keskiviikko 15. toukokuuta 2024

Parhaat päivät istuttamiseen kuun mukaan


Kuun mukaan parhaat päivät istuttamiseen on torstaista alkaen. Päivät kannattaa hyödyntää, jos vain mitenkään voi. Toki hyviä päiviä on lähiaikoina enemmänkin ja näitä parhaita lisää kesäkuussa. Nämä eivät kuitenkaan pelasta tilannetta, jos kasvit istuttaa väärin. Kasvien oikeasta istutustavasta lisää postauksen lopulla.


Kuun mukaan parhaat päivät istuttamiseen...

Huomisesta torstaista alkaen on siis parhaat päivät esim. taimien, kesäkukkien sekä huonekasvien istuttamiseen.  Silloin taimet juurtuvat hyvin ja jatkavat hyvää kasvua.
Itse aion istuttaa muutamat taimet isompiin ruukkuihin ja ehkäpä myös pari huonekasviakin. Sekä tietysti ulkona puutarhassa ainakin kesäkukkia.

Parhaat istutuspäivät kuun mukaan 16.-18.5.2024Parhaat päivät myös monivuotisten istuttamiseen...

Jos olet jo ostanut taimimyymälästä monivuotisten kasvien taimia, niin nekin kannattaa istuttaa nyt. Siis jos ne ovat jo tottuneet ulkoilmaan. Jos taas et vielä ole pääse ostoksille ja haluat kuitenkin istuttaa taimia toukokuun puolella, voit istuttaa ne hyvinä päivinä. Aina ei tarvitse tähdätä parhaisiin, vaan hyvät päivät on ihan riittävän hyviä.

Oikea istutustapa saa taimet hyvään kasvuun...

Jos istuttaa kuun mukaan, mutta ei osaa istuttaa oikein, kasvit lähtevät heikosti kasvamaan. Tai ne voivat jopa kuolla.
Nykyään yllättävän monella taimet eivät lähdekään kasvuun, vaan jäävät "junnaamaan" saman näköisinä, vaikka mitä tekisi niille. Syy siihen on usein se, että niitä ei ole ymmärretty istuttaa oikein.

Eli ei riitä, että laittaa kasvin juuripaakun multaan!

Oikeaan istutustapaan kuuluu mullan laittaminen, taimien pieni esikäsittely, taimen juuripaakun istuttaminen multaan, tiivistäminen ja oikein kastelu.

Lisäksi joillekin tehdään istutusleikkaus tai tuenta. Osalla on erikoinen istutussyvyys. Ja tietysti tulee muistaa myös tärkeä taimien jatkohoito. Nämä kun teet, kasvit lähtevät heti hyvään kasvuun… jos paikka on kasville sopiva. Ja kasveista tulee upeita ja pitkäikäisiä.

Pihan toteutus ja istuttaminen -verkkokurssilla on lyhyillä videoilla selkeät ohjeet. Kurssi sisältää kootusti juuri niitä tärkeimpiä ja rahanarvoisia ohjeita, joilla onnistut erilaisten kasvien istuttamisessa sekä pihan muutosten teossa. 
Kurssi on yritykseni Puutarha Studion ja se löytyy www.sarinpuutarhakurssit.fi -verkkokurssialustalta.Hyviä istutuspäiviä!

Puutarhaterveisin Sari2 kommenttia:

  1. Osuipas sopivasti, sillä olen juuri menossa ulos pihahommiin. Työlistalla ensimmäisenä on perennojen siirto, niin hienossa säässä 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, sinulla on nyt hyvä ajoitus istutuspuuhissa ja mitä mainioin sääkin :) Itse suunnittelin huomiseksi asterin pikkutaimien koulimista, kun ovat kasvattaneet jo useamman lehden.

      Poista