keskiviikko 8. toukokuuta 2024

Vanhat hyasintit kukkii nyt pihalla

Nämä vanhat hyasintit toissa vuodelta kukkii nyt pihalla ihanasti. Itse asiassa hyasintteja on meillä monessa kohtaa, osa on jo vuosia vanhoja ja osa uudempia. Ne kaikki on jouluilta, pääsiäisiltä ja keväiltä säästettyjä ruukkukukkia. Ei siis kannata heittää lakastuneita hyasintteja kompostiin, vaan säästää ne puutarhaan kevään iloksi. 

Persikanväriset vanhat hyasintit eli pääsiäishyasintit...

Nämä persikanväriset pääsiäiseltä säästetyt hyasintit on siis istutettu tähän kohtaan keväällä 2022. Ne kukki kauniisti viime keväänä ja nyt. Niissä on myös ihana hyasintin tuoksu. 
Etualalla kapeat lehdet kuuluvat kasvitieteelliselle tulppaanille, jos joku tarkkasilmäinen ihmettelee niitä😊


Samat hyasintit viime keväänä 2023...

Tässä vielä kuva niistä viime keväältä 10.5.2023. Hyasintit kasvaa hybridipionin ja hopeahärkin välissä. Kohdasta ja kukkivasta pionista lisää kuvia Viehättävä pioni hybridi pysyy pystyssä ilman tuentaa -postauksessa.

Hyasintin sipuli tekee sivusipuleita...

Huomasin tänä keväänä, että useampi hyasintti kasvaa "tuplasti", ihan kuin kaksi sipulia vierekkäin. Pikaisesti etsin hyasinteista tietoa... kuulemma hyasintin sipuli voi tehdä sivusipuleita.
Nyt tietysti tekisi mieli kaivaa sipuli ylös maasta ja katsoa, miltä se näyttää. Eli onko siinä todellakin sivusipuli.
Ja jouluna näkee välillä myynnissä multiflora hyasintteja eli monikukallisia. Siitä kuvia Multiflora hyasintti ja tavallinen hyasintti -postauksessa.

Vielä vanhempi pääsiäishyasintti...

Tämä keltainen hyasintti jo joltain aiemmalta pääsiäiseltä ja kukkii edelleen pienen sinikukallisen orvokin seassa.

Vanhat jouluhyasintit puutarhakasvina...

Tietysti näitä jouluilta säästettyjä hyasintteja on myös nyt kukassa. Ilmassa leijaileekin välillä niin suloisen ihana hyasintin tuoksu. Näin ulkona sen tuoksu on miedomman oloinen, mitä se on sisällä asuinhuoneessa.
Ohjeita ruukkukukkana myytävien hyasinttien säilyttämisestä ja ulos istuttamisesta Säilytä hyasintit kevätkukaksi -postauksessa.

Hyasintin sipuleita myydään ihan pihalle istutettavaksi syksyllä puutarhamyymälöissä ja kukkasipuleita myyvissä verkkokaupoissa. Niistä löytää upeita kukkien värejä ja värivalikoima on usein laaja.

Hyasintti vaatelias kasvupaikan suhteen...

Hyasintit viihtyvät aurinkoisella ja puolivarjoisalla sekä lämpimällä paikalla. Niille sopii ravinteikas multa ja maan on syytä olla hyvin läpäisevää.

Ihan testimielessä olemme istuttaneet hyasintteja moneen paikkaan, jotka vaikuttavat sopivalta hyasinteille. Jossain kohtaa ne kukkivat vuodesta toiseen ja jossain toisessa kohtaa vain vuoden tai pari.
Eli sillä paikan olosuhteilla on iso merkitys, miten hyasintit viihtyvät. Hyasintti on siis vaatelias kasvupaikan suhteen.

Olisi kiva kuulla, oletko saanut hyasintin kukkimaan useamman vuoden pihalla?Puutarhaterveisin Sari


4 kommenttia:

 1. Minulla vanhat joulun hyasintit ovat kukkineet jo useamman vuoden takapihalla. Ne näyttävät viihtyvän siinä. Sivupihalla sen sijaan kukkivat vain yhden kevään. Upean väriset nuo persikkaiset hyasintit 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet tosiaan löytänyt hyasinteille mieluisan paikan sieltä takapihalta. Silloin ne jaksaa kukkia vuodesta toiseen. Itsekin pidän noista persikkaisista hyasinteista. Niiden värisävy sopii kivasti pionin varsien väriin.

   Poista
 2. Kauniita värejä hyasinteissa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasinteista löytyy nykyään ihan huikean kauniita värejä ja sävyjä. Taidan ostaa syksyllä tummaa lilaa, jos vain löydän. Se olisi aika upea.
   Kiitos ja oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista