sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Trendikkään värinen syystähti

Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy
Tämä syystähti on kyllä trendikkään värinen. Sen punainen sävy on selvästi lämpimään päin, mihin suuntaan kukkien väritrendit ovat viime vuosina muuttuneet. Ja onhan tämä herkullisen upea väri. Se sopii hyvin näin syksyyn, ja myös halloweenin oransseihin väreihin. Tämä syystähti on kotimainen eli kasvatettu Suomessa.

Syystähti erilaisissa suojaruukuissa...

Suojaruukun materiaali, väri ja muoto vaikuttaa paljon ruukkukukan ulkonäköön ja tyyliinkin. Kokeilin tälle syystähdelle harmaata metallista suojaruukkua Se mahtui siihen juuri ja juuri. Tämän tyyppinen ruukku tekee siitä selväasti hieman juhlavamman.

Kokeilin sille myös saviruukkua suojaruukkuna, sillä syystähden takana on saviruukussa unelma, lasikuvun sisällä. Siinä mielessä saviruukku sopii tähän hyvin. Jännästi syystähti näyttää minusta nyt paljon kotoisemmalta.
Syystähden multa ei saa päästä kuivumaan ja siksi en istuttanut sitä tähän saviruukkuun. Nimittäin saviruukussa multa kuivuu nopeammin ja jopa hieman salakavalasti huoneenlämmössä.

Trendikkään värinen syystähti läheltä...

Tämän trendikkään punertavan syystähden ylälehtien väritys on ikään kuin pienistä pisteistä muodostunut. Sen takia väritys on ihanan utuisen oloinen 😊

Kumpi kauniimpi, vaalea vai punertava?

Syystähtiä on muitakin värejä ja tässä toinen trendikäs väri. Tämä on ikään kuin toffeenvaalea, jossa on aavistus punertavuutta. 


Tässä nyt on kummatkin syystähdet vierekkäin. Itse pidän enemmän punertavasta. Olisi kiva kuulla, kumpi väritys on enemmän sinun mieleesi?

Syystähden hoito-ohje...

Syystähti viihtyy valoisalla paikalla huoneenlämmössä. Se ei pidä vedosta eikä kylmästä. Sitä ei myöskään kannata laittaa kuuman lämpöpatterin tai takkatulen lähelle. 
Syystähteä kastellaan haalealla (ei kylmällä) vedellä, kun mullanpinta on kevyesti kuivahtanut. Ylimääräinen vesi kaadetaan pois suojaruukusta/aluslautaselta. Sitä lannoitetaan vasta kukinnan jälkeen, kun se aloittaa uusien lehtien kasvun.

Kukat ekologisesti suojapaperissa...

Toinen hyvä trendi on nämä ekologiset suojapaperit, joita välillä käytetään tietyissä tilanteissa. Ennen siis käytettiin pelkästään suojamuoveja. Paperiset on minusta myös viehättävämpiä kukilla, onhan paperi tehty puusta eli kasvista.


Nämä kummatkin syystähdet on kotimaisia ja kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla. Niitä on myynnissä lähes ympäri Suomea kukkakaupoissa ja kukkamyymälöissä, sillä Huiskulan Puutarha on yksi isoimmista kukkia kasvattavista kasvihuoneyrityksistä.

Sain nämä kukat Huiskulasta, mistä kiitos heille 😊

Tässä lisää postauksia halloween kukista...



Syysterveisin Sari



2 kommenttia:

  1. Onpa upean värinen syystähti! En yleensä pidä noista, etenkään pinkeistä ja valkoisista, mutta tuo on kaunis. Ja saviruukussa kaunein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin ihastuin tähän punertavaan syystähteen. Sen väri on kaunis.
      Saviruukku on lämpimän värinen, kuten tämä syystähti :)

      Poista