kyllästy, vaikka niitä on joka joulu ja koko joulukuun ajan. Ne ovat niin sykähdyttävän kauniita ja tuoksu ihanan mieto. Herkkänenäiset tuntuvat kestävän hyvin sen tuoksun. 
Aion taas säilyttää nämäkin ja koettaa saada ne kukkimaan ensi vuonna uudelleen. Siitä ohjeet Amarylliksen säilyttäminen ja hoito -postauksessa. Joulukuun alkupuoliskolla kukki yksi viime joulun amaryllis uudelleen. Se oli juuri tällainen valkoinen kerrottu ihanuus. Siitä lisää Vanha amaryllis kukkii.
Oikein hyvää ja rauhallista joulua!


Jouluterveisin Sari


8 kommenttia: