torstai 17. joulukuuta 2020

Luukku 17 - Somistetut hyasintit

Vähänkin somistetut hyasintit ovat juhlavammat ja jouluisemmat, vai mitä mieltä olette. Jutun lopussa on nimittäin kuva näistä hyasinteista ennen somistusta. Ne olivat vielä aika nupussa, mutta tänään oli jo ensimmäiset kukat täysin avautuneet. Otin siis nämä kuvat eilen, sillä tämän päivän valoisan ajan olin töissä asiakaskäynnillä. 

Paperilla ja joulupalloilla somistetut hyasintit...

Koska olen ihastunut ekologisiin ja helppoihin koristeluihin, niin nytkin kiedoin ruukun ympärille kullanväristä silkkipaperia. Säilytän tämäkin paperin, sillä se pysyy hyvänä eikä kastu. Minulla on pieni "ruukunsuojapaperivarasto", josta löytyy juuri sopivan värisiä ja kokoisia papereita. Niiden värit sopivat siis sisustukseen ja miellyttävät silmää.
Ja joulupallot taas viimeistelee asetelman 😊


Hyasintti kukkii nopeasti lämpimässä...

Tämän kuvan otin tänään. Näin nopeasti hyasintin kukkaterttu kehittyy ja avaa kukkansa. Ja levittää ihanaa tuoksuaan ympärilleen.
Eli jos haluaa nauttia pitkään hyasintin kukinnasta, niin se kannattaa laittaa  yöksi viileään ja myös siksi aikaa, kun ei olla kotona. 
Minulla on muutama hyasintti parvekkeella ja jos tulee pakkasta, niin siirrän ne jääkaappiin. Siellä on onneksi vielä tilaa.

Hyasintit ennen somistusta...

Tältä nämä kotimaiset hyasintit näyttivät juuri ostettuina. Toinen on vaaleanpunainen ja toinen sininen, kuten ruukutkin sen osoittavat.

Eli jo pienestikin somistetut hyasintit ovat juhlavampia ja jouluisempia, vai mitäs mieltä olette?

Lisää postauksia hyasinteista...


Jouluterkuin Sari

4 kommenttia:

 1. On todellakin juhlavammat ja jouluisemmat! Noin pienellä koristamisella, saa noin kauniin asetelman. Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Yllättävän pienillä asioilla, saa luotua juhlan tuntua. Tonttujakin olisi ollut, mutta ne otan esille enemmänkin ensi viikolla :)

   Poista
 2. Kukista saa kyllä todella nopeasti jouluisemman ja kauniimman version:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja vielä helpolla. Nupulliset hyasintit on ilman somistusta aika mitättömän näköiset. Tai itse asiassa keväiset :)

   Poista